Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin en büyük gemisi için 1 milyar dolar
Türkiye, tarihinin en büyük askerî gemisini inşa etmek için hazırlanıyor. 1 milyar dolara mal olacak havuzlu çıkarma gemisi için Sedef Tersanesi ile önümüzdeki günlerde nihai sözleşme imzalanacak.

Türkiye, tarihinin en büyük askerî gemisini inşa etmek için düğmeye bastı. İhalenin tamamlanmasının ardından yol haritası da belirlendi. 1 milyar dolara mal olacak havuzlu çıkarma gemisi (LPD), 8 helikopter ve 100 zırhlı araç taşıyacak. Türk askeri tarihinin en büyük gemisi elektronik harp sistemleriyle donatılacak. Geminin inşası ve TSK envanterine girmesi için 6 yıllık bir takvim belirlendi. İhaleyi kazanan Sedef Tersanesi ile önümüzdeki günlerde nihai sözleşme imzalanacak. İnşa edilecek geminin boyu yaklaşık 215 metre, ağırlığı ise 26 bin tonun üzerinde. Öte yandan gemiye dikey iniş kalkış yapabilen savaş uçakları da konuşlandırılabilecek. Fakat Türkiye’nin, F-35 projesi kapsamında ABD’den alacağı versiyonunda savaş uçaklarının dikey iniş kalkış özelliği bulunmuyor. Bu yüzden, geminin en azından ‘şimdilik’ kaydıyla uçak gemisi olarak kullanılmayacağı belirtiliyor.

Havuzlu Çıkarma Gemisi Projesi kapsamında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacına binaen, 1 adet havuzlu çıkarma gemisi (LPD), 4 adet LCM, 2 adet LCVP, 2 adet RHIB ve 1 adet rehberleme maksatlı komutan botu inşa edilecek. Sedef Tersanesi’nde inşa edilecek havuzlu çıkarma gemisi (LPD); Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekât alanlarında ve gerektiğinde Hint Okyanusu ile Atlantik Okyanusu’nda kullanılabilecek. Gemi, idari ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlayacak. Araç ve personel taşıma kapasitesi, komuta kontrol hizmetleri, gündüz ve gece helikopter harekâtı yapma kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri imkânı ile deniz gücümüzün dünya denizlerinde temsiline katkı sağlayacak. Havuzlu çıkarma gemisi, gerektiğinde Doğal Afet Yardım (DAFYAR) görevleri çerçevesinde de kullanılabilecek. Bünyesinde yer alan tam teşekküllü hastane ve ameliyathane imkânı sayesinde doğal afet yardımı, insanî yardım ve mülteci tahliye harekâtları kapsamında tıbbi destek için kullanılabilecek. Gemi, su alabilen bir kıç havuza sahip olacak. Bu havuzun içinde tank taşıma kapasiteli 6 adet bot girecek. Böylece amfibi harekâtlarda, tanklar düşman kıyılarına taşınabilecek.





Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 14.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HAY Shipping
 YAREN Denizcilik
 GM Denizcilik Kur..
 AYKOP Gemi
 ATİPOST Turizm
 UZAKLAR Denizcili..
 SETA Denizcilik v..
 DEK Shipping
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 SINOP SHIPPING CO..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim