Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Kasım 2024
Haber
Anket
Yabancı yatırımcı tersanelere talip
GİSBİR Genel Sekreteri Süheyl Demirtaş, "Tersane arazilerindeki kiralama süresi artarsa yabancı yatırımcılar gelir" dedi

Türkiye'ye ilgisi her geçen gün artan yabancı yatırımcı şimdi de tersanelere talip. Tersane arazilerini devletten 49 yıllığına kiralayan sektör oyuncuları sürenin uzatılması halinde milyonlarca dolarlık yatırımın Türkiye'ye geleceğini söylüyor. Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Genel Sekreteri Süheyl Demirtaş, "2002-2008 yıllarında dünyada sektör bire üç büyürken Türkiye bire 10 büyüdü. Son yıllarda kaydettiğimiz istikrar, yabancı yatırımcının ilgisini çekiyor. Dünyanın her yerinden Türkiye'ye gelmek isteyen yatırımcılar var" dedi. Tersane arazilerinin Milli Emlak tarafından 49 yıllığına kiralandığını belirten Demirtaş, bu sürenin dolmasına 20 yıl kaldığını söyledi. Demirtaş, "Yabancı yatırımcı önünü görmek istiyor. Sürenin uzatılması halinde sektör milyonlarca doları Türkiye'ye çekecek" diye konuştu.

OFFSHORE İÇİN İLK ADIM

Yabancının gelmesinin aynı zamanda gemi sanayicilerine offshore inşası için de bir fırsat doğuracağını dile getiren Demirtaş, bir platformunun günlük kirasının 1 milyon dolara kadar çıktığını hatırlattı. Demirtaş, "Offshore alanında dünyada söz sahibi firmalar var. Bunlarla işbirliği geliştirebilmenin yolu da yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelebilmesinden geçiyor. Bunun yolunun açılması aynı zamanda offshore için de ilk adım olacaktır" dedi. Türkiye petrol ve gaz aramaları için birçok ülkeden kiralama yöntemiyle platform getiriyor.

10 TEKSTİL FABRİKASINA BEDEL

Tersane yatırımlarının büyük rakamlarla ifade edildiğini dile getiren Süheyl Demirtaş, "Bir tersane yatırımı ortalama 10 tekstil fabrikası yatırımına bedel" dedi. Bir tersanede en az 200-300 kişinin çalıştığını vurgulayan Demirtaş, bu sayının işin yoğunluğuna göre 1.000'in üzerine de çıktığını kaydetti.

3 TERSANE PLATFORMA ÇALIŞIYOR

Türkiye'de offshore platformlarına bakım ve onarım hizmeti verildiğini söyleyen Süheyl Demirtaş, "Üç tersane bu platformlar için çalışıyor. Ayrıca 10 tersane de bu tür projeleri yapabilecek kapasiteye sahip. Yabancı yatırımcıyla bu rakam çok daha yükselir" diye konuştu.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 31.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ


Neden Talipler
Çünkü Karadeniz ve Doğu Akdeniz'de bulunan çok da gündeme gelmeyen deniz altı petrol-doğal gaz rezervlerini çıkaracak olan platformlara tersaneler lazım. Hiçbirini bize çıkarttırmamak için, platformları üretmek ve bakım onarımlarını yapmak için 2008 yılından beri bütün siparişleri iptal edilen ve krize girip kapanmaya zorlanan tersanelerimizi hiç parasına ama 100 yıllığına kiralayıp, 10 yüzyıl boyunca çıkaracakları petrol doğal gaz ve rezervlerde çalışacak platformların işi çok. Bugün seçimlerle iyice ortaya çıkan durum da bu doğal yer altı kaynaklarının sömürülmesi için siyasi krize dönüşmüş bir Türkiye var karımızda. Kimse kimseye güvenmiyor, partiler birbirine düşman, 4-5 ayrı başlık altında bölünmüş ve cepheleşmiş bir ülke var ortada. Bizim daha teknolojimiz yok doğal kaynakları işletecek. Daha araştırma gemimizi yeni aldık. Uydulardan zaten 20 yıldır bu coğrafyada denizlerimizde ne var tespit edilmiş. Şimdi de bunu çıkarmaya gelecek olan dünya şirketleri kendilerine beleşe tersane arıyorlar. Aslında istedikleri gayet açık bir şekilde amacına doğru işliyor, yol alıyor. Karadeniz kıyısındaki Denizcilik Fakültelerini bir bir dolaşan Norveçli bilim adamları var. Güya okulları dolaşıp ziyarete gelmiş. Hİkaye ve aldatmaca bunlar. Asıl amaç bu akademik kurumların ki çoğunun birşeyden haberi yok, sismik ve deniz altı çalışmalar konusunda bir birikimleri var mı, herhangi bir bilinç sahibi veya direnç gösterecek ekip ve donaımlı insan kaynağı var mı? Ben diyeyim yok. Ama bunu yerinde tespit etmek istemeleri de saklı bir grubun olup olmadığının tespiti. HErşey saat gibi işliyor. Memlekette herkes oy hırsızı olmuş, birbirimizin oyunu çalıyordun, bu seçimle de iyice ortaya çıktı. Hırsızız kısacası. Birbirimizi yiyeceğiz. Bu kadar cahil bir toplumun bunlardan başını kaldırıp da denizlerine el koyanları görecek hali mi var. Memleket iç karışıklığa doğru gidiyor. Kanal İstanbul da bu dış güç politikasına hizmet eden bir projedir. Bunu herkes aklına yazsın. Aklı başında bizim gibi insanları da zaten bütün köylerden kovarlar, bizi de tespit ettiklerinde bir köşede öldürürler. Kimsenin de umurunda olmaz. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı aklını başına almak zorunda, yoksa yok olacağız.

Yazan: Zeki Yaşar - 3.04.2014 11:59:51




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İKİZLER Denizcili..
 M&M
 TRUVA Denizcilik
 İSKENDERUN Deniz..
 ARYA SHİPYARD CO.
 DERIN Denizcilik
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 NARAL Deniz Taşım..
 GRANMAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim