Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Ünlü Türk denizci yoğun bakımda
Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk olan 87 yaşındaki Sadun Boro, aniden fenalaşarak Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki özel bir hastanede tedaviye alındı. Mesanesinde kanser bulgusu yüzünden bir süredir tedavi gören Boro’nun durumunun ağır olduğu, yoğum bakım servisine alındığı bildirildi.



Mesanesindeki kanser bulgusuna rastlanınca önce Marmaris’te, ardından İstanbul’daki Amerikan Hastanesi’nde tedavi gören ve "Beni gökova’ya tekneme götürün orada kalmak istiyorum" talebi üzerine yaklaşık 10 gün önce özel bir helikopterle Muğla’ya getirilen ünlü Türk denizci Sadun Boro, dün aniden fenalaştı. Kızı Deniz Boro ve denizcilerin yardımıyla çağrılan ambulansla Marmaris Özel Ahu Hetman Hastanesi’ne kaldırılan Boro, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Durumunun ağır olduğu belirtilen Boro’yu ziyaret için yakınları ve arkadaşları hastaneye koştu.

Ahu Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sahir Ökten, "Sadun Abi’yi uzun zamandır tedavi ediyorduk. Birkaç yıl önce mesanede kanser belirtileri bulundu. İstanbul Amerikan Hastanesi’nde tedavisine devam edildi. Üç hafta önce Marmaris’e getirildi. Son zamanlarını Okluk Koyu’ndaki teknesinde geçirmek istedi. İstanbul’daki doktorlarıyla toplantı yaparak kendisine teknesinde ne tür tedavi desteği vereceğimizi kararlaştırdık. Ardından Boro’yu teknesine yerleştirdik. Belirli aralıklarla doktor göndererek durumunu kontrol altında tutuyorduk. Fakat dün gece saat 24.00 sıralarında durumunun ağırlaştığı haberini aldık ve hemen ambulansla hastanemize getirerek yoğun bakıma aldık" dedi.

Boro’nun yakın arkadaşlarından gazeteci yazar Can Pulak, "Bir süredir Amerikan Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Kendini biraz iyi hissetmişti. ’Beni Gökova’ya tekneme götürün’ demişti. Bunun üzerine on gün önce Marmaris’teki teknesine gelmiş cennet koyları geziyordu. Dün akşam aniden limanda bağlı teknesinde fenalaşınca ambulansla özel hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındığını öğrendim" dedi.

SADUN BORO KİMDİR?

İstanbul’da 1928 yılında doğan Sadun Boro’nun çocukluk ve gençlik yılları Caddebostan ve Marmara kıyılarında geçti. Denizcilik hayatına önce sandalla başladı; liseye geçtiği yıllarda ilk yelkenli teknesine sahip oldu. 1952’de Ling adlı 11 metrelik bir yelkenliyle İngiltere’den Karayip Adaları’na kadar uzanan ilk açıkdeniz, Atlantik aşırı yolculuğunu bir İngiliz ile birlikte gerçekleştirdi. En büyük hayalini 1965’te Alman asıllı eşi Oda Boro ile birlikte gerçekleştirdi. Üç yıl süren dünya turu anıları Hürriyet gazetesinde yayımlandı. Bu anılar, daha sonra ’Pupa Yelken’ adlı kitapta toplandı. Boro ailesi 1977-1979 arasında, o zaman 8 yaşında olan kızları Deniz’le beraber Karayip Adaları’nı, Amerika’nın doğu sahillerini gezdi. 1980’den beri Bodrum’da yaşayan Sadun Boro; özellikle Gökova, Göcek gibi güney Ege koylarının korunması için çaba harcadı. Sadun Boro, 46 yıl boyunca bindiği ve yaklaşık 150 bin deniz mili yaptığı ’Kısmet’ adlı teknesini İstanbul’daki Rahmi Koç Müzesi’ne bağışladı. Ardından ’Sonbahar’ isimli katamaran tipi tekneyi satın aldı.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 04.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GLOBUS Uluslarara..
 UND RORO İşletmel..
 İSTANBUL34 Vap. H..
 ŞENER Petrol Deni..
 URSA Denizcilik v..
 CoShip
 ESENKIYI Denizcil..
 APM Denizcilik Na..
 DEKAMAR
 KARTAL Gemi İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim