Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Denizi olmayan Gaziantep’e tersane kurdu
Gaziantepli işadamı Mehmet Baharoğlu, denizi olmayan kente 5 milyon liralık yatırımla tersane kurdu.

Baharoğlu, 50 bin metrekare alan üzerine kurduğu tersanede sadece baraj göllerinde kullanılabilecek tekne imalatına başladı. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren işadamı Mehmet Baharoğlu, Gaziantep ile Şanlıurfa sınırındaki Fırat Nehri’nde tekne turizminin yaygınlaşması amacıyla uzun araştırma yaptıktan sonra kentte tersane kurmaya başladı. 5 milyon liralık yatırımla 50 işçinin çalıştığı tersanede, baraj gölü ve tatlı sularda kullanılabilecek yıllık 200 tekne üretilebilecek.



Baraj göllerinde turizmin gelişmesiyle tekne ihtiyacının ortaya çıkacağını, bunu görünce sektöre yöneldiğini anlatan işadamı Baharoğlu, Avrupa standartlarına uygun tatlı suları kirletmeyecek çevreci tekne imalatı için tersane kurduğunu söyledi.

Gaziantep’in denizi olmamasına rağmen Fırat nehri ve bölgedeki diğer tatlı su kaynağı ve baraj gölleri için tekne üretmeyi kararlaştırdığını anlatan Baharoğlu, şöyle dedi:

"Uzun süren araştırmaların ardından sektöre girdik ve 5 milyon liralık yatırımla tersaneyi kurduk. Şu an çevreci olarak nitelediğimiz tekneleri üretiyoruz ve test aşamalarından geçirdikten sonra baraj göllerimizde hizmete alacağız."



Türkiye’de 540 baraj gölü ve tatlı su kaynağı bulunduğunu ve bunlarda ürettikleri teknelerin hizmet verebileceğini anlatan Baharoğlu, teknelerinin çevreye duyarlı olduğunu ve istenilen talebi de karşılayabileceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Burada yatırım yaparak tekne yapımına karar verdik. Bunu yaparken de ürettiğimiz teknelerin çevreci olmasını istedik. Normalde tekneler suyu alır egzoz soğutmasıyla suya bırakır. Şimdi yeni çıkan kanunda suyu egzozdan attırmıyor, kalorifer sistemi gibi geri dönüş sistemi ile zararsız hale getiriyoruz. Yani su kirlenmiyor çevreci tekne üretmeye başladık. Bunu teknelerimizi 540 tane tatlı su barajları ve göletleri var, buralara vereceğiz. Şu anda seri üretim için kalıplar çıkarıyoruz. 6 kişilikten 100 kişi kapasiteyi 24 metreye uzunluğunda tekne üretiyoruz. Yine gelen talepler doğrultusunda Osmanlı’yı anımsatan saltanat kayıkları ile viking kayıkları da yapıyoruz."

Baharoğlu'na yılın en başarılı yatırımcısı ödülü

Gaziantepli işadamı Mehmet Baharoğlu, denizi olmayan Gaziantep'te kurduğu tersanede gemi imalatı yapmayı başardığı için GAP Gazeteciler Birliği tarafından 'Yılın En Başarılı Yatırımcısı Ödülü'ne layık görüldü.



Baharoğlu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Bahartürk TV ve TV27 kanallarının yanı sıra okul formaları ve iş elbiseleri ile üniforma üretimi yapan Baharoğlu Giyim Sanayi A.Ş.'nin de sahibi olan Mehmet Baharoğlu geçen yıl denizi olmayan şehir Gaziantep'te tersane kurarak gemi, tekne ve bot üretimine başlamış ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmişti.

Kaynak: Haber3+Hürriyet
Eklenme tarihi: 21.04.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZSAY Deniz nakli..
 ONURSAN
 HAMALOĞLU Denizci..
 MİNA Denizcilik v..
 ZRC Denizcilik
 DEDEMAN Holding A..
 UMAR Denizcilik S..
 YARDIMCI Denizcil..
 AZAK Denizcilik
 NEMTAŞ Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim