Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
''Denizcilerimizin sayısı az ama hitap edilen alan büyük''
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, denizcilerin sayısının az olduğunu ancak rakamların ve hitap ettikleri alanın büyük olduğunu belirterek, "Sektörün neresinde olursak olalım biz bir bütünün parçalarıyız" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezuniyet töreni, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören konuşmada yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, mezun olan öğrencilere yeni bir yolun başlangıcında olduklarını belirtti. Bakan Arslan, "Bu yol zor, meşakkatli bir yoldur ve mühendislik zordur. Herhangi bir problem çıktığında sizin çözmeniz istenir sizin çözmeniz beklenir. Bu yuvanın en güzel avantajı 3 boyutlu düşünebilmeyi ve mühendislik nosyonu veriyor size. Her şeyi ezbere bilmek durumunda değilsiniz, her şey hemen aklınıza gelmeyebilir ama önemli olan çözüm yolunu bulabilmek önemli olan doğru metotla araştırmak ve işi çözüme ulaştırmak. Asıl bu sizden beklenecek ve yuva bunu size veriyor. Üniversitemiz bunu ziyadesiyle veriyor. Biz bunu kendi hayatımızda gördük ve görmeye devam ediyoruz" dedi.

Mesleğin tersanede sadece gemi üretmekle sınırlı olmadığını ifade eden Bakan Arslan, "Her aşamasında tersanede, limanda, işletmecilikte, armatörlükte her aşamada size ihtiyaç vardır. Her aşamasını takip etmek durumundasınız ki, döngüyü doğru kurasınız ve dönüp tekrardan sektörün ihtiyaçlarına bağlı olarak tersanede gemi inşa edesiniz ya da onun bir öncesi doğru dizaynlar yapasınız. Sadece buradan öğrendiklerimiz sınırlı kalırsak, teknolojinin günün gereklerini yerine getirmezsek, hem kendimizi hem de sektörü köreltiriz. Dolayısıyla sektörü sadece dizayn bürosu, tersane ve gemi inşasından sınırlı zannetmeyiniz. Kendinizi de geliştiriniz" ifadelerini kullandı.

"Her şeyi bilirim modunda olmayın, sadece bir alanda uzmanlaşın"

Bakan Arslan, "Her şeyi bilirim modunda olmayın köye gittiğinizde şunu tamir et bunu yap diyecekler. Onlara "Hayır" diyin. Her mesleğin, branşın bir erbabı ve uzmanı vardır. Ben şu alanda uzmanım, dolayısıyla bir alanda uzmanlaşın, elbette diğer alanları bilin ancak 1 hedef koyun ve bir alanda uzmanlaşın. Bu hedefin sonucu da sizi şuna götürmeli, ben bu noktada en iyisi olacağım. Ben bu noktada en iyisini yapacağım. Hangi problem olursa olsun, şunu aklınızdan çıkartmayın; "Sonunda bir çözüm vardır ve o çözümü siz buluyorsunuz." O zaman peşin peşin burada çözümü ben bulacağım diyin. Uzmanlığında bizim mesleğimiz açısından çok önemli olduğunu tekrar vurgulayayım" şeklinde konuştu.

"Sayı olarak azız ama hitap ettiğimiz alan büyük"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sektör de sizden çok şey bekliyor. Sektör meslekte önünüzü açmak adına her zaman yanınızda olacaktır. Ancak sektörün daha da büyümeye ihtiyacı var. Sebebi de her halde uluslararası geçerliliği olan sektörleri sayın derlerse, başında denizcilik sektörü geliyor. Denizcilik sektörü uluslararası bir sektördür. Denizcilik sektörü dünya taşımacılığının yüzde 80'i, ticaretinin yüzde 60'ı hangi sektörde olursanız olun, iş yaparsanız yapın olmazsa olması Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ama bununda olmazsa olmazı denizci meslektaşlarımızdır. Dolayısıyla bizim mesleğimiz bu ülke açısından çok önemlidir. Bizim merkezimiz, mesleğimiz ulu önder Atatürk'ün ortaya koyduğu hedeflere erişmek adına olmazsa olmazdır. Bu ülke cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıldönümünde önüne hedefler koydu. Daha sonrası içinde hedefler koydu ama biliyoruz ki bu hedefleri gerçekleştirmenin yolu bizim mesleğimizden geçiyor. Dolayısıyla bizim sizden beklentimiz çok yüksektir. Ama sizde biliniz ki 1 yıl önce mezun olan ağabeyiniz de, 34 yıl önce mezun olan bendeniz de benim gibi birçok meslektaşımda sizlerle birlikte bu sektörün büyüyeceğini biliyor. Bizim sektörün en güzel tarafı değerli genç meslektaşımızın söylediği gibi küçük bir alanda rakamlar, hitap ettiğin alan büyük, biz sayı olarak azız. Bu anlamda hep birbirimizle muhatap olacağız ama güzel tarafı da şudur. Nerede olursak olalım karşı karşıya geliyoruz ve sektörün neresinde olursak olalım biz bir bütünün parçalarıyız."

Konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Karaca ve Dekan Prof. Dr. Ergin, Bakan Arslan'a günün anlam ve önemine binaen plaket takdim etti. Ardından Dekan Prof. Dr. Ergin, fakülte birincisi Okan Çınar'a plaket verdi. Daha sonra fakülteden mezun olan öğrencilere belgeleri verildi. Belgelerin verilmesinin ardından Bakan Arslan ve protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra mezun olan öğrenciler keplerini hep birlikte havaya fırlattı.



Eklenme tarihi: 14.07.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 M&M
 RİMİT Denizcilik
 ADA YATCILIK ve T..
 TURCOBOSFOR Dnz T..
 GRUP İSTANBUL
 EMEK MARIN Ltd. S..
 BODRUM Denizcilik
 ŞENER Petrol Deni..
 HACI İBRAHİM HACI..
 İMDAT Gemicilik S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim