Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Baba ve oğlu aynı üniversitede denizcilik öğrenimi görüyor
Bartın'ın Kurucaşile ilçesine bağlı Tekkeönü köyünde yaşayan 53 yaşındaki Dursun Gür, oğlu Ali Tugay ile Bartın Üniversitesi’nin gemi inşaatı bölümünde öğrenim görüyor.

Oğlu Ali Tugay (24) ile yaşayan Dursun Gür, 1986 yılında Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra tersanecilik işine başladı. Uzun yıllar bu işe devam eden Gür, 1994-1998 yıllarında Erzurum Karayazı Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ve Bartın Karaman Köyü İlköğretim Okulunda sınıf öğretmenliği yaptı.

Öğretmenliği bırakarak tersanecilik işine yönelen Gür, şimdide Bartın Üniversitesi Gemi İnşaatı Programında oğluyla aynı sınıfta eğitimini tamamlamaya çalışıyor. Gür, oğluna evde babalık, işte ustalık, okulda da sınıf arkadaşlığı yapıyor.



"Allah bana bu bölümü oğlumla birlikte okumayı nasip etti"

Tekkeönü köyünde aynı zamanda dede mesleği tersanecilik işini sürdüren baba Gür, oğluyla öğrenim görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Oğluyla aynı zamanda tersanede de birlikte çalıştıklarını belirten Gür, "Oğlumla Gemi İnşaatı Programı bölümünde aynı sınıfta okuyorum. Bu bölümde okumak hayalimdi hep içimde bir uhde olarak kalmıştı. Allah bana bu bölümü oğlumla birlikte okumayı nasip etti. Tersanecilik işine 1986 yılında başladım. İşe başladığım ilk yıllarda sadece balıkçı teknesi yapıyordum. 1980'li yılların sonlarına doğru turizm gelişince, gezi tekneleri ve proje tekneleri siparişi almaya başladık. İşte o zaman tekne çizimleri konusunda eksik olduğumu anladım. Teknik lise mezunuyum ama gemiyle ilgili bazı hesaplamalarda zorluk çekiyordum" dedi.

Gür, Erzurum ve Bartın'da sınıf öğretmenliği yaptığını ancak okumanın içinde yıllardır bir eksiklik hissettirdiğini anlatarak, okuma hayalinin zaman zaman rüyalarına dahi girdiğini söyledi.

Üniversite sınavlarına oğluyla çalıştığını anlatan Gür, "Aynı evde duruyoruz, 24 saatimiz beraber geçiyor. Yemekleri beraber hazırlıyoruz işte de birlikteyiz. Aynı okulda aynı sınıfta birlikteyiz. Benim eksik olduğum bazı dersler var, bana onlarda yardım ediyor. Meslek konusunda da ben ona yardım ediyorum. Birbirimize yardımcı oluyoruz. Oğlumla birlikte okumak benim için çok gurur verici" diye konuştu.

"Babamla okumak değişik bir duygu"

Ali Tugay Gür de babasıyla üniversite sınavına hazırlandıklarını ifade ederek, Kurucaşile ilçesinde Gemi İnşaatı Programını okumaya karar verdiklerini dile getirdi.

"Babam zaten 30 yıldır bu işin içinde. İkimiz beraber düşündük ve okumaya karar verdik" diyen Gür, sözlerine şöle devam etti:
"Babam bu bölümü okumayı çok istiyordu. Birlikte üniversite sınavına girdik ve burayı kazandık. Babamla okumak değişik bir duygu, akşam evde yemekte beraberiz, gündüz iş ve okulda birlikteyiz, yani 24 saati babamla birlikte geçiriyoruz. Sınıf arkadaşlarımız, ilk başta değişik baktılar sonra onlar da alıştı. Teorik derslerde ben babama yardımcı oluyorum. Babam da bana iş yerinde ve okulda uygulamalı derslerde yardımcı oluyor."




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 16.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALABANDA Deniz Ta..
 GRANDE Ship Manag..
 BORLU Çevik Akary..
 İLKE Denizcilik
 SANBER Denizcilik..
 ANTMARİN A.Ş
 V-GO Yachting
 YALOVA Sualtı Su ..
 MCS Denizcilik Na..
 B.A.S.K
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim