Bodrum'da denizciler mevzuattaki sorunları tartıştı
Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi, Ulusal Yat ve Yatçılık Mevzuatı'nı dünya ve bölge standartlarıyla eşleştirerek rekabet gücünü arttırmayı hedefleyen çalıştay düzenledi.
Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi tarafından 7-9 Nisan arasında Azka Otel'de düzenlenen 'Yat ve Yatçılık Mevzuatı' çalıştayı başladı. DTO Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, Bodrum Liman Başkanı Türker Kutlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Prof. Dr. Tuncay Kuleli, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdi Kükner, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Kpt. Selçuk Nas ve çok sayıda sektör temsilcisi ve akademisyen toplantıya katıldı.
DTO Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, "Yatçılık sektörünün gelişebilmesi ve rekabet gücünün artması açısından önem taşıyan konuların başında gemi ve yat tanımı ayrımının bölge ve dünya kriterlerine göre yapılması; yat kaptanı ve yat personeli eğitimlerinin bölge ve dünya ile entegre olması gereği ortaya çıkmıştır. Deniz Ticaret Odası tarafından Bodrum Şubesi koordinesinde bu çalıştayın düzenlenmesi ihtiyacı doğmuştur. Konusunda uzman akademisyen ve sektör temsilcileri, pazar günü sona erecek çalıştayda mevzuatta yapılması gereken düzenlemeleri ele alınacak ve ortaya çıkan kararlar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesindeki ilgili kurumlara öneri olarak sunulacak" dedi.
DTO Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz ise çalıştay katılımcılarından oluşturulacak 3 grubun, 'Yat /Gemi Ayrımı', 'Gemi Adamları Yönetmeliğinde Yat Personeli' ve 'Yat Personelinin Eğitimi' konularında çalışmalar yapacağını, bugün yapılacak soru cevap bölümü ile de ek sorunların tespitinin belirleneceğini söyledi. Panel, katılımcıların sunumlarıyla sürdü.