Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
21 Kasım 2024
Haber
Anket
Doğu Akdeniz sahillerine havadan kirlilik denetimi
Doğu Akdeniz'in önemli turizm kenti Mersin'de, yaz sezonu öncesi 341 kilometrelik sahil şeridinde çevre kirliliğinin önlenmesi için karadan, denizden ve havadan denetimler yapılıyor.

Eşsiz koyları, denizi ve kumsallarıyla her yaz yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Mersin'de, temiz kalması için 7 gün 24 saat mavi sular kontrol altında tutuluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü ekipleri, deniz kirliliğinin önlenmesinin hedeflendiği çalışmalar kapsamında, karadan mobil personeller, denizden botlar, havadan da helikopterle çalışmalar yürütüyor.

Aralarında mühendis ve uzman kaptanların olduğu ekipler, gemilerin atık deşarjı, tehlikeli madde ve kimyasalları denize bırakma ihtimaline karşı denetim yapıyor.

Denetimler, gemilerin limana giriş için bekleme yaptığı Mersin Limanı Demir Sahası, Mersin Uluslararası Limanı, Çamlıbel Yat Limanı'nın yanı sıra turizm merkezleri Susanoğlu ve Kızkalesi sahillerinde yoğunlaşıyor.

Kirlilik bölgesinden numuneler alınıyor<

Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü deniz denetim şefi Hüseyin Ünal, yaptığı açıklamada, Türkiye'de deniz denetimi yetkisi olan 4 belediyeden biri olduklarını belirterek yetki sahalarının Berdan havzasından başlayarak Çeşmeli koyuna kadar uzandığını vurguladı.

Denetimlerin, turizm sezonu öncesinde önem kazandığını anlatan Ünal, "Turizm sezonunun başlamasına yakın bir zamanda 341 kilometrelik kıyı şeridini temiz tutmak için havadan, karadan ve denizden 7 gün 24 saat hizmet vermeye çalışıyoruz." dedi.

Ünal, deniz kirliliğinin genelde evsel atıklardan oluştuğunu belirterek şöyle devam etti:

"Aldığımız numuneleri akredite olan laboratuvarlara gönderiyoruz. Sonuçlara göre de cezai yaptırım işlemleri uygulanıyor. Atıkların türüne göre cezai yaptırımlar ağırlaşabiliyor. Bir gemiden dolayı çevre kirliliği tespit edilirse Liman Başkanlığına yazı yazılarak gemi bağlanıyor. Geminin limandan ayrılması da engelleniyor. Eğer kasıtlı bir kirletme söz konusuyla gemi kaptanı hakkında da adli soruşturma başlatılıyor. Bu tür olaylar nedeniyle hapis cezası alan kaptanlar var."

Mersin Uluslararası Limanı'na yılda yaklaşık 5 bin geminin yanaştığını belirten Ünal, bunların yüzde 95'inin etkin bir biçimde denetlendiğini dile getirdi.

Ünal, gemilerin denetlenmesinin yanı sıra kaçak avlanma veya göçmen kaçakçılığı gibi olaylar konusunda da duyarlı olduklarını kaydetti.




Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 17.05.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SETA Denizcilik v..
 RECA MARMARA Nak...
 TOPKAPI GROUP
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 DENİZ-AY Denizcil..
 V.SHIPS Inc. Turk..
 KALKAVAN Transpor..
 AKNUR Denizcilik
 PEARL NAVAL GLOBA..
 AVŞA Denizcilik İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim