Balıkçı gemisi sahiplerine destek esasları belli oldu
Su Ürünleri Bilgi Sistemi’nde (SUBİS) kayıtlı, geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, denizlerde on metreden küçük balıkçı gemileri ile içsulardaki tüm balıkçı gemileri için gemi sahiplerine destek verilecek.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği, 29 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayımlandı.
Destek kapsamı
Deniz ve içsularda geleneksel kıyı balıkçılığı verilerinin güncellenerek kayıt altına alınması ve sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amacıyla balıkçı gemisi sahiplerine yapılacak desteklemeye ilişkin iş ve işlemlerle ilgili usul ve esasları düzenleyen Tebliğ, su ürünleri avcılığı faaliyetinde bulunmak üzere; Su Ürünleri Bilgi Sistemi’nde (SUBİS) kayıtlı, Tebliğin yayımlandığı tarihte geçerli Balıkçı Gemileri İçin Su Ürünleri Ruhsat Tezkeresine sahip, denizlerde on metreden küçük (10 metre hariç) balıkçı gemileri ile içsulardaki tüm balıkçı gemilerini kapsıyor.
Başvuru için son tarih 14 Eylül
Desteklemeden yararlanmak isteyen balıkçı gemisi sahipleri veya yetkilisi, Tebliğin yayımı tarihinden itibaren 14/9/2018 günü mesai saati bitimine kadar gemisinin ruhsat tezkeresinin düzenlendiği il/ilçe müdürlüklerine, Tebliğ ekinde yer alan belgelerle birlikte şahsen müracaat edecekler.
Destekleme için balıkçı gemisinin Tebliğin yayımlandığı tarihteki sahibi/sahipleri veya bunlar adına yetkilisi müracaatta bulunacak ve geminin o tarihteki SUBİS kayıtlarında yer alan en büyük boy uzunluğu esas alınacak.
Birden fazla balıkçı gemisi sahibi olanlar her bir balıkçı gemisi için ayrı ayrı müracaat edecekler.
Kaynak aktarımı ve bilgi güvenliği
Desteklemeler için gerekli kaynak, bütçede hayvancılığın desteklenmesi için 2018 yılında ayrılan ödenekten karşılanacak.
Tebliğ kapsamında toplanan veriler, geleneksel kıyı balıkçılığının yönetilebilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacı dışında kullanılamayacak.
Tüm bilgi ve belgelerin doğruluğundan, bilgi ve belge sahibi ile onaylayan kişi ve kuruluşlar doğrudan sorumlu olacaklar.
Sahte belge ile idareyi yanıltmak suretiyle müracaat eden balıkçı gemisi sahipleri desteklemeye hak kazanmış olsa dahi desteklemeden yararlandırılmayacaklar.
Yayımı tarihinde yürürlüğe giren Tebliğ ile 13/9/2017 tarihli ve 30179 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği (Tebliğ No: 2017/37) yürürlükten kaldırıldı.
Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz
Kurumsal Üyelerimiz
ASYA Ro-Ro Tur. N..
GM Denizcilik Kur..
GÜMÜŞTAŞ Denizcil..
KARTAL Gemi İşlet..
POLARİS Denizcili..
ANADOLU Kimyasal ..
BURAK Denizcilik
GARANTİ Denizcili..
BATUM Denizcilik ..
BEYAZ Deniz Taşım..
...