Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Kasım 2024
Haber
Anket
Doğu Karadeniz’in en büyük çelik gemisinin yapımına başlandı
Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu bölgesindeki tersanede yapımına başlanan RO-RO gemisi, Doğu Karadeniz’in en büyük yük taşıma gemisi ünvanına sahip olacak. 90 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğindeki gemi, tamamlandığında 5 bin 500 ton kapasitesi ile İstanbul-Bandırma arasında TIR taşımacılığında kullanılacak.



Sürmene ilçesi Çamburnundaki tersanede, Doğu Karadeniz’in en büyük çelik gemisinin yapımına başlandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Gemi İnşa Bölümü hocalarının da işbirliğiyle yapılacak gemi 1,5 yılda bitirilecek. Parçalar halinde üretilip dışarda monte edilecek olan gemide, bin 500 ton çelik kullanılacak. Tamamlandığında, 90 metre uzunluğunda, 22 metre genişliğe sahip olacak gemi, 5 bin 500 ton kapasitesi ile İstanbul-Bandırma arasında TIR taşımacılığında kullanılcak. 35 TIR taşıma kapasiteli gemi 4 milyon dolara mal olacak.

'DAHA ÖNCE BÖYLE BİR GEMİ YAPILMADI'

KTÜ Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mustafa Kemal Sezer, daha önce böyle bir geminin yapılmadığını belirterek projenin bölgede üretilecek olan en büyük Ro-Ro gemisi olacağını söyledi. Sezer, "Parçalar halinde üretilip dışarda montajı yapılacak. Bu işlem büyük tonajlı vinç gerektirdiği için daha önce bu bölgede böyle bir gemi yapılmadı. Geminin çelik inşası 10 ay, tamamen bitişi ise 1,5 yıl sürecek" dedi.

Nur Gemicilik A.Ş. Mühendisi Hasan Çebi de "Yapacağımız gemi 90 metre uzunluğu ve 22 metre genişliği ile Doğu Karadeniz’in en büyük çelik gemisi olacak. 5 bin 500 ton kapasite ile 35 TIR taşıyabilecek. Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu ve Denizcilik Bilimleri Fakültesi'nin bitişiğimizde olması bizim için ayrı bir şans. Hedefimiz, bölgemizde kaliteli ürün üreterek dünya standartlarına ulaşıp pastadan payımızı almak" diye konuştu.





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 27.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ


iyi bir sonuç
karadeniz bölgesinde böyle bir geminin yapılması büyük bir başarının adımı devamını olması nı temenni ederim BENDE geminin yapımında genç olsam bulunmak isterdim Baş makinist olarak çalışmaktayım üç adet geminin yapımı ve montajında bulundum havuzu düşünülür ise İnebolu yu tercih etmenizi iyi olur diye düşünüyorum kolay gelsin belki banada çalışmak nasip olur üç tane geminin yapımında bulundum yardımcı ve ana makinalırının yerlerine indirilmesi ve montaj işlerinde tecrübelerimden istifade ederek işin takibini yaptım *** hayılısıyla denizcilik filosuna katılarak yüce Mevlam bol bereketli kazançlar nasip etsin kazasız ve fırtınasız seyiler

Yazan: mehmet horos - 29.11.2018 16:01:37




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİDSHİP Maritime
 TUNCMETE Denizcil..
 DALYAN Denizcilik
 OBA Den. Pet. İnş..
 TOLGA Denizcilik ..
 KURŞUN Denizcilik..
 MARİST Shipping
 METEAR Deniz İşle..
 ONUR Deniz Nakliy..
 PİRANA Dalış Ltd...
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim