Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Kasım 2024
Haber
Anket
Donanmamız güçleniyor
Akdeniz'de yükselen gerilim Türk donanmasındaki modernizasyon çalışmalarını hızlandırdı. Envanterdeki araçları yenileme/geliştirme çabaları sürerken savunma sanayii bir yandan da gemi ve silah sistemlerinin üretimi için tam mesai halinde.



Donanmanın harbe hazır ve modern silahlarla güçlendirilmiş yapısının devamı üzerinde kararlılıkla duruluyor.

Suriye'deki gelişmeler ve enerji odaklı hamlelerle birlikte Akdeniz'de artan hareketlilik üzerine hükümet, donanmanın modernizasyonu projelerine öncelik verme kararı aldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe sunumunda da Deniz Kuvvetleri'nin artan önemine işaret ederek modernizasyon ihtiyacını vurguladı. Diğer yandan hükümet de modernizasyon projelerini hızlandırdı. Deniz Kuvvetleri'nin modernizasyonu projeleri, enerji köprüsü oluşturan Türkiye için en son teknolojiyi haiz silah, sistem ve sensörlerle donatılmış modern bir donanmaya sahip olmasının vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğu yaklaşımı üzerine kuruldu. Donanmanın özellikle Ege ve Akdeniz'de işgal çabalarını artıran Yunanistan ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin oldubitti girişimlerine karşı her zaman harbe hazır ve modern silahlarla güçlendirilmiş yapısının devamı üzerinde kararlılıkla duruluyor.

PROJELER ARDI ARDINA

Deniz Kuvvetleri projeleri arasında, uzak coğrafyalarda stratejik görev üstlenmesi beklenen uçak gemisi öne çıkıyor. İspanya işbirliğiyle tasarlanan ve inşası devam eden TCG Anadolu'nun 2023'te hizmete girmesi bekleniyor. Bunun yanında MİLGEM projesi kapsamında tasarlanan 4 adet 'Ada' sınıfı korvetin 3'ü, 4 adet 'Bayraktar' sınıfı tank çıkarma gemisinin 2'si ile 16 adet 'Tuzla' sınıfı karakol gemisi envantere dahil edildi. Mevcut 'Preveze' ve 'Barbaros' sınıfı denizaltılarla fırkateynlerin etkinliğini artırmak modernizasyon projeleri başlatıldı. Bunların yanında, uçak gemisi TCG Anadolu ile aynı özelliklere sahip ikinci çok maksatlı amfibi hücum gemisi, hava savunma harbi muhribi, 'İ' sınıfı fırkateynler, çağın gereksinimlerini karşılamak üzere yeni tip 'Reis' sınıfı denizaltılar, Türk tipi hücumbot ve açık deniz karakol gemisi gibi projeler de sürüyor.



GEMİ DESTEK ARAÇLARI

Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi ve Kurtarma-Yedekleme Gemileri Projesi milli imkanlarla geliştirilerek tamamlandı ve bu gemiler donanmaya dahil edildi. Yine Lojistik Destek Gemileri ile Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi Projelerinin de geliştirme/üretim faaliyetleri devam ediyor. Deniz Kuvvetleri'nin, Türkiye'nin çevre denizlerdeki faaliyetlerin takibi, taciz ve ihlallerin zamanında tespiti için havadan istihbarat imkanlarıyla da donatıldığı belirtiliyor. Bu doğrultuda radar, elektronik sistemler ve koordinasyon merkezlerinden oluşan milli Uzun Ufuk Projesi, tespit ve teşhiste kullanılan insansız hava araçları Bayraktar ve ANKA, tamamen milli imkanlarla üretilen ve sürekli geliştirilen Modern Gece Görüş Cihazı ve Elektro/Optik Sistemler bunlardan yalnızca birkaçı.



200 kilometre uzaktaki hedefi vurabilen milli gemisavar füzesi Atmaca, geçtiğimiz günlerde tanıtılmıştı.

HEPSİ AKILLI

Güçlendirilen gemi filosu için geliştirme/üretim çalışmaları süren silah ve mühimmatlar da dikkat çekiyor. Bu kapsamda kısa sürede envantere dahil edilmek üzere denizaltılardan atılan modern tip mühimmat, su üstü ve hava hedeflerine atılan güdümlü mermi projeleri devam ediyor. Dışa bağımlılığı azaltmak üzere yerli ve milli olarak geliştirme çalışmaları kapsamında devam eden projeler ise şöyle sıralanıyor: Satıhtan Satıha Milli Güdümlü Mermi (ATMACA), Milli İmkanlar ile Modern Denizaltı Torpidosu Tedariki (AKYA), Satıhtan Havaya Milli Güdümlü Mermi ve Sistem Tedariki (SAPAN), Seahawk Helikopterlerine Uzun Menzilli Tanksavar (UMTAS) Milli Güdümlü Mermi Sistemi Tedariki, Milli Müşterek Seyir Füzesi (GEZGİN), Akıllı Mayın (MALAMAN) projeleri.




Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 30.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALMEYDA
 NOVA Shipping
 DENİZ RASPA
 TGS Shipping Serv..
 DENİZ Destek
 MARMARA Deniz Taş..
 SİNOMAR Denizcili..
 DALYAN Denizcilik
 ALİDAŞ Liman İşle..
 GULET POINT Yacht..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim