Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Kasım 2024
Haber
Anket
Türk firmadan Suriye'ye devriye botu
Bir Türk firması tarafından üretilen ve Suriye'de kullanılacak yüksek devirli 2 devriye botu, Kuşadası Marina'da Suriyeli yetkililere teslim edildi.

Suriye hükümetinin gümrük denetimlerini yapabilmek amacıyla, 2005'te açtığı bot alım ihalesini Düzgit Gemi İnşa ve Sanayi AŞ'nin kazanmasının ardından, bu ülke hükümetinin denizcilikle ilgili çalışmalarını, Türkiye öncülüğünde yaptığı öğrenildi.

Gemi İnşa Mühendisi ve Şirket Yöneticisi Ali Düzgit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin kendini yenileyen ve yüzünü Avrupa'ya yeni açan bir ülke olduğunu belirterek, ''Suriye hükümeti, özellikle denizcilik anlamında hızla gelişmek istiyor. Bu kapsamda Türk denizciliğini örnek alarak, bizim kurallarımıza göre deniz adamlarını ve sertifikalandırmalarını Türk Loydu kurallarına göre uyguluyor'' dedi.

Suriye gümrük departmanının 2005'te denizde kurtarma, arama ve tarama, belge kontrolü ve birçok işlemler için bir bot ihalesi açtığını belirten Düzgit, ''İhaleye girdik ve kazandık. 2007'ye kadar resmi işlemleri tamamladıktan sonra iki botun inşasına başlandı. Botları 2009 Eylülünde tamamladık. 1 ay test ve denemeden sonra Suriye hükümetine 2 botu teslim etmek üzere yola çıktık'' diye konuştu.

YÜKSEK MANEVRA KABİLİYETİ

Yüksek süratli devriye botlarının, liman ve kabotaj hattında her türlü denetim, kontrol ve denizde kurtarma veya ilk yardım amaçlı devriye ve takip hizmeti için tasarlandığını bildiren Düzgit, hafif alaşımlı alüminyumdan imal edilen araçların, sığ sularda ve açık denizde yüksek manevra kabiliyeti, ivmelenme, ani durma ve denizcilik özelliğiyle, ''8 boforluk'' (rüzgar hızı skalası) deniz şartlarında dahi kesintisiz hizmet verebildiğini kaydetti.

Ali Düzgit, üstün elektronik seyir ve haberleşme cihazlarına da sahip olan botların arka güvertelerinin, deniz yüzeyinde daha kolay işlem yapmak, müdahalede bulunmak için alçaltıldığını bildirdi.

Yerli imalat katkı payının yüzde 65'i bulduğu botların montaj işlerinin de firmaca yapıldığını ifade eden Düzgit, ''Biz yaptığımız bu işlerle ülkemizin denizcilik sektöründe hak ettiği yeri almasını hedefliyoruz. Dünyada üç tarafı denizlerle kaplı olup, denize bu kadar uzak başka bir ülke yoktur sanırım. Artık yüzümüzü denize dönüp, geleceği ufuklarda aramalıyız'' şeklinde konuştu.

Kuşadası Marina'da yakıt ikmali yapılan botlar, Suriyeli yetkili Abdul Hai Najem eşliğinde yola çıkarıldı.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 20.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAHRİ Tic. Ltd.
 PROMOTE A.Ş.
 YALOVA Sualtı Su ..
 ISKOMARINE Denizc..
 İBC GÜLER
 DOLFİN Denizcilik..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 ADATEPE denizcili..
 BEŞERLER Denizcil..
 BOSMAR Gemi Acent..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim