Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Kasım 2024
Haber
Anket
Kırım'a yasa dışı giriş yapan 50'den fazla geminin sicil kaydı silindi
Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki limanlara yasa dışı giriş yaparak Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) yaptırımlarını ihlal eden gemiler cezala almaya devam ediyor.

Ukrayna’nın Uluslararası Deniz Örgütü (IMO) Daimi Temsilcisi Vitaliy Moşkovskiy yaptığı açıklamada, işgal edilen Kırım’a yasa dışı giriş yaptıkları için 2017 yılından itibaren; Panama, Moğolistan, Belize, Bolivya, Lübnan, Palau, Sierra Leone, Tanzanya ve Togo gibi ülkelerinin toplam 53 gemisinin sicil kayıtlarının silindiğini aktardı.

Moşkovskiy, “6 gemi 2020 yılının başında Kırım limanlarına giriş yaptıktan sonra, Belize, Bolivya, Kamerun ve Komor Adaları bandırasını kullanma hakkından mahrum edildi.” diye kaydetti.



Moşkovskiy, Ukrayna’nın aldığı ilgili önlemlerin, uluslararası hukuka ve geçici işgal altında bulunan Kırım’a giriş kurallarına uyulmasını sağlayacağını beklediğini ifade etti.

RUS İŞGALİNDEN SONRA UKRAYNA KIRIM’DAKİ LİMANLARI KAPATTI

Rusya’nın 2014 yılında Kırım’ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanlarını uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun, Kırım’ın Rusya tarafından işgalini tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul ettiği biliniyordu. Bu kararın ardından, ulaştırma şirketlerinin işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklanmıştı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu kuralların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanıyor.

TÜRKİYE’DEN KIRIM YASAĞI

Türkiye Deniz Ticaret Odası 6 Ekim 2017 tarihinde “Karadeniz’de Gemi Seferleri ve Kırım Bağlamında Belirlenen İlkeler” başlıklı bir açıklama yayımlamıştı.

Açıklamada, Kırım Bölgesinden ve limanlarından geldiği tespit edilen gemilerin ülkemize girişlerine müsaade edilmeyeceği ve ülkeden bu bölge limanlarına çıkış verilmeyeceği belirtilmişti.




Kaynak: Kırım Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 20.03.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAKAN Denizcilik
 EREĞLİ Denizcilik..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 ARIF KALKAVAN
 AKAR Shipping
 AKMAR Denizcilik
 S.S. Marmara Adas..
 EKOL Denizcilik
 YALTUR
 SARP Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim