Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Haber
Anket
Sagun, Akua Group’a ortak oluyor
Akua Group, Türkiye’nin en önemli su ürünleri üreticilerinden biri. Yurtdışında balık çiftliğini kuran ilk Türk şirketi olan Akua Group’a Türkiye’nin en önemli su ürünleri üreticilerinden Sagun Group’un patronu Ahmet Sagun ortak oluyor. Anlaşma sağlanırsa Sagun, hem Türkiye’de hem de yurtdışında en önemli balık üreticilerinden Akua Group’tan hisse alacak.

İzmir Karaburun’da orkinos besiciliği ayrıca Fas, Moritanya, Yunanistan ve Arnavutluk’ta kendi gemileriyle orkinos ve pelajik balık avcılığı yapan Akua Group'un geçmişi bir askeri ataşenin Japonya’daki suşi hayranlığı ile başlıyor. Türkiye’nin Japonya’daki Tokyo Askeri Ataşeliği’nde görevli bir subay olan Deniz Kurmay Albay Nedim Anbar'ın Japon mutfağının ana yemeği suşinin hammaddesi orkinosla tanışmasıyla Akua Group’un da temelleri atıldı.



CEZAYİR’E KARŞI 70 MİLYON EURO’LUK DAVAYI KAZANDI

Türkiye’ye döndüğünde orkinos yetiştirme kararı alan Anbar, Çanakkale Boğaz Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevinde iken kendi isteğiyle emekli oldu. Ardından 2002’de ortakları ile Akua-Dem’i kuran Anbar, ve Kocaman Balıkçılık, Mamuli Balıkçılık ve Denizer ailesi ile Akua Group’un temellerini atar. Akua, Japonya başta olmak üzere, Çin, Amerika ve bazı Avrupa ülkelerine orkinos ihraç etmeye başladı. 2007 yılında Türkiye’deki mevzuatların ağırlığı nedeniyle rotayı İtalya’ya çeviren Akua Group’un Napoli’de orkinos besiciliği üzerine yaptığı yatırım, yurt dışındaki ilk Türk balık çiftliği oldu. Ardından Yunanistan, Fas gibi ülkelere yönelen Akua Group’un son açıklanan verilere göre günlük bin 600 ton kapasitesi bulunuyor. 2017’de 500 ton civarında ihracat yapan şirket, Libya ve Cezayir’de de orkinos avcılığı üzerine yatırımlar yapar. 2018’de Cezayir’de tamamlanan bir mahkeme süreci ile gündeme gelen şirketin teknelerine Cezayir Denizcilik Bakanlığı tüm izinleri olmasına rağmen Akua Group’un personeline 6’şar yıl hapis cezası ve 70 milyon Euro para cezası kesmişti. 9 yıl süren dava 2018’de sonuçlandı ve Türk şirket, davayı kazandı.



8 ŞİRKETİ, 11 TESİSİ BULUNUYOR

Akua Group’tan hisse almaya hazırlanan Sagun Group ise sektörün en fazla tanınan şirketleri arasında yer alıyor. 2002 yılında Türkiye’nin ilk Orkinos Çiftliğini Antalya’da kuran ve Japonya’ya ihracata başlayan Sagun’un bünyesinde 8 farklı şirket bulunuyor. Türkiye'nin farklı noktalarında bulunan 11 üretim tesisinde 3 bin çeşit deniz ürünü üreten firma, 35 ülkeye ihracat yapıyor.

*****************
KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
* Cezayir'de 3 gemisine el konulan Türk firması davayı kazandıiye
* Kurumsal üyemiz Akua-Dem 'in başarısı !




Kaynak: Dünya (Kerim Ülker)
Eklenme tarihi: 24.12.2021




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 RTS Denizcilik Sa..
 GM Denizcilik Kur..
 VENTO Deniz İşlet..
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 AYGAZ A.Ş.
 ALGEM Denizcilik
 ERC Denizcilik Lt..
 YAĞCI Denizcilik
 FURKAN Denizcilik
 TEMEL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim