Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Haber
Anket
Yenilenen ULAQ SİDA ve konfigürasyonları tanıtıldı
Meteksan Savunma ve Ares Shipyard tarafından geliştirilen ULAQ SİDA ve Konfigürasyonları, ilk kez Katar’ın Başkenti Doha’da icra edilen DIMDEX Fuarı’nda tanıtıldı.

Milli imkanlarla Ares Shipyard ile Meteksan Savunma tarafından geliştirilen ULAQ Silahlı İnsansız Deniz Aracı (SİDA) Ailesi, Katar’da icra edilen DIMDEX Fuarı esnasında ilk kez sergilendi. Meteksan Savunma ve Ares Shipyard; ULAQ Suüstü Harbi (ASuW), ULAQ Denizaltı Savunma Harbi (ASW) ile ULAQ Liman Savunma Botu (PSV) İnsansız Deniz Araçları’nı tanıttı.



‘Türkiye’nin ilk Silahlı Deniz Aracı’ olma özelliğine sahip ULAQ, Ekim 2020’de tanıtılmış ve 2021 yılı içerisinde ise CİRİT Lazer Güdümlü Füze ile ilk atışını gerçekleştirmişti. Geçen süre zarfında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından seri üretime geçtiği müjdelenen ULAQ’ın, farklı konfigürasyonları geliştiriliyor.

ULAQ ASuW

Bu doğrultuda ULAQ SİDA’nın ilk tanıtılan konfigürasyonu olan ULAQ Suüstü Harbi (ASuW) İnsansız Deniz Aracı’nda bir takım değişiklikler gerçekleştirildi. Gemideki tasarım ve tahrik sistemlerine değişikliklerine ilaveten ULAQ ASuW’a 12.7mm Uçaksavar entegrasyonu gerçekleştirildi.



Böylelikle daha önce sadece Roketsan üretimi YALMAN Kulesi’ne sahip olan ULAQ ASuW, yeni tasarımıyla hem 12.7mm Uçaksavar hem de YALMAN Kulesi üzerinden UMTAS, L-UMTAS, OMTAS, CİRİT ve SUNGUR Füzeleri’ni atım kabiliyetine sahip olacak.

ULAQ ASW

ULAQ Ailesi’nin en kritik üyesi olan ULAQ Denizaltı Savunma Harbi (ASW) İnsansız Hava Aracı da DIMDEX’teki yerini aldı. Asimetrik hedeflere karşı 12.7mm’lik Uçaksavar ile teçhiz edilen ULAQ ASW, aynı zamanda Roketsan Denizaltı Savunma Harbi (DSH) roketleriyle teçhiz edildi. ULAQ ASW, denizaltı hedeflerini tespit edebilmesi amacıyla bazı özel sensörleri de bünyesinde barındırıyor.



ULAQ DSH’ın, 2000 metre menzile ve 300 metre derinliğe kadar denizaltıları bertaraf edebileceği biliniyor. Salvo DSH Roketi atış kabiliyetine sahip ULAQ DSH, denizaltılara yönelik önemli bir caydırıcılığa sahip. ULAQ ASW’nin, talepler doğrultusunda farklı silah sistemleriyle donatılabileceği biliniyor.

ULAQ PSV

DIMDEX’de sergilenen başka bir ULAQ SİDA konfigürasyonu ise ULAQ Üs/Liman Savunma Botu (PSV) oldu. 12.7mm uçaksavar ile teçhiz edilen ULAQ PSV, üs ve liman çevrelerinde silahlı devriye görevi gerçekleştirebilecek ve gerektiğinde ise ateş gücünü kullanabilecek.



ULAQ SİDA Ailesi’nin kontrolünü gerçekleştirilen Mobil Kıyı Kontrol Sistemi de yine DIMDEX esnasında sergilendi. Meteksan Savunma tarafından geliştirilen Mobil Kıyı Kontrol Sistemi, ULAQ ile kontrol istasyonu arasında güvenli ve kesintisiz iletişim yeteneği sağlıyor.



Kaynak: savunmasanayist
Eklenme tarihi: 22.03.2022




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CEM Shipping
 INDEKS A.Ş
 MARTRANS
 CTM Denizcilik
 AK Denizcilik
 AYGÜN Denizcilik ..
 IŞIK Group Shippi..
 PEARL NAVAL
 BURTRANS Shipping
 MEDITERRA LINE
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim