Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Kasım 2024
Haber
Anket
Denizcilik sektörünün sorunları masaya yatırıldı
Denizcilik sektörünün sorunları Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.

Denizcilik sektörünün sorunları Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın da katıldığı toplantıda ele alındı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni gemi siparişlerinin neredeyse yüzde 90 civarında azaldığını belirterek, buna paralel olarak yaklaşık 50 bin çalışanın da işini kaybettiğine dikkat çekti.

TOBB Deniz Ticaret Odaları Konseyi toplantısı TOBB Birlik Merkezi'nde yapıldı. Konsey toplantısına Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım katıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, denizcilik sektörünün gündemdeki konularını ele alacaklarını belirterek, denizcilik sektörünün sorunlarının mali krizle yakından ilgili olduğunu, bunu son bir yıldır en belirgin şekilde yaşadıklarını söyledi.

KRİZ DENİZCİLİĞİ ETKİLEDİ

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, denizciliğin güçlü bir konumda olan bir sektör olduğunu ifade ederek, "Ama küresel krizin Türkiye'yi Başbakan Erdoğan'ın ifadesiyle "teğette geçse' önemle etkilediği sektörlerden bir tanesi" dedi.

Krizle birlikte siparişlerin iptal edildiğini kaydeden Yazıcı, bunların bir şekilde aşılacağını söyledi. Yazıcı, gümrüklerde yaşanan taşınma sorunların yapılan düzenlemeler sonrasında önemli ölçüde azaltıldığını dile getirdi.

GEMİ SİPARİŞLERİ YÜZDE 90 AZALDI

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, küresel krizle birlikte ortaya çıkan tahribatın sektördeki olumlu tabloyu değiştirdiğini belirterek, küresel krizin olumsuz etkilediği sektörlerin başında denizciliğin yer aldığını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, sektöre yeni bir ivme kazandırılması gerektiğini söyledi. Sektörün üretim kapasitesinin beşinci sıradan onuncu sıraya gerilediğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, yeni gemi siparişlerinin neredeyse yüzde 90 civarında azaldığını kaydetti. Buna paralel olarak yaklaşık 50 bin çalışanın da işini kaybettiğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, sektörel teşvik getiren Güney Kore ve Çin'in de kalan müşterileri kaptığını ifade etti.

KANUNLAR DEĞİL ZİHNİYET DE DEĞİŞMELİ

10 yılda katedilen mesafenin bir yılda kaybedilme noktasına gelindiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Hem yeni limanlara hem de mevcut limanların kapasitesinin artırılmasına ihtiyaç vardır. Ne yazık ki bu noktada da yargının bazı kararlarını anlamakta güçlük çekiyoruz. İşte İzmir Limanı baktığımız zaman gecikmenin yol açtığı olumsuz durum ortada. Mersin Limanı özellikle iptal edilmesindeki sebebi maalesef anlayamıyoruz. İzmir Limanı'nda iki ayda vereceğimiz kararı 2 yılda verdiğimizden dolayı yaklaşık 1 milyar doların üzerinde bir kaynağı heder ettik. Hem Hazine hem ihracatçı hem de Türkiye kaybetti. Bu durum yargı reformunda sadece kanunlar değil zihniyetinde değişmesi gerektiğini de göstermektedir."

Kaynak: Haberx
Eklenme tarihi: 16.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VERA Denizcilik
 İDÇ Denizcilik
 DENTAŞ Denizcilik
 DİNÇ denizcilik
 İSKOLDEN A.Ş.
 ERKAN ÖZTÜRK Yat ..
 DRAGUT Denizcilik
 PASİFİK Denizcili..
 GÖKALP Denizcilik
 ÖZDADAYLILAR deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim