Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Kasım 2024
Haber
Anket
Arama Kurtarma botu alımı ihalesi arap saçı
10 arama kurtarma botu alımı ihalesi 9 yılda üç kez mahkemelik oldu.

Son olarak Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve üç çalışanı hakkında ihaleye fesat karıştırmaktan dava açıldı.

CumhurbaŞkanlIĞI Devlet Denetleme Kurulu’nun raporuyla daha önce iki bakan ve bir genel müdürü Yüce Divan’a götüren otoyollardaki usulsüz ödemeler raporunu hazırlayan Devlet Denetleme Kurulu Başmüfettişi Hıfzı Deveci tarafından hazırlanan raporda 10 arama kurtarma botunun ihale sürecinde usulsüzlük yapıldığı iddia edildi. Raporda, Denizcilik Müsteşarlığı ile Kıyı Emniyeti’nin (KEGKİ) 2001-2003 yılları arasındaki faaliyetleri incelendi. Rapor üzerine Ulaştırma Bakanlığı da 2005’te ayrı bir inceleme başlatarak şüpheliler hakkında soruşturma izni verdi. Ancak bilirkişi usulsüzlüğün olmadığı yönünde görüş belirtti. Bakanlık avukatı rapora itiraz etti. Bunun üzerine soruşturma dosyası, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkemede uzman 3 kişilik bilirkişi heyeti yeniden incelenmesine hükmetti.

İkinci kez bilirkişiye gitti

Soruşturma dosyası, ikinci kez bilirkişiye gönderildi. İstanbul Üniversitesi Deniz Ticaret Hukuku öğretim üyesi Hasan Murat Demirkıran, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisi Murat Ercan Özokutucu ve Gemi İnşaatı ve Makine Yüksek Mühendisi Halil Balsun’dan oluşan 3 kişilik bilirkişi de birinci rapordaki gibi kurumun herhangi bir zarara uğratılmadığı yönünde görüş belirtti. Savcılık da iki ayrı raporda da bir suçtan bahsedilemeyeceğini belirterek şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verdi.

Ulaştırma Bakanlığı’nın avukatı, ikinci rapora da itiraz etti. Soruşturma dosyası, Bakırköy 15.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Soruşturma dosyası yeniden açıldı. Savcılık, geçen ay Hücum Tulgar, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Böke, Satın Alma Komisyonu Başkanı Kerim Taş ve Abdullah Kuş aleyhinde ’ihaleye fesat karıştırmak ve görevi kötüye kullanmak’ ssuçlamasıyla dava açtı. İddiaya göre KEGKİ yönetimi de Norveçli Batservice firmasına, yeniden ihale yapmadan teklifini dolar bazında yenilemesini istedi. Norveç firması da teklif verme süresi dolduktan sonra fiyatını bot başına 1 milyon 575 bin dolardan 1 milyon 525 bin dolara indirdi. Bir Türk firması ise bu fiyattan yüzde 12 düşük teklif vermişti. Şüphelilerin, bu durumda 10 bot için toplam 3 milyon 768 bin dolar ödeme yaparak kurumu zarara uğrattıkları öne sürüldü.

Kaynak: Vatan
Eklenme tarihi: 30.03.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇAVANOZ Motor
 FEYZ Denizcilik L..
 KALYONCU RoRo Shi..
 Bayar Danışmanlık
 EREĞLİ Denizcilik..
 GOKTAS Yatcilik L..
 KOCAELİ Denizcili..
 BUTONİ A.Ş.
 KARAN Gemi İşl. İ..
 ALFA tanker & ACM..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim