Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
İzmir’e 12 gemi ile 22 binden fazla yolcu geldi
Deniz turizminde 2024 yılında beklentinin çok büyük olduğunu belirten DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, kruvaziyerde eski günlerde dönüş sinyallerini limanlardaki canlanmalardan görebildiklerini aktarıp, “İzmir Limanı’na bugün itibariyle 12 gemi ve 22 binden fazla yolcu geldi. Eski günlerdeki gibi limandaki canlılığı tüm şehirde hissetmeye başladık” dedi.



İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi mayıs ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Argun Gündüç idaresinde yapıldı. DTO İzmir Şubesi meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, ülke ve bölge denizcilik sektöründe yaşanan gelişmeler konuşuldu. Mecliste denizcilik sektöründe yaşanan gelişmeler konusunda bilgilendirmelerde bulunan DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, 2024 yılı deniz turizminde beklentinin çok büyük olduğunu belirtip, kruvaziyerde eski günlerde dönüş sinyallerini limanlardaki canlanmalardan görebildiklerini aktardı.



Deniz turizminde beklenti büyük

Mayıs ayında ana gündemin deniz turizmi olduğunu belirten DTO İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, bu sene deniz turizminde büyük beklenti içerisinde olduklarını aktarıp, “Kuşadası’nda üye toplantıları gerçekleştirdik. Deniz sporları açısından hareketli geçeceğini öngörüyoruz. Özdere, Didim ziyaretleri olacak. Özdere balıkçı barınağında atık konusunda sorunları var. Taşburun, Akbük’teki üyelerimizi ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerin başarılı geçtiğini görüyoruz. Deniz turizminde bu sene büyük beklenti içerisindeyiz. Bu sene 60 milyar dolar beklenti var. Bunun yüzde 25’si deniz turizminden elde edilmesi bekleniyor. Deniz turizmi konusunda bölgemizde büyük bir imkan kabiliyetimiz var. Bunu değerlendirmek istiyoruz. Deniz turizminde elimizden gelen yardımı gerçekleştirmeyi çalışıyoruz. Yerel idarelerle oldukça iyi ilişkilerimiz var. Bu ilişkilerimiz sayesinde sezon içerisinde mevzuat çerçevesinde çalışmalarımız yapabiliyoruz” dedi.



Kruvaziyer turizminde eski günlere dönüş

Kruvaziyer turizmindeki canlanmayı tüm limanlarda görebildiklerini dikkat çeken Yusuf Öztürk, “İzmir Limanı’na bugün itibariyle 12 gemi ve 22 binden fazla yolcu geldi. 425 yolcu da İzmir’den biniş yaptı. Sezon sonuna kadar 56 gemiyi daha İzmir Limanımızda göreceğiz. MSC Divina gemisi her pazartesi günü düzenli olarak İzmir Limanı’na uğruyor. Eski günlerdeki gibi limandaki canlılığı tüm şehirde hissetmeye başladık. Türkiye’nin en büyük kruvaziyer limanı olan Egeport Kuşadası’na dün itibariyle 62 gemi 75 bin yolcu geldi. Çeşme’de kruvaziyer gemi sezonu 30 Mayıs’ta açılacak. Çeşme aynı zamanda home-port olmayı başardı. 30 Mayıs’tan itibaren Çeşme çıkışlı bir gemi ile sezon boyunca Ege Adaları turları gerçekleştirilecek. Ulusoy Çeşme Limanı’na bu sezon 103 seferde 59 bin yolcunun gelmesi planlanıyor. Kapıda vize uygulamasında yaşanan çeşitli aksaklıklara rağmen, Kurban Bayramı öncesi ülkemiz kıyıları ile Yunan adaları arasında turizm hareketi artarak devam ediyor” diye konuştu.



Üyelere sitem

Fuar destekleri konusuna da değinen Yusuf Öztürk, fuarlar için oluşturdukları çalışma grupları nedeniyle üyelerden adeta dayak yediklerini aktardı. Eğitim ve fuarlar konusunda her zaman üyelere destek verdiklerini fakat kendisine bir kişinin bile teşekkür etmediğini aktaran Öztürk, bütçe konusunun ise merkeze bağlı olduğunu ifade ederek, “Fuarlara destek vermediğimiz konuşuluyor ama biz zoru başardık ve önemli işlere imza attık. Buna karşın bir teşekkür bile etmediniz. Buraya 3-4 kez KOSGEB genel müdürü ve bölge müdürü geldi ve fuar yardımlarını anlattı. Desteği alanlar burada var. Destek alamadık diye bir şeyi kabul etmiyorum” dedi.

Toplantıda, İzmir Tersanesi’nde görevli Üsteğmen Fatih Tokgöz de bir sunum gerçekleştirdi. Tokgöz, geçtiğimiz yıl rıhtımda 11 gemiye bakım ve onarım hizmeti verdiklerini söyledi.




Kaynak: gazeteyenigun
Eklenme tarihi: 28.05.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAHA Ltd.
 ATN DENİZCİLİK SA..
 YANARTAS Travel A..
 ATLANTİS Deniz Na..
 MİNERAL den. san ..
 JALE Tur
 KOÇ Topluluğu
 KADIOĞLU Denizcil..
 BİRLEŞİK Denizcil..
 YOROZ Agency
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim