Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Ekim 2024
Haber
Anket
İzmir'de nefes kesen anlar: 45 ülkeden 11 bin personel katılıyor
İzmir’de Ege Ordusu Komutanlığının sevk ve idaresinde düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Efes-2024 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın gündüz safhası denizden yapılan kara bombardımanıyla başladı.



Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) en büyük planlı tatbikatı olan Efes-2024 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nın gece safhası, dün gece saatlerinde başarıyla tamamlanmıştı.



Bugün ise sabah saatlerinde gündüz safhası icra edilmeye başlandı.

Herhangi bir ülkenin hedef alınmadığı tatbikatta, Birleşmiş Milletlerin Barış Destekleme Harekatı jenerik senaryosundan istifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı İzmir’in Seferihisar ilçesindeki Doğanbey mevkiinde düzenlenen Seçkin Gözlemci Günü'nün gündüz safhasına 9 bin 139’u milli 45 ülkeden bin 745 misafir olmak üzere toplam 10 bin 884 personel takip ediyor.

TATBİKATTA İLK KEZ KULLANILAN SİLAH VE ARAÇLAR

Tatbikatın kara harekatında milli imkanlarla üretilen yeni nesil Fırtına-2, Boran obüsü, Pars Omtas Kuleli tekerlekli araç ile araca monteli mayın, KARGU hedefe yönlendirilebilen mühimmat sistemi, BAHA insansız hava aracı, TOGAN otonom döner kanatlı gözcü İHA sistemi, füzyon silah gece görüş dürbünü, MİLKAR 2A2 radar elektronik taarruz sistemi, MİLKAR 3A3 bant elektronik taarruz sistemi, MİLKAR 5S elektronik taarruz sistemi, C70 ve E60 termal silah dürbünü ile A960 1.5x-6x gündüz görüş dürbünü, silah tespit radarı, SERHAT radar sistemi, İHTAR İhasavar ile ACAR radar sistemi, şişirilebilir sahte tank sistemi ilk defa kullanıldı.



Deniz harekatında ise TCG ANADOLU çok maksatlı amfibi gemi ve TCG PİRİREİS denizaltı, TCG DERYA ikmal muharebe destek gemisi ile TCG İSTANBUL Fırkateyni, Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) ilk kez tatbikatta yer aldı

Özel Kuvvetlerce de helikopterden havadan tahliye platformu, mikro kamikaze dron, havan mühimmatı taşıyan döner kanatlı İHA sistemi ile MX-908 patlayıcı madde tespit cihazı, urgan ip kamera sistemi, CADEX keskin nişancı tüfeği ve Night Force Atacr 5-25x silah üstü optik dürbün tatbikatta ilk kullanılan araçlar arasında dikkat çekti.



EFES-2024 GÜNDÜZ SAFHASINDA HEDEFLER TAM İSABET VURULDU

Türkiye'nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) en büyük müşterek tatbikatı olma özelliği taşıyan EFES-2024 Birleşik, Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü'nün gündüz safhası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, kuvvet komutanları, TSK komuta kademesi ve diğer ülkelerden seçkin gözlemcilerin katılımıyla yapıldı.

Seçkin Gözlemci Günü'nün gündüz safhasına 9 bin 139'u milli 45 ülkeden 1745’i misafir personel olmak üzere toplam 10 bin 884 personel katıldı. Gece başlayan Hava Hücum Harekatına (HHH) devam edildi.

Top/obüs ve komuta kontrol araçları havadan taşındı. Senaryo gereği yaralı personel helikopter ile seyyar sahra hastanesine tahliye edildi. Amfibi Hücum Harekâtı'na yönelik yakın hava desteği verildi.



Amfibi Harekât kapsamında makinalı tüfek ve RPG-7 R/A Atışları yapıldı. Amfibi Hedef Sahası'ndaki (AHS) Muhasım Denizaltı tespit edildi. Talim torpidosu atışı yapıldı.

Amfibi harekatı destekleyen topçu atışları gerçekleştirildi. Hava Muharebe Devriyesi Görevi yapıldı. Yamaç çökertmesi yapıldı, mayınlı saha ve tel engellerinden geçit açıldı. Amfibi Hedef Sahası'ndaki muhasım denizaltı tespit edildi, talim torpidosu atışı yapıldı.






Kaynak: Milliyet (DHA)
Eklenme tarihi: 31.05.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HORİZON LTD.
 İKİZLER Denizcili..
 BEYTUR Turizm
 KARYAT Karadeniz ..
 VATAN PLASTİK San..
 KAPTAN Denizcilik
 ÇETİNKAYA Denizci..
 DİZMAN Denizcilik
 YIGIT Shipping Co..
 ERTUR Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim