Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
08 Eylül 2024
Haber
Anket
Türkiye, Katar'a iki askeri gemi konuşlandırılacak!
Türkiye, Libya'dan sonra ilk defa Katar'a askeri gemi konuşlandırmaya hazırlanıyor. Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı bünyesinde teşkil edilecek Deniz Unsur Komutanlığına bağlı olarak görev yapacak iki adet Tuzla Sınıfı Karakol Gemisi pazartesi günü Katar’a gitmek için yola çıkacak.



Aksaz Deniz Üs Komutanlığından yola çıkacak olan iki askeri gemi Libya’dan sonra, Türkiye’nin savaş gemisi konuşlandıracağı ikinci ülke olacak. Türkiye’nin bu faaliyeti hem Katar hem de bölgenin jeopolitik dengesi için önemli bir adım.

Katar'dan sonra üçüncü ülke olarak Somali'ye askeri gemi konuşlandırması bekleniyor. Türkiye ayrıca, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) liman şehri olan Gazimağusa’da Türk Deniz Kuvvetlerinin daimî olarak konuşlanacağı yeni bir deniz üssü inşa ediyor.



"KKTC, SOMALİ VE KATAR'IN ASKERİ LİMANLARI ÖNEMLİ"

Savunma Uzmanı Turan Oğuz, Türkiye'nin Katar'a askeri gemi konuşlandırmasıyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmesinde askeri üç limanın önem taşıdığını, bunların da KKTC, Somali ve Katar olduğunu ifade etti.

"KKTC'DEKİ ASKERİ ÜS ÇOK ÖNEMLİ"

Oğuz, yapılan anlaşmalar gereği Türkiye’nin Somali’nin deniz korumasını üstlendiğini, eylül ayında petrol aramak için buraya gidecek Oruç Reis gemisine savaş gemilerinin eşlik etmesinin beklendiğini belirtti. Oğuz “KKTC’deki üs çok önemli. KKTC’deki son gelişmeler ortada. Orada bulunan İngiltere üssünü ABD de kullanıyor, İsrail’e destek vermek için. Bu nedenle Türkiye burada deniz üssü kurmak için öncelik verdi” dedi.



"KATAR'A GİDECEK GEMİLERİMİZ KENDİNİ İSPATLADI"

Türkiye’nin hem Katar hem de bölgenin stabilitesine yardımcı olmak için deniz görev gücüne savaş gemisi göndermeye başlamasının çok önemli bir adım olduğunun altını çizen Savunma Uzmanı Oğuz “Dünyanın stratejik değişikleri, bütün sıklet merkezi Orta Doğu, Afrika ve Hint Okyanusu üçgeninde gelişiyor. Hürmüz Boğazı’nda anlaşmazlıklar, Kızıldeniz’de sürekli saldırılar var. Bu bölge tam bir ateş çemberi. Katar’a gidecek gemilerimiz kendini ispatladı, saldırı değil savunma amaçlı orada bulunacaklar” ifadelerini kullandı.




Kaynak: Trhaber
Eklenme tarihi: 22.07.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Makina San. ..
 İDÇ Denizcilik
 PACMAR Denizcilik..
 İMTRANS Denizcili..
 BURTRANS Shipping
 GM Denizcilik Kur..
 TEMEL REİS Shippi..
 GRANMAR Denizcili..
 DENİZ Destek
 ECA Ship Trade Co..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim