Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Ekim 2024
Haber
Anket
Denizde Av sezonu başladı: Balıkçılar 'Vira bismillah' dedi
Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibariyle sona erdi. Denizlerde av yasağının sona ermesiyle birlikte pek çok kentte balıkçılar, limandan ayrıldı. Balıkçılar "Vira bismillah" diyerek denize açıldı.

2024-2025 su ürünleri av sezonu, 1 Eylül itibarıyla başladı. 15 Nisan'da ara verilen denizlerde gırgır ve trol yöntemiyle balıkçılık faaliyetleri, yaklaşık 4 buçuk aylık aranın ardından tekrar başladı. Denize açılan balıkçılar ağlarını büyük bir heyecanla denize bıraktı.



İSTANBUL

Arnavutköy'de av yasağının sona ermesi ile Karaburun Limanı'ndan denize açılan balıkçılar, sezona palamut bolluğu ile başladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da, balıkçı esnafı ile bu heyecana ortak oldu. İlk tutulan palamutlar vatandaşlara dağıtıldı.



Balıkçılık sezonunun hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Karaburun'umuzda ve Arnavutköy'ümüzde balıkçılıkla uğraşan tüm esnafımıza hayırlı, bol kazançlar diliyorum. Çapari balıkçılığında son on beş gündür bereketli mahsuller oldu. İnşallah ağ ile de balıkçılarımız, denize gönül vermiş dostlarımız bereketli bir sezon geçirecekler, ben de yasakların kalktığı ilk günde reislerimizle denize çıktım, ayağımız bereketli geldi. Bu sene palamut bol olacak gibi duruyor. İnşallah böyle devam eder. Tüm vatandaşlarımızın balığa doyduğu bir sezon olmasını temenni ediyorum" dedi.



SAMSUN

Samsun'da balıkçılar av yasağının sona ermesiyle birlikte 'Vira bismillah' diyerek denize açıldı.

Sezonun açılışı dolayısıyla Canik’te bulunan Balıkçı Barınağı’nda tören düzenlendi. Törene Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal ve kurum müdürleri katıldı. Horonlar eşliğinde başlanılan törenin devamında balıkçılar dua ederek denize açıldı. Törende konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Av sezonu balıkçılarımız için, Samsun'umuz için, Karadeniz için hayırlı ve uğurlu olsun. Vira bismillah" dedi.

RİZE

Rizeli balıkçılar, ağlarını denizle buluşturmak için limandan ayrıldı. Balıkçılar, folklor gösterileri ve dualarla açılışı yapılan av sezonu için 'Vira bismillah' diyerek, denize açıldı.

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan dip trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül itibarıyla sona eriyor. Rize'de, 2024- 2025 balıkçılık av sezonu, Gündoğdu Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında düzenlenen törenle açıldı. Törene, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, kurum müdürleri, balıkçılar ve aileleri katıldı. Folklor gösterileri ve dualarla açılışı gerçekleştirilen av sezonu için 'Vira bismillah' diyerek denize açılan balıkçılar, pasta kesimi ve havai fişek gösterisi sonrası meşaleler yakarak, ağlarını denizle buluşturmak için limandan ayrıldı.



"SEZON KAZASIZ, BELESIZ BERKETLİ GEÇSİN"

Törende konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "2024- 2025 av sezonu törenindeyiz. 2023 senesini 22 bin ton avla kapatmış olduk. Bu sene dua ediyoruz. İnşallah 2024- 2025 sezonu kazasız belasız, bereketli geçsin. Bol bereketli ürünler alalım. Hem bu işi yapanlar kazansın hem vatandaşlarımız bol balık yesin" dedi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta balıkçılar, ağ atarak avlanma sezonunun başlamasını törenle karşıladı. Yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar 'Vira bismillah’ diyerek denize açıldı.

Kilimli Su Ürünleri Kooperatifi’nde 1 Eylül’de kalkacak olan denizlerde ağ atarak avlanma yasağının son saatlerinde balıkçılar tören düzenledi. Törene protokol üyeleri katılırken, balık ekmek de ikram edildi. Yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, etkinliğin ardından 'Vira bismillah' diyerek denize açıldı.

15 yıllık balıkçı Murat Bozkurt (45), bol palamut beklediklerini belirterek, "Umutluyuz inşallah, geçen senelerde istediğimiz verimi alamadık palamuttan. Ama bu sene 15 Ağustos itibariyle olta serbest oldu. Palamut kendini gösterdi. Bu sene bol bir palamut bekliyoruz. Bütün balıkçı arkadaşlara bol bereketli, kazasız bir sezon diliyorum. Herkese hayırlı olsun" dedi.



MUĞLA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 2024- 2025 av sezonun başlamasıyla birlikte balıkçılar 'Vira bismillah' diyerek denize açıldı.

Bodrum Torba Balıkçı Barınağı'nda Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliğe Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Darendeli, Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Buket Kallem, siyasi parti temsilcileri, balıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sezonun açılış etkinliğinde deniz dibi temizliği yapıldı, denize 40 bin yavru levrek bırakıldı. Daha sonra protokol heyeti fotoğraf sergisini gezerek, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyete geçen botun açılışını yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalar yapıldı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, balıkçılara belgelerini takdim etti ve ardından etkinlikte renkli görüntülere sahne olan balık mezatı yapıldı. Dualar eşliğinde protokol üyeleri kurdele keserek, bereketli biz sezon diledi. Hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar ilk ağlarını atmak üzere sirenler eşliğinde denize açılarak 'Vira bismillah' dedi.



"SU ÜRÜNLERİ İHRACATI 1 MİLYAR DOLARI BULUYOR"

Su ürünleri ihracatında Türkiye’de 1’inci sırada olduklarını söyleyen Muğla Valisi İdris Akbıyık, "4 ayın hasretiyle denizlerimize yeniden açılmanın heyecanını hep beraber yaşıyoruz. Ege ve Akdeniz’in bereketli sularında balıkçılarımızın ağlarını yeniden maviyle buluşturacağı bir gün, 2024- 2025 av sezonun başlangıç günü hepimize hayırlı olsun. Muğla 1484 metrekarelik kıyı şeridiyle Türkiye’nin en uzun sahillerine ve koylarına sahip. Biz Türkiye’de İstanbul ve Antalya’dan sonra turizmde 3’üncü sırada bir iliz ama potansiyelimiz 1’inci sırada. Su ürünlerinde Türkiye’de lider durumdayız. İhracatımız neredeyse 1 milyar doları buluyor ve 1’inci sıradayız" dedi.

Denizlerin gelecek nesillere temiz aktarılması için çalıştıklarını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, "İnşallah av sezonumuz vatanımıza, milletimize, denizlerimize ve tabii ki memleketimize hayırlı uğurlu olur diyorum. Denizlerin nimetlerini korumak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara bizlere emanet edilen bu emaneti daha kıymetli bir şekilde aktarmak hepimizin boynunun borcudur. Denize en çok mavi yakışır sloganıyla beraber 11 mahallede yaptığımız deniz dibi temizliğiyle beraber denizlerdeki atık maddeleri temizleyerek mavinin bereketine sahip çıkıyor gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Son 4 yılda su ürünlerinde rekorlar kırıldığını belirten Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, "1500 kilometrelik sahil şeridiyle Türkiye’nin en uzun kıyılarına sahil şeridine sahip yeryüzü cenneti olan Muğla’da kuşkusuz ki su ürünleri avcılığı da, su ürünleri yetiştiriciliği de ve toprak havuzlardaki toprakta balık yetiştirme avantajını yaşayan bu il Türkiye’deki su ürünleri üretiminde ve ihracatında lider bir il, bunda en büyük pay kuşkusuz balıkçılarımızın, yetiştiricilerimizin hep birlikte el birliğiyle çalışan mesai arkadaşlarımın ciddi payları var. Son 4 yılda Muğla su ürünleri ihracatta art arda rekor kırıyor. Denizlerde bırakılan ağları lütfen toparlayın. Onlar denizin dibinde kalıyorlar pasif bir şekilde avlanmaya devam ediyorlar. Deniz dibini çölleştiriyorlar. Bu denizler bu topraklar atalarımızdan miras kaldı ve gelecek kuşaklara biz de bu şekilde bırakmak durumundayız" dedi.



TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da, yeni av sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılar, havai fişek gösterileri ve dualarla denize açıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, denizlerde av yasağının bitmesi ve yeni av sezonun başlaması nedeniyle Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ Mahallesi’ndeki limanda tören düzenledi. Hafif yağmurun yağdığı törene katılanlar, plastik sandalyeler ve yağmurlukla korunmaya çalıştı. Katılanlara balık ekmek ikramı yapıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bandosunun gösteri yaptığı etkinlikte, Seda Çakmak ve Gökhan Satılmış Orkestrası konser verdi.

Konserin ardından yapılan dualarla, balıkçılar havai fişek gösterileri arasında avlanmak üzere Marmara Denizi’ne açıldı.

DİĞER ŞEHİRLERDEKİ SEZON AÇILIŞ KUTLAMALARI

Ordu, Sinop, Kocaeli, Bartın, ve diğer illerimizde de sezon açılışı kutlandı.




Kaynak: NTV
Eklenme tarihi: 3.09.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KONVOY Denizcilik
 BEŞİKTAŞ Denizcil..
 EKSİM Denizcilik
 BABAYLON Hotel
 AYTRANS Denizcilk..
 LAGON Shipping De..
 CHISIEL Dış Ticar..
 BAKAN Denizcilik
 VİYA Yachting
 ALYANS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim