Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Ekim 2024
Haber
Anket
İzmir'de ABD askerleri protesto edildi, bir askerin başına çuval geçirildi
İsrail’e yardım etmek üzere yola çıkan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) gemisi İzmir’e demirledi. SOL Parti İzmir İl Örgütü, savaş gemisinin İzmir Limanı'na demir atanmasını tepki gösterdi. SOL Partililer, Alsancak ÖSYM önünde toplanarak Alsancak Liman’ına yürüyüş gerçekleştirildi.



İsrail'i korumakla görevli İzmir Limanı'na demirleyen ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli Amerikan askeri İzmir'de gezintiye çıktı. Vatandaşlar ABD'li askerin başına çuval geçirdi. O anlar saniye saniye kayıt altına alındı. Eyleme katılan 15 kişi gözaltına alındı.



İsrail’e yardım etmek üzere yola çıkan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) gemisi İzmir’e demirledi. SOL Parti İzmir İl Örgütü, savaş gemisinin İzmir Limanı'na demir atanmasını tepki gösterdi. İl Örgütü, Alsancak ÖSYM önünde toplanarak Alsancak Liman’ına yürüyüş gerçekleştirildi.

Liman önünde basın açıklamasını okuyan SOL Parti İzmir İl Sözcüsü Barış İnce, “Binlerce kilometre uzaktan, başka bir kıtadan bir ülke, Ortadoğu’yu şekillendirmek için savaş gemilerini bölgemize gönderiyor. Yetmezmiş gibi ülkemizin, kentimizin limanına demirliyor. Tam da 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde, Kurtuluş Savaşı’nın kazanıldığı 9 Eylül’ün hemen öncesinde. ABD emperyalizminin savaş politikaları ülkemizde ve bölgemizde onlarca yıldır halkları birbirine düşman ediyor. ABD emperyalizmi, ‘Yeşil Kuşak Projesi, Büyük Ortadoğu Projesi, Arap Baharı’ gibi projeler eliyle dünyayı kendi çıkarları doğrultusunda yeniden dizayn etmeye çalışıyor. Filistin halkının üzerine bombalar yağdıran, şımarık çocuğu İsrail devletine destek için savaş gemilerini bölgemize gönderiyor” diye konuştu.

“MÜCADELE EDEN DENİZLER MAHİRLER VAR”

İnce, “AKP iktidarı ve gericiler, Filistin meselesini bir din savaşına çevirerek meşruiyetini kaybetmesine neden olurken, İsrail ile her türlü ticarete devam ediyor” dedi ve ekledi: “Amerikan donanmasını ülkemizde, hem de bağımsızlık sembolü olmuş şehrimizde ağırlıyor. Bizler buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkeyi ABD’ye, NATO’ya, emperyalist ülke ve oluşumlara teslim etmeyeceğiz. Bu ülkeyi emperyalistlerin temsilcisi hükümetlere, yerli işbirlikçilerine, BOP’un Eşbaşkanı olmakla övünenlere bırakmayacağız. Emperyalistler, işbirlikçiler 6. Filo'yu unutmasın. Bir yanda Amerikan filosuna karşı secdeye durmuş; tarikatıyla, cemaatiyle onların beslemesi siyasal İslamcılar var. Diğer yanda ise 6. Filo'nun karşısında olanlar devrimciler var. Filistin halkıyla gerçekten dayanışan, onlar için mücadele eden Denizler Mahirler var. SOL Parti olarak eşit, özgür ve tam bağımsız ülke mücadelemizi ülkenin dört bir yanından haykırmaya devam edeceğiz. Kahrolsun ABD emperyalizmi, kahrolsun İsrail faşizmi. Yaşasın tam bağımsızlık mücadelemiz.”




Kaynak: Gerçekhaberci + Halktv
Eklenme tarihi: 3.09.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALKAVAN Group
 TURGUT REİS Deniz..
 ERDOĞAN Shipping
 UNİTED Maritime
 DALSAN Liman İnşa..
 AKSAY
 NAKLET Ticaret Lt..
 ALMEYDA
 HACI ŞABAN ZORER ..
 ADAMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim