Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Ekim 2024
Haber
Anket
Kalkınma Yolu'nda tarih belirlendi! Proje tamam, sıra finansmanda
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1.200 kilometrelik demir yolu ve otoyolla Türkiye’yi Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı’na bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi’ne ilişkin olarak “Türkiye, Irak, Birleşik Arap Emîrlikleri ve Katar masada. 2025’te projenin yapımına başlayabilir miyiz diye çalışıyoruz” dedi.



Türkiye’yi Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı’na bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi’ne önümüzdeki yıl start veriliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu’nda finansman safhasında olduklarını belirterek, 2025 yılında projenin yapımına başlamayı planladıklarını bildirdi.

Berlin’de Avrupa’nın en büyük uluslararası ulaşım teknolojileri, sistemleri ve araçları fuarı InnoTrans’a katılan Uraloğlu, Türkiye’nin raylı sistemlerle ilgili birçok iş yaptığını anlattı.

“Bundan sonra da yapmaya devam edecek. Orta koridorda bulunan bir ülkeyiz” diyen Uraloğlu, şöyle konuştu: Demir yolunun artık çok daha yoğun olacağı bir coğrafyadayız. Tabii bu karbon ayak izi noktasında Avrupa Birliği’nin, özellikle sadece hangi ülkeden nasıl geldiğine değil, o ülkeye nasıl geldiğine kadar karbon ayak izini takip edeceğini biliyoruz. Biz de bu anlamda kendi müktesebatımızı buna göre düzenliyoruz, yeniliyoruz. Biz de 2053 net sıfır karbon hedefiyle, söylemiyle yola çıktık. Ona göre ülkemizdeki yatırımlarımızı şekillendiriyoruz."



Bakan Uraloğlu, kuzey ve orta koridorlar başta olmak üzere Türkiye’nin ticaret yollarının merkezinde yer aldığını, yatırımları bu bilinçle ve uluslararası koridor perspektifiyle ele aldıklarını dile getirdi. “Kuzey Koridor”un geçtiği bölgede Rusya-Ukrayna savaşının olduğunu hatırlatan Uraloğlu “Orta Koridor, ülkemizden geçiyor. Bakü-Tiflis-Kars ile beraber bağladık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile bu bağlantıyı güçlendireceğiz mutlaka. Filistin’de olan savaştan dolayı Basra Körfezi ve Süveyş Kanalı’nı kullanan gemiler yüzde 30 civarına düşmüş. Bunlar Ümit Burnu’ndan dolaşıyorlar ve Çin’den kalkan bir gemi Ümit Burnu’ndan 45 günde Londra’ya ulaşabiliyor.

Avrupa’nın farklı yerlerine, farklı zamanlarda ulaşıyor. Dolayısıyla ilerleyen zamanda alternatiflerin olması gerek. Biz elbette bu sıkıntıları bir Filistin özelini düşünerek söylemiyorum ama bakın 35 günde Süveyş Kanalı’ndan gelen 45 günde geliyor. 1.200 kilometrelik demir yolu ve otoyol ile Türkiye’yi Basra Körfezi’ndeki Faw Limanı’na bağlayacak Kalkınma Yolu Projesi’ni konuşuyoruz. Dört ülke olarak orada masadayız. Irak, Birleşik Arap Emîrlikleri ve Katar... Türkiye olarak elbette masadayız. Projeler bitti, finansmanı konuşuyoruz. 2025’te yapım çalışmalarına başlayabilir miyiz, bunu zorluyoruz ama sadece bir demir yolu değil, aynı zamanda otoyol, aynı zamanda enerji güzergâhlarını da barındıracak bir koridor üzerinde çalışıyoruz” dedi.




Kaynak: Türkiyegazetesi
Eklenme tarihi: 25.09.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 DELTA Marine Yach..
 ORGANİKSAN Ltd.
 EGE RORO
 NUR Denizcilik
 KAPTANOĞLU Denizc..
 MALATYA Belediyes..
 GÜRMAR Denizcilik..
 SARIOĞLU Denizcil..
 ALİ RIZA AKSOY De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim