Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Ekim 2024
Haber
Anket
Ticaret Bakanlığı'ndan 'İsrail'le ticaret' haberleriyle ilgili açıklama: Türk bayraklı iki gemi de Filistin'e ihracat yapacak
Ticaret Bakanlığı, "İsrail ile ticaretin devam ettiği" haberlerini yalanladı. Yapılan açıklamada, "Bahse konu yalan haberde İzmir Nemrut Limanı hareketli olduğu belirtilen iki geminin de ihracat beyannamesinde Filistin olarak kayıtlı bulunduğu tespit edildi" denildi.



Ticaret Bakanlığı, bazı basın organlarında Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin devam ettiğine yönelik yer alan haberleri yalanladı. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, bazı basın organlarında Türkiye ile İsrail arasındaki ithalat ve ihracat işlemlerinin devam ettiği yönünde haberler yapılması üzerine 18 Eylül'de bu haberlerin yalan olduğuna dair gerekli izahatı yaptıkları hatırlatıldı.

"Kötü niyetli ve spekülasyon amaçlı"

Buna rağmen, Türkiye ihracatının sekteye uğratılması yoluyla ekonomiye darbe vurmayı amaçlayan karalama kampanyasının sürdüğü dile getirilen açıklamada, "Ülkemizin kararlılıkla uygulamakta olduğu kısıtlama kararlarına karşın ülkemizden İsrail'e ürün gönderildiğine yönelik tamamen kötü niyetli ve spekülasyon amaçlı olduğu açık olan haberlerin kamuoyu vicdanını yaralamak ve devletimizin haklı duruşunu gölgelemek amacıyla yapıldığı ve İsrail'in kanlı siyasetinin bir tezahürü mahiyetinde olduğu aşikardır" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke konumunda olduğu vurgulanan açıklamada, "İsrail'in abluka altına alarak en temel ihtiyaçlarına erişimlerini dahi engellediği Filistinli kardeşlerimizin dünya ile arasındaki köprü vazifesi görmek amacıyla ülkemiz, Filistin Milli Ekonomi Bakanlığının onay verdiği ve Filistin topraklarındaki ihtiyaçlara yönelik sevkiyatı, Filistin Milli Ekonomi Bakanlığının kontrolünde ve Filistin varışlı olduğu teyit edilerek gerçekleştirmektedir. Bu malların münhasıran Filistin tarafından kullanıldığı, Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı tarafından da müteaddit defalar açıklanmış bulunmaktadır" denildi.

"Basın ahlakından uzak eylemler"

Söz konusu haberlerin "kökü dışarıda olan şer odakları" tarafından kasıtlı olarak yayımlandığı savunulan açıklamada, asıl hedefin, tüm ihracatı engelleyerek ülke ekonomisinin lokomotifi olan ihracatın önüne set çekmek olduğu öne sürüldü. Haber konusu Türk bayraklı iki geminin de Filistin'e ihracat yapacağı belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İzmir Nemrut Limanı (Aliağa Gümrük Müdürlüğü) hareketli olduğu belirtilen iki gemiden Türk bayraklı BURAK DEVAL isimli geminin gideceği ülkenin Ürdün, gideceği limanın ise Akabe Limanı olduğu, geminin yükünün gideceği ülkenin ise ilgili ihracat beyannamelerinde Filistin olarak kayıtlı bulunduğu, Panama bayraklı MAYFAIR isimli geminin gideceği ülkenin Ürdün, gideceği limanın ise Akabe Limanı olduğu, geminin yükünün gideceği ülkenin ise ilgili ihracat beyannamesinde Filistin olarak kayıtlı bulunduğu tespit edilmiştir. İki geminin seyir güzergahları üzerinden yalan haber yapılmasının kamuoyunu yanlış yönlendirme amacı taşıyan, basın ahlakından uzak eylemler olduğu açıktır. İsrail'in bugüne değin yürüttüğü katliama sessiz kalarak ortak olan bu cenahın ülkemizin haklı duruşunu desteklemek yerine, bu tür kötü niyetli haberler üzerinden sözde duyarlılık gösterilerini kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz."




Kaynak: gazeteoksijen (AA)
Eklenme tarihi: 26.09.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 APM Denizcilik Na..
 MARİNMET Deniz İn..
 AKDEN Denizcilik ..
 BERK Turizm Yatçı..
 ARAZLAR Denizcili..
 ADECCO Hizmet ve ..
 ÇEŞME Balik Turu
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 SEA PIONEER Deniz..
 AVRASYA Dentur
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim