Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Ekim 2024
Haber
Anket
İsrail, Yemenli Husiler'i vurdu: Enerji santralleri ve liman hedef alındı
Orta Doğu'da tansiyon giderek artıyor.

İsrail Ordusu'nun resmi X hesabında Pazar akşamı yapılan açıklamada İsrail savaş uçaklarının, "son dönemde İsrail'e gerçekleştirdiği saldırılara cevap olarak" Yemenli Husileri vurduğu belirtildi. Paylaşımda, enerji santralleri, askeri mühimmat, petrol stokları ve bir limanın hedef alındığı vurgulandı.

Ordunun paylaşımında "İsrail Hava Kuvvetleri, İsrail'e yönelik son saldırılarına yanıt olarak Yemen'deki Husi terörist rejimine ait askeri hedefleri vurdu. Hedefler arasında Husilerin bölgeye İran silahlarını, askeri malzemeleri ve petrolü aktarmak için kullandığı enerji santralleri ve bir liman da vardı" ifadeleri kullanıldı.

"Husiler, geçtiğimiz yıl boyunca İran'ın yönetimi ve finansmanı altında ve Irak milisleriyle işbirliği yaparak İsrail Devleti'ne saldırmak, bölgesel istikrarı baltalamak ve küresel seyrüsefer özgürlüğünü bozmak için faaliyet gösteriyordu."

İsrail'in Husilere saldırısı, Orta Doğu'da tansiyonun çok yüksek olduğu bir dönemde geldi.

Cumartesi günü İsrail, Lübnan'a bir saldırı gerçekleştirmiş ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürmüştü.

İsrail, bu hafta Lübnan'daki hava saldırılarını önemli ölçüde yoğunlaştırdı ve Hizbullah'ın 11 aydan uzun süredir kendi yönetimindeki topraklarda sürdürdüğü ateşe son vermeye kararlı olduğunu bildirdi. Sağlık Bakanlığı istatistiklerine göre, artan saldırılarda Lübnanlı onlarca kadın ve çocuk da dahil olmak üzere 720'den fazla kişi öldü. Devlet haber ajansı, cuma günü çoğunlukla Sünnilerin yaşadığı sınır kasabası Şeba'da şafak vakti gerçekleşen saldırıda aynı aileden dokuz kişinin öldüğünü aktardı.

BM, çatışmaların 211.000 kişiyi yerinden ettiğini ve bunların 85.000'inin şu anda devlet okullarında ve diğer barınaklarda kaldığını dile getirdi. Hava saldırıları 20 birincil sağlık merkezinin kapanmasına ve yaklaşık 300.000 kişinin temiz suya erişiminin engellenmesine neden oldu.

İsrail, Yemen ve Lübnan'ın yanında Gazze'ye de yaklaşık bir yıldır kesintisiz şekilde saldırılar düzenliyor. Bu saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere on binlerce kişi hayatını kaybetti.

Avrupa Birliği (AB) Dış Politika Şefi Josep Borrell de, Cumartesi günü resmi X hesabında yaptığı bir paylaşımda İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyine hava saldırısı düzenlemesiyle tansiyonun iyice arttığı Orta Doğu'nun "tam bir savaşa doğru sürüklendiği" uyarısında bulunmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin Gazze konulu oturumunun ardından Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York kentinde gazetecilere açıklamada bulunan ve "barışa giden tek yolun İsrail ve Filistin devletlerinin yan yana yaşaması olduğunu" belirten Borrell, İsrail başbakanının "ne pahasına olursa olsun" Lübnan ve Gazze'deki militanları yok etmeye kararlı göründüğünü dile getirmişti.




Kaynak: Euronews
Eklenme tarihi: 30.09.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PASİFİK Lojistik ..
 MARİST Shipping
 LİDER Gemi San.Tu..
 ARIF KALKAVAN
 ALABANDA Deniz Ta..
 ÇAĞATAY Denizcili..
 OKANTRANS Gemi Ac..
 BLUETANKERS
 MONO Denizcilik
 V.SHIPS Inc. Turk..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim