Bandırma Denizcik Fakültesi 'nde hedefler büyük
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin yeni Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Celil Aydın, “Hayalimde Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ve Denizcilik Fakültesi’nin aynı kampüs içinde bir bütün olarak eğitim-öğretim vermesi ve Denizcilik Lisesi’yle birlikte Bandırma’da Denizcilik Akademisi gibi bir yapının oluşması var” diye konuştu.
Yaklaşık 7 yıldan beri görev yaptığı üniversitede son 4 yıldır Denizcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü görevini de yürüten Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Aydın, şunları söyledi: “Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nda, ‘Gemi İnşaatı’’, ‘Sualtı Teknolojisi’’ ve ‘Deniz Liman İşletmeciliği’ olmak üzere 3 bölüm bulunmaktadır. Bu programlarımızdan ‘Sualtı Teknolojisi’ programının açılması ve akreditasyon sürecinde ARKAS Holding, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve İMEAK Deniz Ticaret Odası önemli desteklerde bulunurken, ‘Deniz Liman İşletmeciliği’ programının açılması sürecinde ise Çelebi Bandırma Limanı’nın desteği büyük bir role sahiptir. ‘Gemi İnşaatı’ ve ‘Deniz Liman İşletmeciliği’ programlarında 3+1 eğitim modeli uygulanmakta ve bu programlardan mezun olan öğrencilerimiz hemen iş bulabilmektedir.”
DENİZCİLİK FAKÜLTESİ
“Denizcilik Fakültesi, ülkemizde denizciliğin dört ana unsurunu da bünyesinde barındıran tek fakültedir. Fakültenin ‘Denizcilik İşletmeleri Yönetimi’, ‘Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği’, ‘Gemi Makineleri İşletme Müdürlüğü’ ve ‘Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği’(İngilizce) bölümlerinde halen 1100 dolayında öğrencimiz eğitim-öğretim görmektedir.”
Dekan Vekili Aydın, şu bilgileri verdi:
“Fakülte olarak proje ve bilimsel yayın sayıları bakımından çok iyi durumdayız. Çalışkan ve uzman bir akademik kadroya sahibiz. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu ve Denizcilik Fakültesi’nin beraber hareket etmesi ile birlikte kaynakların daha etkin kullanılmasının fakültenin sistemsel işleyişini daha da yukarı çekeceği inancındayız. Sınırlı imkânlarımızdan dolayı Bandırma’dan daha çok destek bekliyoruz. Erdek’e bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde Denizcilik Lisesi bulunmaktadır. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu’nun sahip olduğu imkânları
Denizcilik Lisesi’ne de sunması, üç kurum arasında işbirliğinin sağlanması ve böylelikle Bandırma’da ‘Denizcilik Akademisi’ gibi bir yapının oluşturulması hayalimin gerçekleşmesini ümit ediyorum.”
İktisat profesörü olan Aydın, Denizcilik Fakültesi’nde 2’si Prof. Dr., 8’i Doç. Dr., 6’sı Dr. Öğr. Üyesi ve 5’i Arş. Gör. olmak üzere toplamda 21 öğretim elemanının görev aldığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bandırma, lojistik ağlara ve büyük şehirlere yakın, deniz kültürü olan bir ilçedir. Bu bağlamda Denizcilik Fakültemizin, üniversitemizin geleceğindeki yerinin çok parlak olacağına inanıyorum. Bu vizyon ile faaliyetlerimize yön veriyor, çeşitli yurt içi ve yurt dışı fonlara başvurarak yeni projeler hazırlamaya çaba gösteriyoruz. Biliyoruz ki başarı bir ekip işidir ve bu ekibe sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Ekibimiz ile birlikte üniversite-sanayi işbirliğini de çok önemsiyoruz.”