Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Ekim 2024
Haber
Anket
Çok sayıda gemi İsrail limanlarına yanaşmak için bekliyor
Yemen’deki Husilerin saldırıları sürerken çok sayıda gemi İsrail limanlarına yanaşmak için bekleyişte. Bölgedeki savaşa rağmen ticaret yoğun şekilde devam ediyor.

Yemen’deki Husiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Filistin ile dayanışma için 1 yıldır İsrail ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle Kızıldeniz’den geçen ticari gemileri hedef alıyor.

Saldırılar, deniz taşımacılığını sekteye uğratırken gemiler rotalarını değiştirmek zorunda kaldı. Gemilerin dümeni Ümit Burnu’na kırmaları nedeniyle taşımacılıkta yol uzarken tedarik zincirlerinde de aksamalar yaşanıyor.

İsrail’in Gazze’nin yanı sıra Lübnan’a saldırması ve Orta Doğu’da yaşanan kaos artarak devam ederken ticaret gemileri yüzmeye devam ediyor İsrail limanları geçmişte olduğu gibi hala yoğun şekilde çalışıyor.

İsrail’de gemilerin bekleyişi sürüyor. Bazı gemiler limanlara yanaşıp yüklerini boşaltırken, çok sayıda geminin demirli şekilde, bazı gemilerin de İsrail’e varmak üzere yola çıkmak için beklediği bildirildi.

İsrail limanlarından yakın zamanda 4 gemi tahliye olurken demirli şekilde bekleyen gemilerin sayısının 16, İsrail limanlarına varması beklenen gemilerin sayısının ise 5 olduğu bildirildi.

İsrail'e gitmesi beklenen ürün yüklü gemilerin yanaşacağı iskelelerin şu anda belirsiz olduğu belirtilirken, bazı gemilerin tersaneye yanaşmaları durumunda öncelik kazanabilecekleri kaydedildi. Bu durumda ise 3 gemi bulunduğu bildirildi.

Gemi trafiği değişti

Dünyada ticaretin yüzde 80’i deniz taşımacılığı yoluyla yapılıyor. Bunun önemli kısmı da Süveyş Kanalı'nı da kapsayan Kızıldeniz üzerinden gerçekleşiyor. Bölgesel çatışmalar nedeniyle rota değişikliğine gidilmesi Kızıldeniz'deki toplam gemi geçişlerinin yüzde 50’den fazla azalmasına neden oldu. Ümit Burnu'nda ise gemi trafiği bir yılda yüzde 70’in üzerinde artış gösterdi.

Bölgesel çatışmalar nedeniyle sigorta maliyetleri de arttı.

Uzun rotalar nedeniyle teslimatlar gecikirken artan maliyetler navlunlara da yansıdı. 1 yıl önce başlayan Husilerin saldırıları sonrası artan navlunlar son birkaç aydır düşüşe geçti.

Saldırılar nedeniyle gemi geçişlerinin dibe vurduğu Süveyş Kanalı’nda ise yakın zamanda bir toparlanma yaşayacağına dair bir işaret bulunmuyor.


Kaynak: 7deniz
Eklenme tarihi: 17.10.2024




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERGEN Denizcilik
 DOST Denizcilik
 EŞMELER Tarım Ltd..
 KERMANTRANS deniz..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 ROTA Gemi
 İMTRANS Denizcili..
 İDÇ Denizcilik
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim