Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
03 Nisan 2025
Haber
Anket
'DÖKER-1' gemisi suya indirildi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizdibi tarama faaliyetlerinde kullanılmak üzere inşa edilen yeni DÖKER-1 gemisinin denize indirildiğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, “750 metreküp taşıma kapasitesi, 7.5 knot hızı ve ortadan açılır yük boşaltma özelliği ile yeni gemimiz, denizdibi tarama kapasitemizi önemli ölçüde artıracak.” dedi.



Denize indirilen DÖKER-1 gemisinin, uzun dökü mesafelerinde sağlayacağı hız ve kapasite avantajı ile limanlarda, tersanelerde ve balıkçı barınaklarında yapılan tarama çalışmalarına hız kazandıracağını belirten Bakan Uraloğlu, ayrıca bin 700 metreküp kapasiteli emici tip yeni bir geminin inşa sürecinin de devam ettiğini aktardı.

38 Gemilik Filoya Yeni Takviye

Bakanlık bünyesinde Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İstanbul, İzmir ve Samsun Denizdibi Tarama Başmühendislikleri tarafından yürütülen denizdibi tarama faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Uraloğlu, “Mevcut 38 deniz aracı ve yaklaşık 210 personelle 2024 yılında 730 bin metreküp denizdibi taraması gerçekleştirdik. Büyüyen liman ve tersane kapasiteleri ile balıkçı barınaklarının ihtiyaçlarına yanıt verebilmek adına çalışmalara devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili bir yarım ada olduğu göz önüne alındığında denizdibi tarama faaliyetlerinin, büyük kapasiteli gemilerin limanlara güvenli bir şekilde yanaşabilmesi ve mevcut limanların şartlarının iyileştirilmesi açısından önem taşıdığına dikkat çeken Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Denizdibi tarama faaliyetleri; sadece büyük gemilerin elleçleme yapabilmesi için değil, aynı zamanda gemi bakım-onarımları, yeni gemi inşa projeleri ve su yollarının emniyetli hale getirilmesi için de büyük önem taşıyor. Özellikle çevrenin, denizin ve kıyı şeridinin korunması, kıyı erozyonunun önlenmesi ve mevcut su derinliğinin muhafazası konularında bu çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz.”

Bakan Uraloğlu, denizlerde yaşanan kirliliğin de denizdibi tarama faaliyetlerinin önemini artırdığını belirterek, "Bu faaliyetlerimizle hem çevreyi koruyor hem de Türkiye'nin deniz ticaretinde küresel rekabet gücünü artırıyoruz.” dedi.


Kaynak: UAB
Eklenme tarihi: 21.03.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYTUR Turizm
 V.SHIPS Inc. Turk..
 AVŞA Denizcilik İ..
 CEVAHİR Kara ve D..
 BERRGANİ Denizcil..
 GENÇER Denizcilik
 MEGAMAR Denizcili..
 EDO TURİZM
 DADAYLILAR
 VİYA Yachting
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim