Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2025
Haber
Anket
Blue Water Autonomy, otonom gemilerin testine başladı
ABD Boston merkezli Blue Water Autonomy otonom gemi inşa girişimi, Boston'un hemen dışında 100 tonluk otonom bir test gemisini test ettiğini açıkladı.

2024 yılında ABD Donanması'nın eski üyeleri, Amazon Robotics liderleri ve iRobot tarafından kurulan girişim, aldığı 14 milyon dolarlık tohum yatırımla, test sürecini hızlandırmayı planlıyor.

ABD'de savunma teknolojileri fonlaması, 2024 yılında Anduril'in 1,5 milyar dolar ve Saronic'in 175 milyon dolar fon toplaması ile rekor kırdı.



Teknolojinin hızla evrilmesiyle denizcilik sektöründe taşlar yeniden döşeniyor. Geleneksel deniz taşımacılığı ve ulaşım hizmetleri yakın bir gelecekte, yerini otonom deniz araçlarına bırakacak gözüküyor.

ABD Boston, Massachusetts merkezli Blue Water Autonomy adlı yeni bir gemi inşa girişimi, Boston'un hemen dışında 100 tonluk otonom bir test gemisini test ettiğini açıkladı. Şirket sözcüsü, şirketin bir yıldan kısa sürede, tam yığın otonom konsept gemi tasarımları geliştirdiğini söyledi.

Şirket, Eclipse, Riot ve Impatient Ventures'tan 14 milyon dolarlık tohum yatırımı alarak çalışmalarına hız verdi. Tohum finansmanı Blue Water Autonomy'nin mühendislik ekibini genişletmesine ve testleri hızlandırmasına yardımcı olacak.

Girişim, 2024 yılında ABD Donanması'nın eski üyeleri, Amazon Robotics liderleri ve iRobot tarafından kuruldu.

ABD’de savunma teknolojisi fonlaması, Anduril'in 1,5 milyar dolarlık Seri F turu ve 175 milyon dolarlık Seri B'ye ulaşan bir başka otonom denizcilik girişimi olan Saronic liderliğinde 2024'te yeni bir rekor kırdı.



Kaynak: bloomberght (Hande Berktan)
Eklenme tarihi: 14.04.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENTAŞ Denizcilik
 VEYSEL VARDAL Gem..
 MARMARA RoRo
 HDR Denizcilik
 ORTA DOĞU TEKNİK ..
 DİZMAN Denizcilik
 AREL Denizcilik
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 ATASOY Uluslarara..
 ORSA Tanker İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim