Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2025
Haber
Anket
İtalya’da Türk şirketine ait gemiye uyuşturucu operasyonu
İtalya, Mart ayında yapılan büyük bir uyuşturucu operasyonunun detaylarını açıkladı; operasyon geçen hafta basında yer aldıktan sonra resmen duyuruldu.

İtalya'nın Mali Polisi Guardia di Finanza ve İçişleri Bakanlığı, Mart ayında gerçekleştirilen büyük bir uyuşturucu operasyonunun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. "Önemli bir uyuşturucuyla mücadele operasyonu" olarak tanımlanan baskın, geçtiğimiz hafta İtalyan basınında çıkan haberlerin ardından resmen duyuruldu.



İtalya'nın Livorno Limanı'nda gerçekleştirilen operasyonda, Malta bayraklı ancak Türk bir denizcilik şirketine ait olan Mersin Express adlı konteyner gemisinde iki ton kokain ele geçirildi. Kakao tozu yüklü gemide, yaklaşık 1.800 blok halinde gizlenmiş kokainin piyasa değerinin 500 milyon Euro’nun üzerinde olduğu belirtildi.

Gemi Güney Amerika’dan Yola Çıktı

Yetkililere göre, kaçak kokainin Ekvador’un Guayaquil Limanı’nda gemiye yüklendiği düşünülüyor. Gemi, Avrupa’ya ulaşana kadar Panama'nın Colon ve Kolombiya'nın Cartagena limanlarına da uğradı. Daha sonra İspanya’nın Vigo, Malaga ve Valencia limanları ile İtalya’nın Cenova limanına yanaşan gemide yapılan kontrollerde kokain fark edilmedi. Uyuşturucu, ancak son durağı olan Livorno Limanı’nda ele geçirilebildi.

İtalyan yetkililer, bu kaçakçılık girişiminin alışılmışın dışında olarak soğutmalı konteynerler yerine sıradan kargo yüküyle yapılmış olmasına dikkat çekti. InfoLibes adlı İtalyan medya kuruluşu, gemiden 12 Mart’ta Vigo Limanı’nda 1.400 ton muz ve ananasın boşaltıldığını da bildirdi.

Şirketin Başka Gemisinde de Uyuşturucu Bulundu

Aynı Türk denizcilik şirketine ait olan İzmit Express adlı başka bir konteyner gemisi de geçtiğimiz Kasım ayında İspanya’da benzer bir olayla gündeme gelmişti. Geminin kargo ambarlarının zor ulaşılan bir bölümünde "şüpheli paketler" tespit edilmiş, yapılan kontrollerde 23 kilo kokain ele geçirilmişti. Ardından detaylı aramalarda, muz taşıyan 100 konteynerde toplam 500 kiloyu aşan 432 paket kokain daha bulunmuştu.

Meyve Sevkiyatlarında Artan Risk

Yetkililer, özellikle Güney Amerika’dan gelen meyve yüklü sevkiyatların, uyuşturucu kaçakçıları tarafından sıkça kullanıldığını belirtiyor. Son yıllarda İtalya, İspanya, Belçika ve Hollanda'nın Rotterdam Limanı gibi Avrupa'nın önde gelen limanlarında, muz ve ananas gibi ürünlerin taşındığı konteynerlerde büyük miktarlarda uyuşturucu madde ele geçiriliyor.

**********************

Gemi ARKAS Denizciliğe ait

Firma yetkilisi, yükün veya konteynerlerin kendisine ait olmadığını ve geminin bir kira sözleşmesi kapsamında işletildiğini söyledi. Gemiyi kiralayanın adı verilmedi.

Arkas Group'tan yapılan açıklamada, bunun yük ve içeriğinin sorumluluğunun kiracıya ve ilgili nakliye anlaşmalarına sahip diğer taraflara ait olduğu anlamına geldiği belirtildi.


Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 15.04.2025




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEA PIONEER Deniz..
 GÖKALP Denizcilik
 BERRAK Denizcilik
 FURKAN Denizcilik
 GLOBUS Uluslarara..
 DİNÇ denizcilik
 CİHAN Gemi Elektr..
 MİDSHİP Maritime
 DOĞUHAN Denizcili..
 ÜÇEL Denizcilik A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim