Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Kasım 2024
Haber
Anket
Karadeniz'de petrol daha derinlerde aranacak
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Karadeniz'de petrol arama çalışmaları yapan uluslararası Exxonmobil şirketi, deniz altında 12.900 metre derine inebilme yeteneğine sahip yeni bir petrol arama platformu inşa ettiriyor.

Güney Kore'de inşası devam eden platform 2011 yılı başlarında Karadeniz'de petrol arama sondajında kullanılacak. Exxonmobil Exploration and Production (Sondaj ve Üretim) BV Genel Müdür Yardımcısı Yelda Güven, Karadeniz'de Kastamonu ile Samsun arasında TPAO ile ortak petrol arama çalışmaları yaptıklarını kaydetti. Kastamonu ve Samsun'da, TPAO ile yüzde 50'şer ortaklı kurulan şirketin petrol arama çalışmaları yaptığını belirten Güven, daha derinlerde sondaj çalışmaları yapmak amacıyla Güney Kore'de dünya çapında dev petrol arama platformu inşasının devam ettiğini vurguladı.

Yeni platformun ilk olarak 2011 yılının ilk yarısında Karadeniz'de sondaja başlayacağını ifade eden Yelda Güven, yapılacak çalışmalar hakkında şu bilgiyi verdi: "Deepwater Champion (Derin Su Şampiyonu) adı verilen platform, Karadeniz'in derin sularında arama yapacak. Türkiye'de şu anda Karadeniz'de iki petrol arama çalışmamız devam ediyor. Biri Samsun, diğeri Kastamonu açıklarında. TPAO ile yüzde 50 ortak Kastamonu ve Samsun'da 2 bin metre derinlikte sondaj yapıyoruz. Platformu, sökülüp takılabilir şekilde iki parça olacak. Boğaziçi Köprüsü'nün altından geçebilecek."

Petrol arama platformu, su derinliği 3 bin 660 metre olan denizlerde 12 bin 190 metreye kadar sondaj yapma yeteneğine sahip, altıncı nesil bir sondaj gemisi. Dev platformda, verimliliği artırmak üzere çeşitli faaliyetleri aynı anda yürütebilen iki sondaj istasyonu yer alıyor. İstanbul Boğazı'ndaki köprülerin altından kolayca geçebilmesi için kulenin iki adet sökülebilir bölümü bulunuyor. Çift gövdeli platform (gemi) açık denizde 9 metre yükseklikteki dalgalara ve saatte 110 kilometre hızla esen fırtınada dahi uydu bağlantısıyla durumunu otomatik olarak koruyabiliyor.


Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 13.09.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEYKİM Petrolcülü..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
 AB Denizcilik
 Bayar Danışmanlık
 KURŞUN Denizcilik..
 ERDUR Denizcilik
 SANOVEL İlaç
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 ORGANİKSAN Ltd.
 AFRICA MARINE COM..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim