Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Haber
Anket
İTÜ mühendislik dünya rekoru kırdı
Bünyesinde "Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri" ile "Gemi ve Deniz Teknolojisi" bölümlerini de barındıran İTÜ, 23 mühendislik bölümüyle ABET alarak bir dünya rekoru kırdı.

ABET belgesi, İTÜ’nün eğitim kalitesinin ABD’yle denk ve diplomalarının tüm dünyada geçerli olduğu anlamına geliyor.

ABD’deki Mühendislik veTeknoloji Programları Akreditasyon Kurulu “ABET” (Accreditation Board for Programs in Engineering and Technology)İstanbulTeknik Üniversitesi (İTÜ) ile ilgili iki yıl süren akreditasyon sürecini tamamladı. Kurulun kararına göre İTÜ, bu yıl itibariyle 23 mühendislik programıyla tam akredite olan dünyadaki ilküniversiteoldu.

İlk başvuru 2002’de

Bu sıralamayla Amerika’nın seçkin üniversitelerini geride bırakan İTÜ’nün rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, “Bu büyük başarı başta öğretim üyeleri, öğrencilerimiz ve mezunlarımız olmak üzere tüm ülkenin gururudur” dedi. Prof. Dr. Şahin, dünyanın birçok saygın üniversitesinin verdikleri eğitimin kalitesinin bağımsız ve uzman bir dış kuruluş tarafından değerlendirilmesi için ABET’e başvurduğunu, kendilerinin de 2002’de başvuru yaptıklarını ve 2004/2005 yıllarında ABET’ten eşdeğerlik aldıklarını belirtti.

Prof. Dr. Şahin, “ABET akreditasyonu ile üniversitemizin eğitim kalitesinin uluslararası standartlarda olduğu bağımsız bir kuruluş tarafından tescillenmiştir. Bunun yanında 23 mühendislik programıyla dünyada en fazla mühendislik programını akredite eden üniversite olduk” diye konuştu.

Yarışta varız

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derin Ural da bu gelişmenin kalitenin sürdürülmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak “Çok büyük bir motivasyonla yeni bir eğitim yılına başlıyoruz.

Ulusal bir hazine olan İTÜ dünyayla yarışan mühendisler yetiştirmeye devam edecektir” dedi. İTÜ Rektörlüğü’ne resmi olarak bildirilen onay kararı, ABET kuralları gereği ekimde web sayfalarında da duyurulacak.

ABET akreditasyonu nedir

ABET akreditasyonu, uluslararası tanınırlığın yanı sıra eğitim kalitesinin Amerika’da akredite olan üniversitelerle denk olması ve verilen diplomanın tüm dünyada geçerli olması anlamına geliyor.

Bu sayede İTÜ öğrencileri Amerika’nın düzenlediği “Yetkin Mühendislik” sınavına da girebilecekler.

İTÜ, her akademik dönem başında kalitenin devam ettiğini göstermek üzere ABET’e ders programları, yeni katılan öğretim elemanları özgeçmişleri gibi bilgileri paylaşacak.

Hakem heyeti okulu inceledi

İKİ yıl önce 23 mühendislik programıyla “tam akreditasyon” için yeni bir başvuruda bulunan İTÜ’yü 6-8 Aralık 2010 tarihlerinde Amerika’dan aralarında akademi, sanayi ve sivil toplum kuruluşlarından uzman temsilcilerin yer aldığı 26 kişilik ABET heyeti değerlendirdi.

Heyet İTÜ kampüslerinde öğretim elemanları, öğrenciler ve mezunlarla görüştü. İTÜ’nün bütçesini; laboratuvar, kütüphane, öğrenci işleri ve bilgi işlem altyapısını;

ders programlarının içeriklerini, öğretim üyelerinin özgeçmişlerini, öğrencilere verilen kariyer desteğini, öğrenci projelerine sağlanan maddi desteği, motivasyon seviyelerini, üniversitenin tüm akademik ve sosyal olanaklarını detaylı olarak inceledi. İki yıl süren çalışmanın sonunda kararını verdi.

Tescilli 23 bölüm

Bilgisayar, Çevre, Elektrik, Endüstri, Gemi İnşaatı ve Gemi Makinelari, Gemi ve Deniz Teknolojisi, Geomatik, Gıda, İmalat, İnşaat, İşletme, Jeofizik, Jeoloji, Kimya, Kontrol, Maden, Makine, Metalurji ve Malzeme, Meteoroloji, Petrol ve Doğalgaz, Uçak, Tekstil, Uzay.


Kaynak: SamanyoluHaber
Eklenme tarihi: 10.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ


bosuna yetişiyorlar ne yaptılar kı
her türlü mühendis yetiştiriyoruz ama bu güne kadar neyi tek başımıza yaptık bunu sormamız lazım kendimize gemi inşaatı ve deniz teknolojileri ne yaptı hıç birşey onlarda gemiye çalişmaya gidiyor denizde çalişmak için 5 yıl okumaya gerek yok adam gıbı 2 yıl oku o yetıyor ama mıllette bir komplex var muhendisiz diyorlar adama sorarlar ne yaptın dıye!!!!!!!

Yazan: ahmet ilişik - 12.09.2011 08:11:44




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARMARA RoRo
 TUAN Denizcilik
 PARİON Gözetim
 AR-GAZ
 GRUP Denizcilik S..
 ELDAŞ Gemicilik
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 CAN Dış Tic. ve L..
 SARP Yat İmalat S..
 ONUR Deniz Nakliy..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim