Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Haber
Anket
Tersaneler 100 Bin Kişiye Ekmek Verecek
Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaç, tersanelerin tam manasıyla faaliyete geçmesiyle Yalova’daki istihdama büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Yaşar Duran Aytaç, Türkiye ve Yalova’daki tersane sektörünü değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aytaç, “Altınova Tersanesi’ni diğer bölgelerde olduğu gibi kriz etkiledi. Bölgede gemi inşaatları sürmekte. Yapılan gemiler bir noktada yurtdışına açılmanın göstergesi. Siparişler halen devam etmekte. Türk gemi inşa sanayi krizden en çok etkilenen sektörlerden bir tanesi. Ama yoluna devam ediyor” dedi.

Altınova tersaneleri ile Tuzla bölgesindeki tersaneleri değerlendiren Aytaç, “İki tip tersane var. Haliç koyundan çıkan Tuzla’ya gelen tersaneler var. Daha sonra da Yalova bölgesinde yapılan tersaneler var. Yalova’da tersane bölgesi dışında bu faaliyeti gösteren yerler var. Boğaziçi Tersanesi gibi firmalar var. Gemi inşaatının beyni merkezi Tuzla’dır. Yalova da bu yönde ilerlemektedir. Oranın buradan, buranın da oradan farkları var. Burada bakım fazla yapamazsınız. Fakat orada hem inşa hem de bakım yapabiliniyor. Kuru havuz her iki bölgede var” dedi.

Tuzla’nın Yalova bölgesine taşınacağı yönündeki söylentilere de yanıt veren Aytaç, “Burası için marina olarak yapılması görüşleri çıkıyor bu doğru değil. Marina Tuzla’nın diğer yakasında yapılıyor. Bu da her bir tersane yatırımı minimum 25 milyon dolardır. Dünyanın neresine giderseniz gidin tersane şehir merkezindedir. Hamburg’ta da Tokya’da da böyledir. Bunların kaldırılması söz konusu olamaz” diye konuştu.

Tersanelerin Yalova’ya katacağı değerden de bahseden Aytaç, şöyle dedi: “Tersanelerin geldiği yerlerde yerleşim alanları oluşuyor. Şu anda 6-7 bin insan çalışıyor burada. Bunların ekonomik katkısına bakarsak aileleri ile birlikte 28 bin kişi eder. Bu sektör daha çok yan sanayisiyle beraber olan bir sektör. Burası tamamlandığında yaklaşık 20 bin insan çalışacak. Bu büyük bir etki. Nerden bakarsanız 100 bin kişiye ekmek sağlayacak.”

Yalovamız.com

Eklenme tarihi: 20.09.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇANAKKALE Liman İ..
 ÇANAKKALE Ayna De..
 AKAR Deniz
 FUL Denizcilik Lt..
 GRUP Denizcilik S..
 ÇAVANOZ Motor
 DOĞUŞ Denizcilik ..
 ATN DENİZCİLİK SA..
 CREWMEDITERRENIAN..
 AK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim