Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Haber
Anket
3 Boyutlu Petrol arama Gemisi Antalya'da
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) adına Akdeniz açıklarında üç boyutlu sismik arama çalışmaları yapacak olan CGG-Veritas firmasının Norveç bandıralı 'Oceanic Challenger' adlı gemisi, Antalya Limanı'na geldi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın bahsettiği ve Akdeniz açıklarında üç boyutlu sismik arama çalışmaları yapacak olan CGG-Veritas firmasının Norveç bandıralı 'Oceanic Challenger' adlı gemisi, Antalya Limanı'na demirledi. Gemiyi, TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal ve personeli karşıladı. Norveç gemisinin 40 gün boyunca bin 100 kilometrelik bir alanda, Kıbrıs'ın batısında ve Alanya açıklarında üç boyutlu sismik arama yapacağı kaydedildi. Oceanic Challenger ile Türkiye'nin Akdeniz'de sismik arama yapan gemi sayısı, Piri Reis ve CGG-Veritas firmasının 'Bergen Surveyor' adlı diğer gemisi ile üçe çıkmış oldu.

İlk olarak 2002 yılında Karadeniz'de başlanılan çalışmalara Akdeniz'de devam edeceklerini ifade eden Uysal, "2011'de daha önce sismik boyutlu çalışmaları yapan gemimiz, Antalya açıklarında çalışmalarına devam ediyor. Üç boyutlu sismik çalışmalara başlamak üzere bu gemiyi limanda karşıladık. Antalya açıklarında bin 100 kilometrekarelik alanda üç boyutlu sismik çalışma gerçekleştirilecek. Çalışmaların değerlendirilmesinden sonra da sondaj noktalarının tespit edilmesi ve nihayet sondaja başlanması kararlaştırılacak. Bu bakımdan bu çalışmalar son derece önemli. Herhangi bir sorun çıkmadan geminin başarılı bir çalışma yapmasını temenni ediyoruz" dedi.

Geminin 45 gün boyunca araştırma çalışması yapacağını belirten Uysal, "Sismik çalışmaları röntgen çekmeye, üç boyutlu sismik çalışmaları da tomografiye benzetebiliriz. Tomografide daha sağlıklı sonuca ulaşabilirsiniz. Bizim de üç boyutlu sismik aramayla amacımız, daha sağlıklı olarak sondaj noktalarını tespit etmektir. Çünkü bir sondajın maliyeti 200-300 milyon dolardır. Bu çalışmaların maliyeti ise 10-15 milyon dolar civarındadır. Biz bu çalışmalarla en emniyetli sondaj noktalarını tespit etmeye çalışacağız ki yanlış sondaj yaparak daha fazla para harcamayalım" diye konuştu.

Akdeniz'de şu ana kadar toplam 38 bin kilometre sismik arama yapılıp veriler toplandığını belirten Uysal, "Sismik aramalar, sadece Türkiye'nin karasularında değil, KKTC'nin TPAO'ya ruhsatlandırdığı alanlarda da gerçekleşecek. Akdeniz'de aramalara katılan Piri Reis ise Kıbrıs'ın güneydoğusunda çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar 2 bin 100 deniz mili yol kat etti. Toplamda da 4 bin kilometre yol yapacak" ifadelerini kullandı.

Uysal, CGG-Veritas firmasının Norveç bandıralı Bergen Surveyor adlı gemisinin ise 40 gün boyunca, 4 bin 100 deniz mili yol yaptığı ve Kıbrıs adasının batısında Rum tarafına yakın yerlerde iki boyutlu sismik çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Konuşmanın ardından tekniker Al Stevenson, gemi ile ilgili bilgiler verdi.

HaberX

Eklenme tarihi: 24.10.2011




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKAYLAR Denizcili..
 BAASE & ELSEK
 YILMAR Denizcilik..
 EŞMELER Tarım Ltd..
 SONAY Denizcilik ..
 TRANSAL Denizcili..
 BARBAROS Yatçılık
 EFOR Denizcilik
 PASİFİK Lojistik ..
 BABA GEMI ISLETME..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim