Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Haber
Anket
Törenle gemi batırdılar
Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde yapay resif oluşturmak ve dalış turizmini geliştirmek için 40.2 metre boyundaki ‘TCSG 121’ adlı Sahil Güvenlik Botu, Dalyan Deresi dalış bölgesinde batırıldı. ‘TCSG 121’ Türkiye’nin en büyük yapay resif projesi olacak.

Fethiye’de, dalış sporunun gelişimine katkıda bulunmak ve su altı canlılarının saklanabileceği yapay resif oluşturmak amacıyla Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Fethiye Kaymakamlığı’na hibe edilen ‘TCSG 121’ adlı Sahil Güvenlik Botu, düzenlenen törenle Dalyan Deresi dalış bölgesinde batırıldı. Botun batırılışını Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanı Albay Fatih Erhan, Ölüdeniz Belde Belediye Başkanı CHP’li Keramettin Yılmaz, Fethiye Liman Başkanı Galip Avcı ve Deniz Ticaret Odası Başkanı Şaban Arıkan ile dalgıç okulu temsilcileri izledi. Çok sayıda vatandaş ise bu anı görmek için balıkçı tekneleriyle Dalyan Deresi dalış bölgesine geldi. Tören, Fethiye Limanı’ndan kalkan ve protokolü taşıyan teknede düzenlendi.

İÇİNE SU DOLDURULARAK BATIRILDI

Römorkla batırılacak bölgeye çekilen 40.2 metre boyunda, 6.4 metre enindeki TCSG 121 botunun batırılması için gövdesine ve arka kısmına delikler açıldı. TCSG 83 Sahil Güvenlik Botu tarafından suyla doldurulan TCSG 121, daha sonra kontrollü bir şekilde batırıldı. Bot, yaklaşık 40 dakikada sulara gömüldü. Botun batırılması sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı keşif helikopteri alçak uçuş yaparken, Fethiye Belediye Bandosu da gösteri yaptı. Bandonun topluca yaptığı gösterinin ardından bazı müzisyenler seyir gemisinin ön kısmına gelerek şarkılar seslendirdi.

FETHİYE’NİN İLK YAPAY RESİFİ

Fethiye Su Altı Derneği Başkanı Mehtap Çelikok, batırılan botun turizmin 12 aya yayılmasında çok önemli bir yer tutacağını belirtti. Geminin su altı canlılarına zararlı tüm materyallerden arındırıldığını vurgulayan Çelikok, "Fethiye’nin ilk yapay resifini su altına indirdik. Dalış okulları olarak bu bizim bir hayalimizdi, şimdi ise gerçek oluyor. Gemi yapılan çalışmalar neticesinde su altına canlılarına zararlı tüm izocam, elyaf ve plastik maddelerden arındırıldı" diye konuştu.

Fethiye Kaymakamı Karatekeli ise batırılan botun alternatif turizmde çok önemli yeri olan dalış turizmine büyük ivme kazandıracağını söyledi.

TCSG 121 BOTU’NUN TARİHÇESİ

1967 yılında Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen ve 150 tonluk ilk Türk Tipi Sahil Muhafaza botu olan TCSG 121, 1982 yılına kadar Jandarma Genel Komutanlığı’nın emrinde görev yaptı. Bot, bu tarihte Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın hizmetine verildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı emrinde 15 yıl görev yapan TCSG 121, 1997 yılında envanterden çıkarılarak Artvin’in Hopa İlçesi’nde bekletilmeye başlatıldı. Fethiyeli turizmcilerin girişimleri sonunda bot, 2007 yılında Fethiye Kaymakamlığı’na hibe edildi.

Hürriyet

Eklenme tarihi: 17.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DERİN Dalgıçlık
 EMSAN Denizcilik ..
 STFA Deniz İnşaat
 TCS Denizcilik
 PRUVA Yatçılık
 GİRİT Denizcilik ..
 BİSTEK Gemi Elekt..
 GEMPO
 CSR Denizcilik Sa..
 NAKLET Ticaret Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim