Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Haber
Anket
Bakan Yılmaz: Denizlere hakim olan cihana hakim olur
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından yaptırılacak Türkiye’nin ilk ‘sismik araştırma gemisi'nin imza töreni yapıldı.

Törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, mavi vatanın hava sahanlığının nasıl ki bu ülke kontrolündeyse bu projeyle birlikte artık mavi vatanın altının da Türkiye’nin kontrolünde olacağını belirterek, “Denizlere hâkim olan cihana hakim olur.” dedi.

Türkiye’nin ilk ‘sismik araştırma gemisi’nin imza töreni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar, MTA Genel Müdürü Mehmet Üzer ile İstanbul Denizcilik Gemi İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ İcra Kurala Başkanı Atilla Çiftçi Güzeli’nin katılımıyla gerçekleşti. Yapılacak gemi bir maket ve bir sunumla davetlilere tanıtıldı. Törende konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yapımı gerçekleşecek olan geminin stratejik önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin her kilometresinde çok önemli çalışmaların yapıldığını, yapılacağını belirtti.

Ülkenin çevresinin denizlerle çevrili olduğunu hatırlatan Yılmaz, şöyle devam etti: “Bizim bir sözümüz var, ‘Denizlere hâkim olan cihana hakim olur’ Şimdiye kadar bu tür gemileri hep kiralıyorduk. Artık kendi kendimize yetecek duruma geleceğiz. 'Türkiye’nin bugünü dünden daha iyi' dedik ama yarını da bugünden daha iyi olacak.” Gemiyi yapacak olan İstanbul Tersanesi yetkililerine de seslenen Yılmaz, sözleşmedeki 30 aylık yapım süresinin uzunluğuna dikkat çekti ve bu sürenin daha erken olması için çalışmaların gece gündüz olmasını istedi. Uzun süredir gerek karada gerekse denizlerde bu tür çalışmaların yapıldığını bildiren Bakan Yıldız ise bugün sözleşmesi imzalanan geminin bir benzerinin yapımına 1974’lü yıllarda kalkışıldığını fakat uluslar arası çabalar nedeniyle engellendiğini dile getirdi. Projenin Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçtiğini ifade eden Yıldız, araştırma çalışmaları yapan bir diğer gemi Piri Reis’in çalışmalarını övdü. Piri Reis’in şimdiye kadar 18 bin nokta sismik arama çalışması yaptığını altını çizen Yıldız, bu çalışmaların önemini anlattı. ‘Sismik araştırma gemisi’nin 100 milyon euroya mal olacağını kaydeden Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şuan maketini gördüğümüz geminin kendisini inşallah göreceğiz. Şunu da belirtmek isterim ki TPAO ortaklığıyla yine bir gemiye de yine sahip olacağız. Böyle hayırlı bir işe tanıklık ettiğim için çok mutluyum.” Kendilerinin şimdiye kadar savunma sanayi için çalışmalar yaptığına değinen Savunma Müsteşarı Bayar da bu gemini ülke için stratejik öneme sahip olduğu bildirdi. Konuşmaların ardından iki bakan ve diğer yetkililer imza törenine geçti. İmza sırasında Bakan Yıldız, duyduğu heyecanı dile getirerek, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. İmzalar sonrasında Bakanlar Yıldız ve Yılmaz’a birer plaket takdim edildi. Projeye göre yapımına başlanacak olan gemi aramalarını 3 boyutlu yapabilecek. Son teknolojinin kullanılacağı gemide büyük oranda yerli malzemenin kullanılacağı bildirildi.

Dikkathaber

Eklenme tarihi: 24.04.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GOKTAS Yatcilik L..
 CVS Denizcilik
 ÖZDADAYLILAR deni..
 KAYRAPORT Liman I..
 TUR YAT SAN
 YAREN Denizcilik
 ALBATROS Yatçılık
 DENİZ-AY Denizcil..
 ALABANDA Deniz Ta..
 RİMİT Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim