Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Haber
Anket
Kaptan ve Başmühendis olmak zorlaşıyor
Gemiadamları Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerle, denizcilik meslek liseleri ile meslek yük okulları arasındaki yeterlilik haksızlığını giderildi. Yeterlilik büyütmek için 24 ay olan zorunlu deniz hizmet süresi ise 36 aya çıkarıldı. Dört yıllık denizcilik okullarından mezun olan öğrencilerin ‘kaptan’ veya ‘başmühendis’ olmak için iki yıl daha fazladan denizde çalışması gerekecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müşaviri Dr. Özkan Poyraz, denizcilik eğitiminde yapılan iyileştirme ve düzenlemeleri Perşembe Rotası’na anlattı. Poyraz, “7-8 yıllık bir süreçte Türkiye’deki denizcilik eğitimini STCW’ye uygun hale getirmek için büyük çaba harcadık” dedi. Türk denizcilik eğitiminin Avrupa Birliği nezrinde yapılan denetimlerden başarıyla geçtiğini söyleyen Poyraz, “Türkiye IMO’ya üçüncü eğitim raporunu da verdi ve orada da beyaz listedeki yerini korudu. Ayrıca Avrupa Deniz Güvenlik Ajansı EMSA’nın çok önemli bir denetimini daha başarıyla geçirdik” açıklamasını yaptı.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de insanların eğitimden çok sertifika alma talebinin çok daha fazla olduğunun altını çizen Poyraz, bu noktada da bazı düzenlemeleri hayata geçirdiklerini belirterek şunları söyledi: “2012 yılının 14 Şubatında bir karar aldık ve uygulamaya koyduk. STCW açısından bir değerlendirme sınavına girmesi gereken kişiler, liman başkanlığına gidiyor. Liman Başkanlığı, TC numarasıyla kursiyerin sınav yerini algorit sistemle belirliyor. Kimse müdahale edemiyor. Diğer yandan gemiadamı sınavlarını 9-10 merkezimizde online olarak yapmaya başladık. Bu bize bir farklılaştırma getirdi. Aynı sırada oturan dört kişi, farklı sorularla farklı yeterlilik sınavlarına giriyor artık. Bu sistem, sınavlara şaibe ve itirazı en az seviyeye indirmiş durumda. Çok güvenlikli bir sistem oldu. Ayrıca güncellenen soru bankamızla ezbercilik şikayetleri de azaldı. Her yıl çeşitli üniversite ve kurumlardan gelen eğitimciler soruları yenileyerek, zorluk derecelerini belirleyerek sisteme atıyorlar. Böyle olunca da geçmiş yıllarda tekrarlayan soru sistematiğinden yaklaşık yüzde 40 düzeyinde yenilendi.”

Bakanlık, eğitim merkezi kuracak

STCW 2010 ile birlikte birçok uygulamalı eğitimin zorunlu hale geldiğini hatırlatan Özkan Poyraz, “STCW’nin özelikle temel eğitim sertifikalarını, gemici adayları denize ayağını sokmadan alabiliyordu. Bunu önlemek için Tuzla civarında Bakanlığın sahip olduğu bir arazide, büyük bir yangın simülatörü, bir gemi yapısı ve serbest atmalı filika platformu kuruyoruz. Bütçesi çıktı. Bunu kurduktan sonra Bakanlık olarak bütün kurumlara, merkezi eşit şekilde kullandırtacağız. Herkesin tek tek bir merkez kurması yerine tek bir merkez kurulmuş olacak” şeklinde konuştu.

Liselerin yeterliliği düşürüldü

Gemiadamları Yönetmeliği değişiklikleriyle ilgili de bilgiler veren Kaptan Poyraz, yönetmeliğin şu günlerde Başbakanlığa gönderileceğini ve bir buçuk ay içinde yayımlanacağını ifade ederek şunları söyledi: “Yeni yönetmelikte meslek liselerinin yeterlilikleri; güverte zabitleri için 500 Grt, makine zabitleri için ise 700 Kw’ye çekildi. Meslek yüksekokullarının yeterliliklerinde bir değişiklik olmadı. 3000 Grt ve Kw sınırı devam ediyor. 4 yıllık yüksekokullara da bunların üstünde yeterlilik hakkı veriliyor. Meslek lisesi ve meslek yüksekokulları arasında haksız bir dağılım vardı. Burada bir düzenleme yaptık. Meslek liseleri meslek yüksekokullarına devam etmezler büyük gemilerde çalışmaya başlarsa, gemici veya yağcı statüsünde çalışacaklar. Şu anda okuyan öğrencilerin kazanılmış hakları devam ediyor. Yönetmelik yayımlandıktan sonra yeni alınacak öğrenciler için bu yeterlilikler geçerli olacak.”

Hizmet süreleri uzatıldı

Vardiye zabitlerinin yükselme süreleriyle ilgili de yönetmelikte değişiklikler yapıldığını söyleyen Poyraz, “Vardiye zabitliğinden, birinci zabitliğe ve birinci zabitlikten kaptanlığa ve makine yeterliliklerinde aynı olacak şekilde mecburi deniz hizmeti süresi 24 aydan 36 aya çıkarıldı” dedi. Denizde çalışanları memnun etmeyen bir gelişme olduğunun farkında olduklarını dile getiren Poyraz, “Çünkü gördüğümüz kadarıyla insanlar gemide çalışma koşullarından mutlu değiller. Denizde çalışmak sadece bir meslek kariyeri değil de ekonomik anlamda düzlüğe çıkabilmenin kaçış yolu haline geldi. Bunu önlemek için de tek önlem var; Gemide çalışma ve dinlenme koşullarını iyileştirmek, kontrat sürelerini kısaltmak. Aksi halde bu meslek Türkiye’de de çalışanlar açısından istenmeyen bir meslek haline gelebilir” yorumunda bulundu.

Staj da başarı sağlayamadık

Denizcilik lisesi açma isteklerinin son dönemde azaldığının altını çizen Poyraz, bunun bir nedeninin, STCW uygulamaları ve şartlarındaki zorluklardan kaynaklandığını belirtti. “Denizde çok iş varmış bir meslek lisesi kuralım diyenler çoktu ama bunları kendi denetim sistemlerimizle engellere hale geldik” diyen Poyraz, Milli Eğitim ve YÖK ile yapılan protokol gereği okullara onay vermeden Denizcilik Bakanlığı’na sorduğunu vurguladı. Denizcilik öğrencilerinin staj bulma sıkıntılarıyla ilgiliyse Poyraz, “Staj konusunda açıkça söyleyebiliriz ki bir başarı elde edemedik. Bunun için bir düzenleme fakat bu düzenlemeyi sadece Türk bayraklı gemiler için uygulayabiliyoruz. Gemide stajyer bulunduran şirket o gemisine, bir gemici almayacak şeklinde düzenleme yaptık fakat çok büyük bir zorunluluk yapmamız mümkün değil” diye konuştu.

Perşemberotası (Murat Erdoğan)

Eklenme tarihi: 01.05.2012




Share |




YORUMLARINIZ


biz ne yapalım?
Merhabalar.bence bu alınan karar yerinde ve haklı bir karardır.zira bizlerin de zamanında yeterlilikleri düşürüldü ve de 750 kw a muhtaç şekilde nerede eski berbat gemi var çalıştık,olduk 750 kw b.makinist.yılmadık hurdada kosterde,büyük gemilerde yağcı,lostromo olarak verdik hizmeti,gittik kursa,girdik sınava olduk makine zabiti.şimdi maşallah benim diyen makine zbt değil ustasıyla dahi yarışırım.kalite artacaksa sınav ve hizmet süreleri artırılmalı.amatör personelle bu gemiler bu zamana kadar hep sıkıntılı yürüdü.ya staj süreleri uzasın ya hizmet ya da yeterlilikler düşsün ki oldu da.selametle

Yazan: !!! - 19.09.2014 21:17:01


AZ OLMUŞ
300 GRT bile fazla yav.. En fazla 7 metrelik takalara kaptan yapın daha iyi olur.
Yazan: Celal BÜYÜK - 20.03.2014 09:51:37


kazanılmış hak
Ne İmo da 36 ay var ne stcwde ne başka yerde bu olay tamamen müsteşarlığın fikri tabi bunu onlara kim vermiş bilemiyoruz,aceba bu kararı açıklayanlar ne kadar denizde çalışmış şimdi kendilerine kanun çıkartıyorlarmış müsteşarlıkta çalışanlar açık deniz izmetini aynen saydıracakmış kendilerine oturdukları yerden ,bu nasıl adalet.
Yazan: Nelson Mandela - 4.01.2014 13:20:37


KAZANILMIŞ HAK
Kazanılmış Hakların Devamı Madde 16- Her bir yeterlik sahibine intibakları sırasında verilmiş bulunan kazanılmış haklar, yeterlik sahibi daha üst yeterliklere terfi ettikten sonra da devam eder.
Yazan: NELSON MANDELA - 15.12.2013 18:29:44


Allah Belanızı Versin
Tek kelime ile Allah Bin Türlü Belanızı versinde, Denizcilerin sırtından haksız yere kazandığınız herbir kuruşun hesabını çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkarsın yeter be artık....
Yazan: Murat Kuşcu - 25.11.2013 22:12:38


denizcinin hayati
karada burokratlar denizde korsanlar bu meslek yapilmaz artik. birlik olalim cikmayalim gemilere bakalim neler olacak.
Yazan: n.kalkavan - 1.08.2013 10:34:57


hangi denge
meslek liseleri ve yüksek okullar arasındaki haksızlık bu şekilde giderilemez. sen asıl kıyağı türk denizcisine değil, yabncı personele yapıyorsun. zaten piyasada u.yol 2. ve 3. müh. açığı var. sen mevcut yükselişi de yavaşlatıp, azerilere ve onlar gibi ne üdüğü belirsiz yabancı ehliyetlere yol açıyorsun. 3000kw-gr sınırı olan zabitler neden gasm ingilizce sınavı değilde kpds ye girmek zorunda. sen iki yıllık ve meslek lisesi mezunlarının yükselmesini zorlaştırma piyasaya yeter zaten. asıl ozaman denge kurmuş olursun.
Yazan: gökhan damgacı - 18.07.2013 19:18:46


Allah belanızı versin...
evinden,barkından,yurdundan uzakta çalışan denizcilerin türkiye standartlarından biraz fazla para kazanıyıor diye elinizi sürekli ceplerine atıyorsunuz ya ****. brokratmış oraya yıllarını vermiş kaptan çarkçıbaşı denizcilik kökenli insanları getirin bakalım böle kararlarçıkarmı siz denizcilikten ne anlarsınız?
Yazan: Emrah Karakaş - 8.05.2013 16:35:39


ZIHNIYET
TURKIYEDEKI GEMI FILOSU ZATI HAZIRDA GOZUKMEKTE BU FILONUN YARISINDAN FAZLASINI KOSTERLER BIRKISMINI DA TANKERLER OLUSTURMAKTA.ALAN BU KADAR DAR VEDE SINIRLI IKEN ACABA HIZMET SURELERINI ARTIRMANIN MESLEKI OLMICAGI GIBI AHLAKI BIRSEY KATMAYACAKTIR.HARITADA YERI DAHI BELLI OLMAYAN ULKE INSANLARI DUNYA FILOSUNA SAHIP CIKARKEN BIZ ELIMIZDEKI FILOYA DAHI SIGDIRILMIYORUZ ISTERLERSE 66 AY YAPSINLAR HIC BIR ONEMI YOK DEMISTIMYA ZIHNIYETT
Yazan: Okan ALGIN - 3.05.2013 03:02:27


su anda maaslar nasil
su anda maaslar ne kadar is bulma zor mu benim pek bilgim yok ben kaptan olmak istiyodum ama dediklerinizden sinra ....... maaslar su anda ii mi ne kadar
Yazan: enes gunes - 3.02.2013 21:10:56


amaç bağa gitmek değil bağcıyı dövmek
zaten gemilerde gerekli stcv eğitimi yapılmakta .zor şartlar altında çalışan ğemi adamlarının 5 yılda bir stcv kurslarına katılmaları ne anlam tşıyor.
Yazan: zeki işbakan - 11.10.2012 20:34:40


okul sonucu.mak.bl
görmekteyim ki neyazıki okul sonu mevzun olan talabeler sadece kağıt üzerinde eğitim gören arkadaşlarımız gemiye katıldıklarında gemideki görevlerinde çok çok zayıf kalmaktalar ve piratıkte çok çok zayıflar 5.10.2012
Yazan: zeki göz - 5.10.2012 15:19:12


bilgi yarışına davet
30.yıllık denizciyim. ömrümüz mesleki sınavlarla geçti çok bildiğini zanedip ne yaptıklarını bilmeyenler. yakınyol kaptan b.makinistin kw. sınırlaması olurmu 3000. kw,9000. 15000kw olarak ayrılmış baş mak. kademe kademe olmaz madem yakın uzak diye ayırdınız yakın yolun kw.si ayni olmalı. sınavlarda bizlere uzakyol soruları sorulmasına rağmen yakınıda parçalara ayırdılar .ehliyetleri ile övünen bütün u.yol.ehliyetllileri sınava bilgi yarışına davet ediyorum.özellikl bu karmaşalığı yaratanlara onlar kendilerini biliyorlar. umarımki .yeterlilik yenileme sınavları zorunlu olsun. ankarada biraz bilinçli davransın müsteşarlığı işgal eden zorbalara düzen getirir.saygılar gerçek denizcilere.
Yazan: rasim sürücü - 12.09.2012 17:27:57


denizcilik liselerinin feryadı
denizcilik okullarının ehliyetlerini düşürerek insanların önlerine engel koyup biz büyüğüz biz ne dersek o olur sevdasında neyi amaçlıyorsunuz adam okyanuslarda yediği havalar uykusuz kalınan geceler bunlar önemli değil oturduğun yerden kanun çıkar bu kadar öğrenci bu okullara geldiklerinde bu kanunlar çıkarılmışmıydı madem adam okulu bitirdiğinde gemici yada yağcı statüsünde olacaksa niye 4 sene lise okuyım gider 15 gün 1 ay neyse kurs görürüm gemici olurum şu at gözlüğünü çıkarıp olayları geniş çerçeveli düşünün
Yazan: anıl dinç - 4.09.2012 02:18:23


Yabanci Ehliyet
Yaklasik 22 senedir gemide calismaktayim anlamadigim konu yabanci ehliyetlerle ilgili.Bas vurdugunuz ülke sizlere (endorsement) elinizdeki Ulusal belgenize istinaden düzenliyor.Ayrica özellikle liman kontrollerinde elinizdeki endorsment haricinde ulusal belgenizde kontrol ediliyor.Yani ögrenmek istedigim düsük bir ulusal yeterlige sahip olan gemi adami rüsvet veya herhangi bir sekilde bu endorsmenti almis olsun liman kontrolunde bunu nasil ispatliyabiliyosunuzki? UYBM Ahmet Bilgic.
Yazan: Ahmet Bilgic - 31.08.2012 13:07:02


Bu işe Armatörler de Pisman olur
Gemilerde bugün fiili olarak çalışan insanların önler kapatılıyor artık. Bu uygulamalar ile pastadan büyük pay bıraktıkları kesimler gemilerde bile calısmayıp ya denizcilik şirket ofislerine yada kılavuzluk, Vts, yada Sımsarlık alanında iş yapmaktadirlar. Birgün Armatörler, Gemilerinde Kumanyasız, yedek parçasız ve imkansızlıklar içerisinde Gemilerini götüren ve götürmeye çalışan ve hatta parasını dahi alamayan bu türk personeli bulamayıp, bu şartlar altında asla çalışmayacak ve her seferinde ITF yapacak olan O Filipinli Personelin karinin çekmek zorunda kalacaklardır. Belki bu sayede de birçok Denizci arkadaşım, artık denizde ne para nede emeğe saygı kalmadığını görerek Karada bir işler yapmaya çalışacak ve bu da onların DENİZDEN KURTULUSLARI olacaktır İNŞALLAH. Selamlar.
Yazan: Önemli - 15.08.2012 13:37:29


stcw hk
bazı kısılere maddıyat sağlamak ıcın bakın yaptıkları rezılklıklere sayın verılen haklar gerı alınıyor duyarlı olalım her gun bır kanun değısıyor lutfen gempoyu takıp edınız
Yazan: ahmet kurt - 13.08.2012 21:34:46


yazıklar olsun
bakanım yapılan hızmet suresını yukseltmek uygunmuydu zaten vardıya zabıtlerı ıs bulmakta zorlanıyor bıde sıeketler vardıya zabıtlerı almazken kadroları yokken nasıl caılısıp hızmetı doldurup sınava gırecez yazıklar olsun
Yazan: ufuk izgordu - 8.08.2012 22:29:27


AMAC NEDIR?
Ey guzel ulkemin, denize adam gibi cikmadan denizcilik alaninda devlet otoritesi altinda yonetici olan abilerim.. Siz neden bahsediyorsunuz? Cocuk kandirir gibi kanun aciklamasi yapiyorsunuz, Simdi soyleyin bana; 1- 24 ay neyinize yetmedide 36 aya cikardiniz? sizin yerinize cevap vereyim '' Armatorler zabitler emek harcayip azimle hizla yukseldikleri icin zabit bulamadilar bu yuzden zabitlerin onunu kestiniz'' 2- Oyle guzel denizcilik liseleri var ki, Ziya kalkavan ADML, Yakup Aksoy ADML... gibi, bu okullarda similatorler bile var ve oyle yuksek okullar var ki makine ogrencileri icin bir pense bile yok. Simdi siz neyi savunarak meslek liselerinin yeterliligini dusuruyorsunuz? cevap vereyim, Dusuk tonajlarda gemiler kalmadi ve yuksek yeterlilikteki kagitlar daha makbul artik fakat bunlari 18 yasindaki cocuklara vermek ve armatorlerin o guzelim gemilerinin belirli saatlerde de olsa bu cocuklara teslim etmek isinize gelmiyor, bir sekilde ogrencilerin onunu kestiniz. 3-STWC idi, uzatilan hizmet suresi idi, ekstradan kurslar sinavlar idi derken denizcinin beli baya bukuldu be kardesim armator para vermez, sigortayi eksik yatirir, sagliksiz ortamda adam calistirir... bu kotu mal sahipleri icin ne gibi yaptirimlar yaptiniz? cevap vereyim, siz zaten onlarin paralariyla sisiyorsunuz, onlarin cevreleri ile oralara geliyorsunuz nasil olurda bas kaldirirsiniz dimi pardon. Simdi soylesenize bana hangisinde haksizim, ve siz bu kara verenler ben 18 yasimda ciktim bu denize bir ADML'li olarak ve yillardir calisiyorum. Siz oglunuzu sokakta top oynamasi icin korkudan birakmazken ben pis kaya korfezine isiyordum. Karadan baktiginiz denizi gercek deniz sanmayin eger bokunuz okyanusa dusmediysede kalkip bu isin ic yuzunu bilmeden yonetmelik veya kanun cikartmayin.
Yazan: Mehmet KARA - 16.07.2012 01:57:06


dzclik..mesleğinibtirmeçalşması..
yapılann uygulamaların hepsi denizciliğin çalışan kesimlerhergün zorlaşan koşullara günbe gün dahazorluklar..eklenereık bu mesdeği bitirmeçalışmalarından başkabi şey değil..alahh çalışanlarakolaylık versinn...armatörlernederse onu yapıyolarr...
Yazan: sedatsezan - 12.07.2012 07:29:49


insanlık
kaptan olarak görev yapıyoruz neden gemiye yeni başlayan arkadaşlar işlerine sadık değil birilerine tam işi öğretiyoruz öğreniyor veya uydurmaya çalışıyor ondan sonra ben ayrılacağım diyor kontratta işimize gelmiyor nasıl yapcaz acaba? slmlar selametle
Yazan: Rüstem selamet. - 3.07.2012 22:30:27


karada korsan var
karada çok korsan var denize nazaran? bu korsanlar kim ülkede denizciliği bu duruma sokan ülkeyi yönetenlerin bir kısmı ,ülkede denizci hayatını düşünmeden ek okullar açan denizciliği kendi hesapları için ve denizde çalışanları muhtaç duruma sokan ,yani Türk denizcisinin hakkını yiyen emekliliğinde ne tazminat alabilen nede denizcilik meslek zorluğuna karşı sigortadan emekli olan ve 900 tl ye maaş bağlatan ve ömrünün sonuna kadar denizde çalışmaya muhtaç eden korsanlar,en üst seviyeye yükselmiş kpt ve b.müh'ler için stcw almaları için yaptırım düzenleyen korsanlar bu korsanlar her nedense sebep belli devlet artı özel beraber çalışırlar ve denizciliği ve deniz emekçilerini ,ayağa düşüren korsanlardır,yıllarca denizcilik yapmış bir kaptanın denizde ,Türk gemilerinde ,özel şirketlerde çalışma süresi 5300 iş günüdür artı yabancı bayraklı gemilerde çalışma süresi 2500 iş günüdgünüdür,ve bu yabancı bayraklı gemilerin sahibide Türk gemi sahipleridir,Bu kaptanın bu yabancı bayrak süreleri kabul edilmemiş ve bu deniz hizmetinden hiç bir hak alamamıştır,ayrıca Türk gemilerinde çalıştığı 5300 iş günündende yalnız deniz süresi 450 gün çıkmıştır yani bu hesaba göre bu lkaptanın diğer 4850 iş günüde karada çeşitli yerlerde çalıştığı gösterildiği gibi sigortasıda ya az miktar ödenmiş veya ödenmemiştir, Deniz korsanlarıyla mücadele edebilirsiniz ancak karadaki korsanlarla maalesef nasıl mücadele edilebileceğiniz soruların cevabını siz bulun, neden yabancı bayakla gemilerini çalıştırıyorlar hepimiz az veya çok sebebini biliyoruz,1.Yabancı bayrakta bayrak devletine az vergi ödüyorlar,2.yabancı çalıştırarak ,Türk denizcilerine verecekleri tüm emek paraların dan kurtuluyorlar,dostlar çok yazacak şey var ancak çokda zaman ister,işte haki korsanlar bunlardır,
Yazan: kaya alptekin - 27.06.2012 11:13:55


ne gerek var
nie liselerin yeteliliğini düşürüyonuz ki madem yüksek okulla farkı olsun diyosunuz ozaman yüksek okulların yeterliliğini yükseltin farkı olsun liseyi düşürmeye ne gerek var.
Yazan: erenakerik - 11.06.2012 13:13:59


kaptan
arkadaşlar biraz sabırlı olursak butun olup bitenleri canlı ve ama çok canlı goreceğiz
Yazan: ali turkoglu - 5.06.2012 14:49:29


okullar
liseleri 500 grt düşürmekle çok iyi birşey yaptıklarını zannediyorlar o adam nereden bulcak o gemiyi onları düşürene kadar myo larını 7500 grt çekseler daha makbul olurdu diye düşünüyorum..yabancı kağıt alıp çalışmak en mantıklısı bu şartlarda meslekten soğutuyolar resmen..
Yazan: barış özkaya - 5.06.2012 02:31:52


pes
yahu şunu anlayamıyorum siz denizciliği öldürmekmi istiyorsunuz 500 grt gemimi kaldı adam liseden çıkacak yeterliliğini yükseltmek için kakalak arayacak oda kıyıda köşede kaldıysa nerde o eski ehliyetler bu zihniyetle denizcilik ilerlemez sen çağa ayak uyduracağına geri gidiyorsun bi bak kaç liseli çıkıyor kaç gemi var 500 grt luk
Yazan: gürkan karadağ - 3.06.2012 22:05:44


STCW Kursları
Her ay en az 8-10 kez yaptığım ve Kaptan olarak yaptırdığım bu eğitimler için neden her 5 yılda bir kuslara gidip sınavlara giri- yorum anlamış değilim 1973'den beri 27 yıl Dz.kuvvetlerinin muh. gemilerinde 12 yıldır da ticari ge- milerde bahse konu eğitimleri yapmaktayım eğer daha hala yapamıyor isek çok yazık
Yazan: H.Basri ŞEN - 3.06.2012 00:03:17


Sorun neydi?
hadi biz lise öğrencisiyiz bizden geçti ama ne tür sorunlarla karşılaşıyorsunuz ki yeterliliğini aldınız okulların. Bazı liseler 2 yıllık yüksek öğretimden daha iyi öğrenim alıyo .. Bunu Herkes biliyo
Yazan: Anıl YILDIZ - 28.05.2012 22:53:27


adalet
adamsanız ısmarlama ehliyetlere son verin iddalı iseniz hala erkek adımı bekliyorum
Yazan: unutmaz isa - 22.05.2012 18:23:29


pes artıkk
bu sektörde parayı basıp yabancı ehlıyet almak yerıne ışin doğrusunu yapıp okulunu okuduğuma pişman ettiler beni,dıyecek kelime bulamıyorum,hizmet sürelerinin artış zamanı 1 ocak 2013 deniyordu,şu an bu yönetmelik yürürlüğe sokuldumu sokulmadıysa ne zaman sokulacak?
Yazan: serdar07 - 10.05.2012 02:56:41


Denizciliğin bitişi
Türk denizcilerin allahtan başka yardımcısı yoktur 4 tarafı denizlerle çevrili memleketimizde denizcileri bitirdiler allahın hintlisi filipinlisi bile bizlerden çok daha iyi konumdalar kaptan ehliyetlerimizin hiçbir fonksiyonu kalmamış yabancı kaptanlar bile halimize güler olmuşlar orta doğu ve balkanların en ucuz hizmetçileri olmuşuz türk denizciliği ölmüştür başınız sağ olsun.........
Yazan: Bülent kaptan - 8.05.2012 00:41:40


ÖRÜMCEK KAFALARA
Hey ankaradakiler siz ne işi hellettik diye övünüyorsunuz STCV SİSTEMİ çıkardiniz bravo.kameralar koydurttunuz bravo ama bakın lütfen yatcılara sordugunuz sorulara hangi yatcı bunlari cevapladi bana 1 kişinin adini verin gelip elinizi öpeyim.
Yazan: osman ösme - 6.05.2012 18:25:12


DUZENLEME???
GURCU EHLIYETI BITER PANAMA BASLAR,O BITER DIGERI...6000 USD YE ONAYLI F16 EHLIYETI ALINIR DIYE DALGA BILE GECILIYOR...OKULLARI DUZENLESEN HIZMET ARTTIRSAN NEYE FAYDASI OLACAK KI.POSTAYLA ALINMIS YETERLILIKLERE BI DUZEN VERSENIZ BENCE...
Yazan: KAPTAN - 6.05.2012 14:25:01


armatör
bu nasıl bir ülke oldu adamlar maaş ödemiyor,gemiler hurda,personel sayısı AB standartı gemilerine göre ayarlanıyor,ukrayna rus-romanya -türk limanlarında uyku diye bir şey yok her limanda port state-ekoloji yle akşama kadar uğraş her tarafı rüşvet sarmış hep işin emek harcayan kesimine yasa kanun çıkıyor eğer yiyorsa bide armatör ve işveren adına bir karar alsınlar
Yazan: hakan başkan - 5.05.2012 01:41:56


türk denizciler artık zavallı
bundan 10 yıl önce 40 bin dwt luk gemide zabitlik yaparken ehliyetleri düşürdüler filipin dahil 14 ayrı milletle çalıştım hiç birini türk zabit yeterliliğinde görmedim,ne yapmak istiyorlar anlamadım stcw yenilemesini bile ticarete döktüler,yüzlerce zabit yabancı ehliyet alıp gül gibi çalışıyor şuan denizcilik lisesi meslek yüksek okulu hatta ıtü fakültesi öğrencilerine sesleniyorum yol yakınken okulu bırakın ve başka bir mesleğe yönlenin
Yazan: selçuk yıldız - 5.05.2012 01:35:39


zorlastirmak
e tabi bizim insanlarimiza gelince zorlastirin. Acaba turk bayrakli gemi sayisi neden azaliyor hic dusunuyorlar mi? Gercekten de artik denizden emeklilik hayal. Cevremizdeki komsu ulkelerin denizcilik sistemlerinden haberleri yok.oralarda da bu sekilde zorlastiriyorlar mi acaba? Gercekten adamin canina tak ettiriyorlar. Artik zaten okullardan sifir kilometre cikan kardeslerimiz icicde is bulmak cok zorlasti. Maaslarda yerlerde surunuyor zaten.ne derlerse adam fit oluyor. Bakalim sonumuz gercekte hayirsiz olacak bence. Syglr
Yazan: sakir oz - 4.05.2012 17:17:56


yıyıcıler
yine büyüklerin oğullarına para kazandırılmak ıcın ellerınden gelenı yapıyorlar sankı işleri sertifıkalar yapıyor
Yazan: yılmaz - 3.05.2012 17:42:52


yabancı ehlıyet
ARTIK PANAMALIYIZ
Yazan: emrh gnc - 3.05.2012 10:18:59


Dur bakali daha neler olacak!
Çalışanlar zaten halinden memnun değil, para ödemeyen ve dokunulmayan armatörlere göre bir düzenleme olmuş.Biraz daha para harcayıp yabancı ehliyet ve güzel ingilizce eğitimi ile yabancı firmalara gitmek daha mantıklı görünüyor..Bu düzenleme yapılırken Mühendislerle-Kaptanlarla- Gemi Adamlarıyla istişare edilmişmi?..Oy zamanı kapıyı çalanlar hakkımızda karar verirken neden kapımızı çalmazlar?..Denizden emekli olmak artık hayal olacak!!!
Yazan: Deniz ADAMI - 3.05.2012 01:00:44


varna univ.
keske simdiye kadar varna universitesine basvursaymisim. Adamlarin verdikleri ehliyetlerde eminim ki bizdeki kadar sacmaliklar yoktut.bari insan onunu gorebilir, ne olacagini bilir. Bizlerde cani sikilan yonetmelik degistiriyor. Birde sertifika yeniletme muhabbeti cikardilar.denizde kazandigimizi ver kurslara, kurslar kazansin sen denizde surun.yaziklar olsun...
Yazan: sakir oz - 3.05.2012 00:40:28


Allah Sonumuzu Bence Hayır Etmeyecek.
Bu ülkede denizcilik 10 yıla kalmaz zaten biter. Daha şimdiden turk firmaları yabanci bayrakli gemilerinde turk personelle çalışmıyor. Bu sınav sistemi ve hizmet sureleri oldukça biz yetişme konusunda hep geride kalicaz. STWC (para tuzağı) ye gelince ben neden 5 yılda bir sınava giriyorum kardesim! Yok egitim tazelemeymis yok falan filan. Madem ben öğrendiklerimi unutuyorum bana 5 yılda bir okulu Liseden başlatıp bidaha okutsunnlar tam olsun. Yakında olursa hiç şaşırmam. Hade selametle.
Yazan: Serkan Kalaycioglu - 2.05.2012 22:52:29


Zeki Çocuklar
1986 yılından beri makinistlik sınavlarına giriyorum şu anda 7.sınav sonunda 3000kw baş mak oldum eskiden yak yol baş ehliyeti uz yol 2.den büyüktü şimdipeceteye çevirdiniz boğazda 24 saat insan taşıyan gemileri Kaptan+2gemici makinayı mak+yağcı çalıştırmasına müsade eden zihniyet istemiyorum ama bir çatışma yada yangında denize saçılırsa insanlar hesabını nasıl verceksiniz ZEKİ ÇOCUKLAR
Yazan: İsmail Doğan - 2.05.2012 21:53:35


....
Zorluk çıkaracağınızaçalışma şartlarını iyileştirin stajyeriz staj yapıcak gemi bulamıyoruz bize zorunluluk getireceğinize armatörlere de zorunluluk getirin bu süreç böyle gitmez yakında çalışacak adam bulamayacaklar o zaman yaparsınız zorunlulukları iş işten geçmiş olur.Personellerin hali zaten harap 1000 lira yı 1500 lira yı karada da kazanıyorsun.Zabitlerin maaşları da düşük memur maaşı resmen.Tonaj sınırı var çalışacak gemi ara bul stajını tamamlasan tonaj sınırı suyunu çıkardınız şevkimizi iyice kırdınız.
Yazan: Sercan ÖNDER - 2.05.2012 21:10:47


saçmalığın saçmalığı
yahu beyler panama ehliyeti 6000 usd (GOC ve tüm STCW ler) üstelik isteyen herkes alabiliyor.yazılar yazdım ama cevap veremediler.çünkü gerçekler ortada.kaç adet türk bayraklı gemi kaldıki,saçmaladığınız yeter.yeter.yeter.türk denizciliğini getirdiğiniz durum ortada.bence yapmanız gereken tek iş kaldı.çekilip gitmek.güle güle yolunuz açık olsun.6000 usd butün dünyada geçerlı panama ehliyeti sağolsun.kimler kahrolsun demiyorum.kendilerini bilirler.limanlarda brokrasiden boğuluyoruz.yeter.çekin gidin.
Yazan: şevket özdemir - 2.05.2012 16:29:28


ankaradan
ankaradan herşey ne kadar kolay gözüküyor herşeyi zorlaştrın biz gemilere çıkmayalım yarın hint filipinli gelsin bunlara dokunamazsınız zaten gücünüz bize yeter akıl fikir versin yaradan bunlara yazıklar olsun
Yazan: alphan - 2.05.2012 16:02:26


GEC BILE KALINDI
GUZEL UYGULAMADA HALA OLUM KUSAN ZABITLER VAR NEDEN ONLEM ALINMIYOR ANLAMADIM ILKOKULLU YABANCI KAGITLI KAPTANLAR VE MUHENDISLER VAR NEDEN IPTAL EDILEMIYOR DEMEKKI ARMATORE BIR SEY YAPAMAZSINIZ SIZE SOYLUYORUM EDITOR BEY ADI ILKOKULU GECTE OKUMA YAZMASI OLMAYANLAR BILE VAR
Yazan: ???.??? - 2.05.2012 15:52:00


finish
Artik denizde calismak iyice zorlasti. Kendilerine basarilar diliyorum.cok harika bir yonetmelik. Turk denizciliginde ne degisti acaba ki yonetmelik degisiyor. Birde boyuna yonetmelik yenileyeceklerine maaslarini alamayan, kotu ve agir calisma sartlari altinda calisan denizci calisanlarina yonelik bir seyler yapsinlar. Tabiki o konularda hic bi degisiklik yok. E artik 2. Ler ile kaptanlarida filipinlerden bulursunuz.ama ne yazikki onlar bizim calistigimiz calisma sartlarinda calismaz. Ne diyelim basarilar.
Yazan: sakir oz - 2.05.2012 15:40:12


36 ay yetmez
36 ay az gelir 48 veya 60 ay olsun iyi olur çalışmalara devam birde tonaj ile kw larda daha aşağı olursa oda iyi olur mükemmelsiniz
Yazan: murat usluoğlu - 2.05.2012 13:13:05


ÇÖKÜŞÜ HIZLANDIR YARIŞI!
Allah akıl fikir versin, öcelikle düzeltilmesi gereken denizcilik firmalarının teline dokunmadan zaten her fırsatta denizden kaçmaya çalışan ve her geçen gün şartları zorlaşan deniz çalışanlarını biraz daha sıkıntıya sokacak olurlarsa göreceklerdirki çok yakında kendileri çalıp kendileri oynamaya mahkum olacaklardır. Ne diyelim kendi düşen ağlamaz.
Yazan: Nazım AKGÜN - 2.05.2012 13:01:58


KP, BŞMK OLMAK
HA GAYRET AZ KALDI BAKALIM BU KÜLÜSTÜR VE ESKİ GEMİLER ,İŞİ BİLMEYEN, PARA ÖDEMEYEN ARMATÖRLERLE BAKALIM NEREYE KADAR DAYANACAK TÜRK DENİZCİLİĞİ, ÇOK YAKINDIR ,GEMİLERE NE MAKINA NE DE GÜVERTE PERSONELİ BULAMAYACAKSINIZ, ONDAN SONRA BU OKULDAN ÇIKAN TOY DENİZCİLERLE KARAYA OTURURSUNUZ, BU İŞ UZUN SÜRMEZ ,YAKINDIR.....
Yazan: AYKUTALP ANDİÇ - 1.05.2012 17:32:20




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKSAY
 DEDEMAN Holding A..
 ZİRVE Denizcilik
 THH Shipping
 BUTONİ A.Ş.
 AKUA MARİN A.Ş.
 AKSU Su Dağıtım T..
 İMDAT Gemicilik S..
 UMAR Denizcilik S..
 ADRASAN Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim