Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Haber
Anket
Yanmaz,batmaz,kurşun geçirmez,radara yakalanmaz
Radara yakalanmama özelliğine sahip ”tek” bot olduğu belirtilen sahil güvenlik botu, İstanbul Tuzla’daki tersanelerde üretiliyor.

Merkezi Bartın’da bulunan Armoni Tersaneleri, kurşun geçirmeme, radara yakalanmama ve saatte 75 mil hız yapabilme gibi özelliklerin hepsini bünyesinde barındıran tek sahil güvenlik botunun üretimini Tuzla’daki tersanesinde gerçekleştiriyor.

Armoni Tersaneleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Uçar, yaptığı açıklamada, 2008 yılında yabancı bir ülkenin donanması için sahil güvenlik botu ihalesine girdiklerini belirterek, 11 yabancı firma arasından sıyrılarak ihaleyi kazandıklarını söyledi.

Söz konusu ülkeye, İstanbul Tuzla’daki tersanelerinde 10, 16 ve 20 metrelik toplam 100 sahil güvenlik botu yapmaya başladıklarını belirten Uçar, bugüne kadar botların 40′ını teslim ettiklerini ifade etti.

Kullandıkları özel bir yalıtım ve izolasyon malzemesi sayesinde, botlara radara yakalanmama özelliğini de eklediklerini anlatan Uçar, şöyle konuştu:

”Yanmaz, batmaz, kurşun geçirmez ve radara yakalanmayan özelliğiyle bot yapım teknolojisinde ABD, İsrail ve Almanya gibi ülkelerle yarışıyoruz. Dünyada kurşun geçirmez, radara yakalanmayan ve saatte 75 mil hız yapabilen özelliklerin hepsine sahip tek sahil güvenlik botu, sadece ülkemizde, tarafımızca imal edilmektedir. Diğer özelliklere sahip botlar, başka ülkelerde kısmen imal edilse de radara yakalanmayan bot imalatı, ülkemiz dışında dünyanın başka bir yerinde yok. Bu botlar, bir anlamda hayalet uçaklar gibidir”

Tamamen Türk patentli

Botun 60 santimetre kadar sığ sularda 65 mil hızda gidebildiğine dikkati çeken Uçar, ”Bu botların hangi ülkeye gittiğini hiç kimse bilmez. Gerek kullanıldığı teknolojinin gizliliği, gerekse hangi ülkeye yapıldığının gizli tutulması amacıyla, bot imalatı gizli ve güvenlik çemberi altında yapılmaktadır. Botları sattığımız ülkedeki savunma sanayi personeline de 1 ay kurs veriyoruz” dedi.

Uçar, botları makine, gemi-inşa, elektrik-elektronik, endüstri mühendislerinin yanı sıra savunma sanayi uzmanlarının da yer aldığı 120 personelle yaptıklarını vurgulayarak, söz konusu botların sessiz çalışma özelliğine de sahip olduğunu dile getirdi.

”Tamamen Türk patentli bir sahil güvenlik botu, dünyanın çok seçkin donanmalarında görev yapacak” diyen Uçar, dünyada ilkleri yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekledi.

İştenhaber

Eklenme tarihi: 05.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLANTİK Deniz ve..
 MİLANGAZ Uluslara..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 AVŞA Denizcilik İ..
 FUL Denizcilik Lt..
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 TCS Denizcilik
 B.A.S.K
 SAMBURCO Denizcil..
 LCM ROTA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim