Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Kasım 2024
Haber
Anket
Rusya yeni atom buzkıranı yapacak
Rusya Atom Enerjisi kurumu Rosatom, atom buzkıranının yapımı için ihaleyi açtı. Projeye göre,.şimdi en güçlü olan atom buzkıranından daha güçlü olacak yeni teknenin 2015-de suya indirilmesi planlanıyor. Yeni atom buzkıranı Kuzey nehirlerinin ağzında ve Kuzey Buz denizinde işleyecek.

Atom gemilerini işleten “ Atomflot”şirketi genel müdür yardımcısı Andrey Smirnov atom gemilerinin en ekolojik su taşıt aracı olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

Atom gücüyle işleyen gemiler en ekolojik su taşıt aracıdır. Çünkü arkasında sıcak su dalğasından başka bir şey bırakmaz. İzinden giden gemiler ise günde 50 ton yakıt tüketmekle havaya bunuı kirleten gazları sürüyor .Helikopterden bu çok iyi görülüyor.

Yeni atom buzkıranı çok sert olan yeni güvenlik kurallarına uyularak yapılacak. Atom gemilerinden çoğununun üreticisi olan “Baltiyskiy zavod” işletmesi başmühendisi Yuriy Sinelnikov bununla ilgili olarak şunları söyledi:

Yeni serinin bu ilk gemisinin geliştirilmiş güvenlik sistemi ve daha güvenilir geliştirilmiş enerji tesisatı olacak. Gemi, denizler dahil çevre koruma kuralları uygulanmakla yapılacak.

Yeni kuşaktan enerji tesisatı bu tip buzkıranlar için geliştirildi. İki reaktörden her birinin kapasitesi l75 megavattır,yani şimdi işleyen atom buzkıranlarının reaktörlerinden epey büyük. Boyutları ve ağırlığı ise iki misli kadar az.

Buzkıranın boyu l73 eni 34 metre olacak. Günümüzun en büyük buzkıranının boyu l59 ve eni 30 metredir. Yeni atom 4 metre kalınlıkta olan buzlarda gemilere yolaçacak ve nehirlerin sığ kesimlerinden gemileri geçirecek.

Eski atom buzkıranlarnının iki türü var. Agır gemiler denizde,hafif olanları nehirlerin sığ kesimlerinde işliyordu. Yeni seriden atom buzkıranları, teknesinin yapısı sayesinde gerek büyük derinlikte gerekse sığlıkta işleyecek. Safra tankları su ile doldurulunca gemi ağır buzkırana dönecek. Safra tanklarının boşaltılması sonucunda su çekimi 2 metre azalacak gemi nehirlerin ağzında işleyebilecek.

Şu anda Rusya’nın 6 atom buzkıranı var. Ama herhangi bir filonun yenileşmesine ihtiyac var. Kuzey buz denizinden transit nakliyata ilgi arttığı ve Rusya’nın Arktika şelfindeki dogal zenginlik kaynakları işletme yolunda çok gayret harcandığı için, Rusya’nın yeni buzkıranlara ihtiyacı var. “Atomflot” şirketi yetkilisi Andrey Smirnov, yakın bir gelecekte her biri 37 milyar ruble ya da l milyar l40 milyon dolara mal olaak 3 atom buzkıranının yapılması planlanıyor,dedi ve şöyle devam etti:

Arktika’nın şelfindeki ve sahil bölgesindeki yakıt kaynakları başta doğal zenginlik kaynaklarının işletilmesini öngören projeler çok. Buzkıranlar olmadan yakıtın Arktika’dan nakli zor olacak. Şu anda atom buzkıranlarının yapımı devlet tarafından finanse edilişyor. Doğal zenginlik kaynaklarını işletmekle uğraşan en büyük Rus şirketlerinin atom buz kıranlarının yapımında çıkarları olursa, ileride bu tekneler bunların ve devletin parasıyla kurulabilecek.

Projeye göre, yeni atom buzkıranı 2017-de seferlere başlayacak. 2015-te suya indirilecek geminin denemeleri yapılacak.

Rusyanınsesi

Eklenme tarihi: 05.07.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VBG Denizcilik
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 ANADOLU Kimyasal ..
 SARIOĞLU Denizcil..
 ATİPOST Turizm Lt..
 BABAYLON Hotel
 DOLPHİN Scuba Tea..
 TURMAR Gemicilik ..
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 PACMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim