Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Kasım 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin de Uçak Gemisi olacak
Türk donanmasının açık deniz üssü olması planlanan uçak gemisi projesi, Kış Şûrası gündemine alındı. Beş yılda inşa edilecek 140 metre uzunluğa 24 bin ton ağırlığa sahip geminin maliyeti, yaklaşık 1.5 milyar doları bulacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), uçak gemisi projesi Kış Şûrası'nda ele alınacak. TSK'nın 10 yıllık stratejik öncelikleri arasında yer alan uçak gemisi projesi, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği 30 Kasım'daki Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ) gündeme gelecek. TSK'nın harbe hazırlık ve ihtiyaçlarının görüşüleceği YAŞ'ta uçak gemisinin alımıyla ilgili dosya da değerlendirilecek. Konunun yine aralık ayında düzenlenecek Savunma Sanayi İcra Komitesi'nin gündemine gelmesi bekleniyor. Deniz Kuvvetleri'nin 140 metre uzunluğunda, 24 bin tonluk uçak gemisine sahip olması planlanıyor. Gemi, Türk donanmasının açık deniz üssü olacak.

SAVAŞ DIŞI KULLANILACAK

Uçak gemisiyle muharip amaçlar değil, daha çok ulaşım ve taşıma kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Deniz Kuvvetleri'nin 140 metre uzunluğunda, 24 bin tonluk bir uçak gemisine sahip olması planlanıyor. Geminin maliyeti yaklaşık 1.5 milyar dolar (2 milyar 700 milyon TL) olarak öngörülüyor. Geminin 5 yılda inşa edilebileceği ve testlerin ardından 6-7 yıl içinde hizmete alınabileceği belirtiliyor. Dünyada sayılı ülkelerin sahip olduğu uçak gemisi, bir nevi yüzen ordu olacak. Öncelikle insani amaçlar için kullanılacak gemide sağlık ekiplerinin görev yapacağı bir hastane kurulacak. Kriz ortamlarında kullanılacak geminin TSK'nın deniz üssü olması planlanıyor. İlk etapta 8 helikopter, 100 araç ve yaklaşık 1000 personel taşıma kapasitesindeki gemi, uçakların da iniş kalkış yapabileceği şekilde düzenlenebilecek. Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari bir tabur büyüklüğünde bir kuvveti ana üst desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal edecek. Benzer gemiler dünyada yalnızca 7 ülkenin donanmasında yer alıyor. Savaş zamanında düşmanların korkulu rüyası olan bu gemiler, deprem gibi doğal afetlerde de en önemli can kurtarma araçlarının başında yer alacak. Ana görev fonksiyonu "Kuvvet Aktarımı" ve "Amfibi Hareket" olarak tanımlanan gemiler, yılda 2 bin saatlik seyir yapabiliyor. Gemiler ABD, İngiltere, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerin donanmalarında bulunuyor.

Sabah

Eklenme tarihi: 29.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TRUVA Denizcilik
 ALGEM Denizcilik
 SAMSUN Shipping
 MIRAGE
 OF Shipping
 MAKSİMUM Denizcil..
 DEDEMAN Holding A..
 UMAR Denizcilik S..
 DESTİNA Deniz Taş..
 ALASONYA Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim