Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Kasım 2024
Haber
Anket
Zonguldak Limanı'ndaki TIR'cılar endişeli
Zonguldak Limanı'ndan yurt dışına ihraç edilen narenciye ürünleri, gemilerin limanda bekleme sürelerinin fazla olması ve liman trafiğindeki aksaklıklar nedeniyle 4- 5 gün TIR'larda bekledikten sonra gönderilebiliyor. TIR sürücüleri, bozulma tehlikesine karşı havalandırma ve soğutma sistemi bulunmayan dorselerin kapaklarını açarak ürünleri havalandırıyor.

Eylül ayından itibaren Rusya, Ukrayna, Kazakistan gibi ülkelere narenciye ihracının yapıldığı Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun işlettiği Zonguldak Limanı'nda, TIR kuyruğu oluşuyor. Liman içindeki sahanın TIR'larla dolması üzerine, TTK'ya ait eski kömür yıkama tesisi alanı da TIR parkı olarak kullanılmaya başlandı. Mersin, Muğla gibi illerden gelen mandalina, portakal, liman ve nar yüklü TIR'lar, limandaki trafiğin yoğunluğu ve çeşitli aksaklıklar nedeniyle günlerce bekliyor. Narenciye ürünleri de soğutma ve havavlandırma sistemi bulunmayan TIR'ların dorselerinde bozulma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

'NEDEN BEKLEDİĞİMİZİ BİLMİYORUZ'

Bozulma tehlikesine karşı dorselerin kapaklarını açarak ürünleri havalandıran TIR sürcüleri, limanda 4-5 gün beklediklerini söyledi. Sürücüler, "Bize gemi gelmediğini söylüyorlar. Ama tam olarak neden beklediğimizi de bilmiyoruz. Bizim telefon numaramızı alıyorlar ve arayacaklarını söylüyorlar. Bu arada ürünlerimiz bozulacak diye korkuyoruz. Çünkü soğutma, havalandırma sistemi yok. Kapakları açarak havalandırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

'LİMAN KÜÇÜK'

Zonguldak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü yetkilileri ise, narenciye ihracatı nedeniyle liman trafiğinde yoğunluk yaşandığını söyledi. Limanın küçük olduğunu, aynı anda 3 Ro-Ro gemisinin limana yanaşabildiğini belirten yetkililer şöyle dedi:
"9'uncu aydan bu yana 1751 narenciye aracından yükleme yapılmış gemilere. Şu anda da 4 bin tonluk bir gemi limanda. Hem limanın dar olması, hem de TTK Liman İşletmesi'nin gemilerin bekleme sürülerini 48 saat olarak belirlemesi nedeniyle gecikme yaşanıyor. TTK'nın uygulaması böyle. Yani gümrük işlemleri nedeniyle yaşanan bir gecikme yok. Limandaki trafiğin hızlı olmaması, gemilerin hızlı hareket etmemesi nedeniyle yaşanan bir sıkıntı."
Yetkililer, Vali Yardımcısı başkanlığında dün yapılan komisyon toplantısında gemilerin limanda bekleme sürülerinin 48 saatten 36 saate çekildiğini, bunun da yarından itibaren uygulanmaya başlayacağını söyledi.

Haber7

Eklenme tarihi: 29.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ


36 fazla 24 yapalım
Bu kararlar alınırken Roro gemilerinin yüksek Bordali gemiler olduğu mevsimin kıs mevsimi olduğu deniz ve rüzgar gibi etkenlerin sert yaşandığı ve gemi personelinin calışma koşulları artı gemilerde ki tir şoförlerin sefer süresince gemi personeline yaşatmış olduğu sıkıntıların neler olduğu gibi konular göz önüne alınmadan 48 saatten 36 saate limanda ki bekleme süresini çekelim gitsin çok güzel kararlar böyle devam edelim. Şoför arkadaslar ben gemiye bomba koydum diye ihbarlarda bulunsunlar biraz daha daha sonra ben ne yaptım WALLA Nie bekliyorum bilmiyorum demeye devam etsinler gemi personelini düşünmesinler sakın

Yazan: Ozan emecan - 3.12.2012 02:12:27




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SANTRA Denizcilik..
 GOKTAS Yatcilik L..
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 STARLINE
 TEKNOMARİN Denizi..
 K-S Denizcilik Lt..
 V.SHIPS Inc. Turk..
 UNICOR İnternatio..
 KALYONCU RoRo Shi..
 MARTRANS
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim