Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Kasım 2024
Haber
Anket
Türkiye tedbirlerini sıkılaştıracak
Bakan Binali Yıldırım, Şile'de yaşanan kazanın ardından alınacak önlemleri arttıracaklarını söyledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Şile'de bir süre önce yaşanan kazanın substandard (standart altı) gemilerin bölgede ne kadar büyük tehlike ve riskle karşı karşıya olunduğunu gösterdiğini belirterek, Türkiye'nin bu konuda tedbirlerini daha da sıkılaştıracağını bildirdi.

Gemi Mühendisleri Odası'nın (GMO) 58'inci yıl dönümü gecesine katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Şile açıklarında 12 gün önce batan yük gemisinin mürettebatını kurtarmak için denize açılan ve fırtınanın etkisiyle sürüklenip, kayalıklara çarparak parçalanan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait tahlisiye botunun personeline ilişkin, "Hayatını feda etmekten çekinmeyen kahraman denizci şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Denizcilik camiasına başsağlığı diliyorum" dedi.

Yıldırım, yaşanan kazanın substandard gemilerin bölgede ne kadar büyük bir tehlike olduğunu tekrar hatırlattığını ve ne kadar büyük bir riskle karşı karşıya kalındığını bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

Uluslararası denizcilik kamuoyunun, ticaret uğruna denizleri ve denizlerde gemileri seyrettiren denizcilerin hayatını hiçe sayan, gerekli tedbirleri almayan, standart altı gemilerle ticaretini yapmakta ısrar eden ülkelerin üzerinde, önemle ve ısrarla durması gerektiğinin altını çizen Bakan Binali Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Bu sabah Uluslararası Denizcilik Örgütü Genel Sekreteriyle bu konuyu müzakere ettik, yarım saat telefonda konuştuk. Bizim Türkiye olarak bu tedbirleri almamız yetmez. Uluslararası denizcilik camiasının, denizde can ve mal emniyetine bu kadar titizlenen bir kuruluşun, mutlaka bu müzmin ve kronikleşmiş soruna müdahale etmesi lazım. Ecdadımızın bize mirası olan denizlerin mutlaka bu risklerden arındırılması gerekiyor.

Bundan böyle Türkiye olarak bu konuda tedbirlerimizi daha da sıkılaştıracağız. Sonucu ne olursa olsun, liman devleti olarak bu konuda en ufak bir müsamaha göstermeyeceğiz. Hiç kimse insanlar üzerinden, insanların hayatı üzerinden ticaret yapamaz. Ticaretini de sürdüremez. Önce insan... Biz 10 senedir 'insan' diyerek yola çıktık. İnsanın yücelttiği devlet yücelsin diye, her yaptığımız işte bunu en önde gelen ilke olarak kabul ettik.

Onun için bugün Türkiye'nin son 10 yılına baktığımızda, milletimizin bize verdiği kuvvetli destek ve bunun sonucunda oluşan güven ve istikrar ile Türkiye'nin gücüne iki kat güç kattığını görüyoruz."

Binali Yıldırım, Türkiye'nin 2000'li yılların başında elde ettiği güçlü siyasi irade ile her alanda olduğu gibi denizcilik sektörünün de de müthiş işler başardığına dikkati çekerek, "500 milyon dolar gemi inşaatı ile ilgili ihracat yaparken, 2,5 milyar dolarlara eriştiğimiz günleri gördük. Siparişte, gemi inşaatında 23'üncü sıralardan 4'üncü sıralara tırmandık. Tersane kapasitesinde de keza durum böyle. 600 bin DWT'dan 3,6 milyon DWT kapasiteye çıktık. 52 tane yarım kalan tersanemiz var. Onlar da devreye girdiğinde kapasitemiz 7 Milyon DWT'a çıkacak" diye konuştu.

"Türk tersaneleri 112 siparişle 5'inci sıradaki yerini koruyor"

Dünyada yaşanan krizi hatırlatan Yıldırım, Türkiye'nin bu krize hiçbir hazırlık yapmamış olmasına rağmen, dünyayla kıyaslandığında, gemi inşaatı sektöründe de, denizcilik sektöründe de krizi ufak tefek yara berelerle atlatan bir ülke olduğunu kaydetti.

Yıldırım, yaşanan olumsuzluklara da değinerek, "Gemi inşaat sektörümüz daraldı mı, daraldı... 25 bin doğrudan çalışandan 15 bine düştü. Tersanelerimiz yeni sipariş alamadılar. Bunlar doğru. Ama her şeye rağmen, bugün Türk tersaneleri elindeki 2012'deki 112 siparişle Vietnam'dan sonra 5'inci sıradaki yerini koruyor. Çünkü büyük tersaneler, büyük gemi inşaatçısı ülkeler şu an da bu krizi daha derinden yaşıyorlar." diye konuştu.

Haberler

Eklenme tarihi: 17.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ


vay halimize
ne zaman böyle kazalar olsa birileri hep tedbiri eğitim eksikliğinde arar ,ya yine yeni bir sertifika çıkaracaklar yada eski gemilerin surveylerini artıracaklar,evraklarla gemi kurtarmaya çalışan zihniyet gitmedikce bu kazalar asla bitmez

Yazan: kpt baki - 17.12.2012 23:41:42


hava şartlarına göre trafik
Bilindiği üzere istanbul ve çanakkale boğaz geçişleri vts kontrolunde yapılmaktatır.Hava şartlarına göre vts geçişleri neden öncelik olarak barınma yerleri yetersiz olan gemilerin durumuna göre ayarlanmıyor veya düzenleme özellikle İstanbul için kuzey çanakkale için ise öncelik güneye verilemiyor hava tahmin durumları artık 3 gün önceden yaklaşık olarak bilinmekte bu durumlar göz önüne alınarak yüksek hava şartarı 8-9 kuvvetine ulaştığında trafik kuvvetin aksi tarafına kapatılsa tonajları küçük gemilerin geçişlerine öncelik verilse ve bu tür faciaların yaşanmaması önlenmezmi acaba böyle bir önlem almak çok mu zor bunu anlamakta güçlük çekiyorum bir denizci olarak liman/boğaz açıklarında gemi batmasını kabullenemiyorum lütfen sayın yetkililer biraz daha duyarlılık gösterseniz
Yazan: Bekir Alkan - 17.12.2012 16:06:05


yalan......
sayın bakan kıyı emniyet müdürünü görevden al ve hakkında soruşturma yapda görelim bu havada ısrarla o insanları ölüme gönderdiği için ama yapmazsın senin adamındır...sadece nutuk atarsın...ölen öldüğüyle kalır ölenleri suçlamak kolaydır..cevap veremezler....
Yazan: ertan altıntaş - 17.12.2012 15:01:02


İLK KEZ LİMAN CÜZDANI ÇIKARTIP O BOTLARDA DENİZE BAŞLAYANLAR VAR....YÜZME BİLA BİLMEYEN.....(ANKARADA DAYISI AMCASI OLANLAR BUNLAR).....
LİMAN CÜZDANLARINA BAKILIRSA ANLAŞILIR....2001 ile 2004 ARASI ALMIŞLARDIR,,,YANİ ŞİLEDE BATA BOT SERİSİNİN GÖREVE BAŞLAMA TARİHLERİ......O ZAMANLAR !/ SENELİK DENİZ HAYATIM OLMASINA RAĞMEN BENİ ALMADILAR ÇÜNKÜ ANKARADA DAYIM YOKTU.....GÖZLERİMLE GÖRDÜM...İLK DEFA DENİZİ GÖREN İNSANI BİLE TORPİLİ SAYESİNDE ALDILAR O BOTLARA...DENEME SEYİRLERİ YAPIYORLARDI...YAZ GÜNÜ..BOTUN ÜZERİNDE YÜRÜRKEN KORKAN İNSANLAR GÖRDÜM YÜZME BİLE BİLMEDİKLERİ MEYDANDAYDI....ORADA ÇALIŞANLARIN GEÇMİŞİ MERCEK ALTINA ALINIRSA NET BİR ŞEKİLDE BOTLARLA AYNI TARİHTE DENİZE BAŞLADIKLARIDA GÖRÜLEBİLİR....KIYI EMNİYETİ VE GEMİ KURTARMA(KAPTANLAR HARİÇ...)
Yazan: Volkan Yılmaz - 17.12.2012 14:29:18


palavra palavra
Sayın bakanın şimdimi aklı başına geldi.Senelerdir bu ticaret filoları buralarda iş yapıyor ve belkide batan gemi türkiyenin bir limanına gelecekti,keza bu gemi solas anlaşmalarına göre düzenli kontrollerden geçseydi bu sorunların olmayacağı kanaatindeyim.Gemi adamı malzeme ister armatör milleti ekonemik kriz hikayesi tutturmuş idare edin der,ne yapsın gemi adamı,yağın yedek parçanın idaresimi olur .idare edenler malesef şu anda denizin altındalar.Birde türk denizciliğinin kurtarma skandalı tüm dünyaya örnek olmuştur herhalde"Ankarada dayısı olanlara malesef Allah rahmet eylesin demekten başka diyeceğimiz bir şey yok "burada çalışanlar acaba ingiliz search and rescue timinin çalışmalarını hiçmi videodan seyretmediler.bu time ingiliz kraliyet ailesi sadece senelik 50 milyon pound yardım ediyor ve yapılan kurtarmalar gurur okşuyor.bizde palavradan almışız 3-5 bot iyi havada yapacaklarına birşey demiyorum ama böyle ağır havalarda dünyaya rezil oluyoruz kaybettiklerimizde cabası.saygılar
Yazan: kaptan f kuğu - 17.12.2012 13:07:37




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UZAKLAR Denizcili..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 ONURSAN
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 BAHRİ Tic. Ltd.
 CASPI Cargo Lines..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 ÇETİNKAYA Denizci..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 ÇEŞME Balik Turu
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim