Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Kasım 2024
Haber
Anket
BoatShow 2013 başladı
Bugün kapılarını açan İstanbul Boatshow, Asya'dan Afrika'ya yüzlerce işadamının çekim merkezi oldu. İki günlük fuarda değeri 1 milyar doları geçen yüzen saraylar satışa çıkıyor.

NTSR Fuarcılık'ın organize ettiği ve sektörde 1 milyar doların üzerinde ticaret hacmi oluşturan Uluslararası İstanbul Boatshow kapılarını açıyor. Fuar geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Araplar'ın fuarın en önemli müşterisi. Bölgeden 200 işadamı geliyor. National Commerical Bank (NCB) da İstanbul Boatshow'u ziyaret edecekler arasında. Arap işadamlarının dışında bu yıl fuara Çinli ve Afrikalılar da yoğun ilgi gösteriyor. Çin'in Deniz Ticaret Odası'ndan 35 kişilik heyet fuar için İstanbul'a geldi. Fuarda 1 gün geçirecek grup daha sonra da tersaneleri gezecek. Geçen yıl fuara ilk kez gelen Venezüella, Meksika, Brezilya gibi ülkelerden katılım yine oldukça yüksek. Ancak asıl dikkat çeken Güney Afrika Cumhuriyeti, Angola, Mozambik, Svaziland gibi ülkelerden de işadamlarının geliyor olması. Farklı birçok ülkeden işadamının bir araya gelmesi Birleşmiş Milletler benzetmelerine yol açıyor.

Fuarda 380 tekne görücüye çıkıyor

Fuar, 32'nci kez Pendik Marintürk Marina'da kapılarını açıyor. Boatshow'da 380 tekne 150 bin metrekarelik alanda deniz üstünde görücüye çıkacak. Boyları 3 ile 50 metre arasında değişen 2013 tasarımı mega ve motor yat, yelkenli tekne ve katamaranlar yeni sahiplerini arayacak. 31 yıl içinde 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan İstanbul Boatshow'a bu yıl 80 bin ziyaretçinin katılması hedefliyor. İki gün sürecek fuarda değeri 1 milyarı geçen yatlar işadamlarının beğenisine sunulacak.

2014'te Hollanda'yı geçip ikinci oluruz

Türkiye son dönemde Çin, Venezüella, Brezilya ve Meksikalı zenginlerin son gözdesi haline geldi. Yat üretimi de her yıl yüzde 8 büyüme gösteriyor. Türkiye, 2012'de mega yat üretiminde dünyada üçüncü sıraya yerleşti. Önümüzdeki yıl üretimin yüzde 30 artması bekleniyor. NTSR Fuarcılık'ın Başkanı Serkan Tığlıoğlu, "İstanbul Boatshow'a 2 yıldır gelen yabancı ziyaretçi profilindeki zenginliğe bakarsanız, bu büyümenin gerçekleşeceğini görürsünüz. 2014'te Hollanda'yı geçip dünyada ikinci sıraya otururuz" dedi.

Fiyatlarımız İtalya'dan ucuz

Geçen yıl fuarda Türk üreticilerin 45 mega yat siparişi aldığını anlatan Tığlıoğlu şöyle konuştu: "Her zaman yabancı markaların ağırlığı olurdu. 2 yıldır yerli üreticiler daha ön planda. Bu yıl yatların yüzde 35'ini yerli üreticiler yaptı. Türkiye 24 metreden uzun yatlarda dünya liderliğine oynamaya başladı. Avrupalı üreticilere göre fiyatlar yüzde 40 daha ucuz. Mesela İtalya'da 10 milyon euroya satılan yat burada 6 milyon euro."

Mega yatta liderliğe koşuyor

Mega yat üretiminin liderinin İtalya olduğunu anlatan Serkan Tığlıoğlu, "Krize rağmen Avrupalılar tekne tutkusundan vazgeçmedi. Avrupalı zenginler yat siparişlerini kendi ülkelerinden Çin ve Türkiye'ye kaydırdı. Türkiye, özellikle 25-65 metre mega yat konusunda uzmanlaştı. İngiltere, İsviçre ve hatta İtalyan işadamları artık yeni yat siparişlerini Türk üreticilere veriyor" diye konuştu.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 21.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEXPERT Teknoloji..
 GRAND OCEAN
 KALKAVAN Transpor..
 YÜTEK Denizcilik
 RİMİT Denizcilik
 POLATHANE Denizci..
 MOBİDİK Yatçılık
 DESTİNA Deniz Taş..
 GEMAK Şirketler G..
 TUNCMETE Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim