Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Kasım 2024
Haber
Anket
Denizaltı kuryük gemisine çarptı
Kıbrıs açıklarında, Deniz Kuvvetleri’ne ait bir denizaltı, kuru yük gemisiyle çarpıştı. TCG Yıldıray adlı denizaltının navigasyon kabiliyetini yitirdiği bildirildi.

İzmir’de yaşanan römorkör faciasının yankıları sürerken, bir kötü haber de Akdeniz’den geldi. Kıbrıs açıklarında, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait bir denizaltının kuru yük gemisiyle çarpıştığı öğrenildi.

Kıbrıs ile Mersin arasında meydana gelen deniz kazasında TCG Yıldıray ile kuru yük gemisi çarpıştı. Temas sonucu denizaltının navigasyon kabiliyetini yitirdiği öğrenilirken, herhangi bir can kaybının yaşanmadığı dile getirildi.

İlk Türk denizaltısı olan TCG Yıldıray, önce acil olarak Mersin limanından gönderilen römorkör ile limana çekildi. Liman yetkilileri konu hakkında ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı. Kurtarılan denizaltının Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir römorkör ile onarım için Gölcük Tershane Komutanlığı’na götürüleceği ifade edildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan olay ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

1979 yılında denize indirilen TCG Yıldıray (S-350), Gölcük Tershanesi’nde üretildi ve Türkiye’de üretilen ilk denizaltı unvanını aldı. Ay sınıfı olan TCG Yıldıray’da 9 subay, 25 astsubay, 2 uzman erbaş görev alıyor. Denizaltının hangi nedenle su yüzüne çıktığı öğrenilemedi. Denizaltılar su yüzüne çıkmadan önce periskop derinliği olan 14 metreye çıkarak, 360 derecelik görsel temas kuruyor.

70’li yıllarda da bir denizaltı su yüzüne çıkarken Paşabahçe vapuruna çarpmıştı. Ay sınıfı denizaltıların tek bölümden oluşması ve su aldığında kapatılacak bölümlerinin bulunmaması, TCG Yıldıray’ın 2.5 cm. çelikten oluşan dış yüzeyinden ziyade pervanenin bulunduğu arka bölümünden hasar aldığı düşüncesini doğuruyor.

2010 yılının Ekim ayında da benzer bir kaza yaşanmış, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın korsanlarla mücadele için Kenya’ya gönderdiği TCG Gökçeada Firkateyni, karaya oturunca görevini yarıda bırakarak Türkiye’ye dönmek zorunda kalmıştı. Korsanlarla mücadele kapsamında sancak gemisi olarak Aden Körfezi’ne gönderilen Gökçeada Firkateyni de hareket kabiliyetini yitirdiği için römorkörlerle çekilerek Türkiye’ye getirilmişti. TSK olayı gizlemek isterken, kaza Taraf 'ın “Okyanus'ta karaya oturdu” başlıklı haberiyle ortaya çıkmıştı.



Kaynak: Taraf (Gökhan Erkuş)
Eklenme tarihi: 25.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ


geçmiş olsun
Deniz kuvvetlerimize geçmiş olsuın...

Yazan: Ahmet uzun - 26.12.2013 12:20:27




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BODRUM Denizcilik
 IMB Shipping and ..
 KOPUZ Denizcilik
 ATASOY Grup Deniz..
 ADECCO Hizmet ve ..
 PASİFİK Lojistik ..
 MARMARA Deniz Taş..
 DİTAŞ Deniz işlet..
 ZRC Denizcilik
 AKUA MARİN A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim