Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Kasım 2024
Haber
Anket
Bitmemiş geminin eğitimleri başladı!
En erken 2020’de TSK envanterine girmesi beklenen ilk yerli uçak gemisi için eğitimler şimdiden başladı. Denizciler İspanyol uçak gemisi Juan Carlos’a eğitime gönderildi.

2020 yılında TSK envanterine alınması planlanan Türkiye’nin ilk yerli uçak gemisi olarak da bilinen Havuzlu Çıkarma Gemisi’yle ilgili eğitimlere start verildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Donanma’yı Doğu Akdeniz‘de deniz üstünlüğüne kavuşturacak gemide görev yapacak personeli belirlemek için eğitim planlamasını başlattı. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın, personelini, İspanya Deniz Kuvvetleri’nin donanmasında bulunan ünlü uçak gemisi Juan Carlos’a, eğitim için gönderdiği öğrenildi.

Model İspanyol gemisi

3 milyar dolarlık LPD (Landing Platform Dock) ihalesini, İspanyol Juan Carlos uçak gemisini model alan Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’a ait Sedef Tersanesi kazanmıştı. Bu nedenle Türk uçak gemisi de İspanyol uçak gemisinin benzeri olacak. Böylece Deniz Kuvvetleri tarafından görevlendirilerek, İspanyol uçak gemisinde eğitim alan personel, Türk uçak gemisinin provasını yapmış olacak.

Güvertede, 13 tank, 4 adet en az 15 tonluk helikopter veya 3 insansız hava aracı taşınabilecek. 56 uçuş personeli 190 gemi personeli, 700 amfibi personel hizmet verecek. Asgari bir tabur büyüklüğündeki kuvvet, 3 ay harekat icra edebilecek.



Kaynak: GazeteVatan
Eklenme tarihi: 08.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ


İhtiyacımız Uçak Gemisi Değil
Bu proje hususunda çok düşünüyorum ancak ihtiyaç olmadığı konusunda kararlara ulaşıyorum. Uçak gemisi tek başına hiçbir şey ifade etmez çünkü uçak gemisi bir filo ile hareket edebilir. Bütün bir filonun yakıt-ikmal-lojistik-fırkateyn vb destek gemilerine ihtiyacı vardır. Peki bu denli kalabalık bir filo ile hangi amaç hedeflenmektedir. Türkiye'nin deniz kuvvetlerini bitirdikten sonra uçak gemisiyle mi insanlarımızı kandırmaya karar verdiler. Uçak gemisinin bir hiç olduğunu çok iyi biliyor birileri. Deniz Kuvvetlerimizin ihtiyacı ana kara merkezli yüksek yıkıcı güce sahip bir donanmadır. Bu şekilde yüksek tahrip Muavenet tipi gemilerle ancak olur. Muavenetten onlarca geminizin olması uçak gemisinden çok daha hayırlıdır. Ağır sanayi olan gemi inşa sanayide etkili ve ağır bombardıman yababilecek ve seri ve hızlı ve yıkıcı bir top atışı yapabilecek gemilere ihtiyaç vardır. Uçak gemisi bunlardan sonra düşünülmelidir. Birileri düşünüyor da biz sadece uçak gemisini konuşuyorsak ne ala. Ancak bilgilerimiz böyle olmadığını söylüyor. Türk silahlı kuvvetlerinin asıl ihtiyacı ve elini güçlendirecek silah bu değil. Ne olduğunu uzmanlar düşünsün, bulsun ve uygulamaya soksun. Tabi izin verilirse.

Yazan: Zeki Yaşar - 9.04.2014 18:59:24




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CEM Shipping
 OMSAN Lojistik A...
 TUAN Denizcilik
 EGE Su Altı Hizme..
 DALSAN Liman İnşa..
 ELKENZ Denizcilik..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 TEXPERT Teknoloji..
 ATLAS Gemi İşletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim