Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Kasım 2024
Haber
Anket
Ayvalık, Yat üretiminde de iddialı
Kuzey Ege'de yaz turizminin en yoğun bölgelerinden Ayvalık'ta, fiyatı milyon lirayı aşan yatlar imal ediliyor- Gemi İnşa Mühendisi Abidin Sadan: "Burada imal ettiğimiz ahşap teknenin fiyatları 60 bin liradan başlıyor. Teknelerin fiyatının bitmiş haliyle üst sınırı yok. Bazı teknelerin fiyatı 1,5-2 milyon lirayı dahi buluyor"- "Boğazdaki yalıların fiyatlarıyla yarışacak tekneler imal ediyoruz. Tam donanımlı ve seçilen ürünler kaliteli olursa haliyle fiyat da yükseliyor"

Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinden Ayvalık ilçesinde üretilen yatların fiyatları, 60 bin liradan başlayıp İstanbul Boğazı'ndaki lüks yalılarla yarışabilecek ölçüde 2 milyon liraya kadar çıkabiliyor.

İlçede bir firmanın işletme ve teknik müdürlüğünü yapan Gemi İnşa Mühendisi Abidin Sadan, AA muhabirine, yılda 3-4 yat ürettiklerini, bunun yanında yüzlerce teknenin bakım ve onarımıyla uğraştıklarını söyledi.

Boyları 8 ila 40 metre arasında değişen yat ve motoryat imal ettiklerini belirten Sadan, genelde ahşap, kısmen de sac tekne yaptıkları bilgisini verdi.

Tekne fiyatlarının, kullanılan malzemenin kalitesi ve miktarına göre değiştiğini anlatan Sadan, şöyle devam etti:

"Burada imal ettiğimiz ahşap teknenin fiyatları 60 bin liradan başlıyor. Teknelerin fiyatının bitmiş haliyle üst sınırı yok. Bazı teknelerin fiyatı 1,5-2 milyon lirayı dahi buluyor. Boğazdaki yalıların fiyatlarıyla yarışacak tekneler imal ediyoruz. Tam donanımlı ve seçilen ürünler kaliteli olursa haliyle fiyat da yükseliyor. Teknelerimizi, 'bir fuarda yarışabilir' düşüncesiyle imal etmiyoruz ancak birçok fuarda yarışabilecek kalitede üretimimiz var. Bu yönden bölgemizde gerekli olan hizmeti vermeye çalışıyoruz ve eksikliği gideriyoruz."

Sadan, yaklaşık 27 yıldır gemicilik sektöründe hizmet verdiklerini dile getirdi. Bu işe başladıklarında Ayvalık'ta Liman Başkanlığına kayıtlı, çoğu 5-6 metre boyunda sandal olan 220 tekne bulunduğunu aktaran Sadan, "Bunların önemli çoğunluğu da motorsuzdu. Şu anda ise 3 bin tekneyi buldu. Bu teknelerin çoğu da sürat teknesi veya belli amaçla ticari faaliyet gösteren yani hizmet sektöründe olan teknelerdir. Bu da denizin daha iyi kullanıldığını ve insanlarımızın denizden daha fazla faydalandığını gösteriyor" diye konuştu.

Ticari yat işletmecisi Kartal Kozak da bir teknesinin Cunda (Ali Bey) Adası'nda çalıştığını ve ikinci teknesini yaptırdığını ifade ederek, Ayvalık'ta yatla gezinti sektörünün geliştiğini bildirdi.

Gemi ustası Erdoğan Türcan, tekne ustalığının çok özen ve dikkat istediğini kaydederek, kesinlikle en ufak hatayı bile kaldıramayacak bir iş kolu olduğunu belirtti.



Eklenme tarihi: 28.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİDSHİP Maritime
 AKAR Shipping
 BORLU Çevik Akary..
 GÜRMAR Denizcilik..
 NİKMARİNE
 SAMBURCO Denizcil..
 YAKAMOZ Denizcili..
 ER Gemicilik
 FENER Denizcilik
 FENWICK MARITIME
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim