Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Kasım 2024
Haber
Anket
Balıkçılar, ''destekleme tebliğini'' sevdi
Resmi Gazete'de yayımlanarak 2012'de yürürlüğe giren Balıkçı Gemisini Avcılıktan Çıkaranlara Yapılacak Destekleme Tebliği kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bin 158 gemi sahibi müracaat etti.

Bakanlar Kurulu kararının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak 2012'de yürürlüğe giren Balıkçı Gemisini Avcılıktan Çıkaranlara Yapılacak Destekleme Tebliği kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bin 158 gemi sahibi başvurdu.

Bakanlığın stokların korunması, av baskısının azaltılması ve sürdürülebilir balıkçılık için 2012'de balıkçı gemisini avcılıktan çıkaranları desteklemeye yönelik uygulaması, yoğun ilgi gördü.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, tebliğin yayımlandığı ilk yıl, 12-20 metre boyundaki gemilere metre başına 10 bin, 21-30 metreliklere on beşer bin bin, 31 metre ve üzerindekilere de yirmişer bin lira destek verildi.

Tebliğ kapsamında 2012'de 12 metre üzerindeki 364 gemi, avlanmadan çekilerek sahiplerine 62,1 milyon lira ödendi. Tebliğin kapsamının 10 metre ve üzerindekileri kapsayacak şekilde genişletildiği 2013'te de 529 gemi sahibinin başvurusu alındı.

Bu yıl 35 metre üzerindeki gemilerin destekleme birim fiyatı arttırıldı, başvurular 30 Eylül'de sona erdi. Bakanlık, gemisini avcılıktan çıkaracak balıkçılara yaklaşık 170 milyon lira destek vermeyi hedefliyor.

Filodan çıkartılan gemilerden vasıflara uygun olanlar, eğitim ve araştırma faaliyetlerinde kullanılıyor. Üniversitelerin su ürünleri fakülteleri, araştırma kuruluşları ile gıda, tarım ve hayvancılık müdürlükleri, denetim amacıyla bu araçlardan faydalanıyor.

Ömrünü dolduran diğer gemiler ise ayrıştırma işlemleri için İzmir’in Aliağa ilçesindeki söküm tesisine teslim ediliyor.

Balıkçı Ramazan Acar, avlandıkları tekneyi tebliğ kapsamında filodan çıkardıklarını belirterek, uygulamanın balıkçılığa olumlu katkı sağlayacağını düşündüklerini söyledi.

Karadeniz'de son dönemde balık popülasyonunun azaldığına dikkati çeken Acar, şunları kaydetti:

"Buna rağmen avlanan tekne sayısı hayli fazla. Dolayısıyla sektör şu an dar bir süreçten geçiyor. Bakanlığın başlattığı bu uygulamayla denizlerde avlanan tekne sayısının standartlara uygun hale getirilmesi hedefleniyor. Biz de ilgili tebliğden yararlanarak teknemizi devrettik. Tebliğle tekne sayılarının, avlanan su ürünleriyle dengelenmesi isteniyor. Eski cazibesi bulunmayan balıkçılığın uygulamayla özlenen günlerine geri dönmesini umuyoruz."



Eklenme tarihi: 29.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MİLESTONE Gemi İş..
 MİRAGE Hotel
 FURKAN Denizcilik
 AR-GAZ
 CHEMTANKERS Shipp..
 ATA Holding A.Ş.
 ARAS Gemi Kurtarm..
 BOCA Denizcilik v..
 KOÇANLAR Deniz Ta..
 GÜLTER Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim