Gemi skandalı bir istifa daha getirdi
İzmir'in yeni gemileri henüz körfezde tam randımanlı biçimde hizmete sokulamadı ama ihale ve imalat aşamasındaki sorunların yol açtığı çalkantılar bir istifa daha getirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin 117 milyon euro bedelle karbon kompozit 15 gemi almasını sert biçimde eleştiren Gemi Mühendisleri Odası'nın (GMO) genel görüşünün tam tersine açıklamalarda bulunan ve daha sonra İZSU'da yönetim kurulu üyesi olduğu anlaşılan odanın şube başkanı Prof. Dr. Gökdeniz Neşer, iki görevinden de ayrıldı. GMO İzmir Şubesi Başkanı sıfatıyla, alınan gemiler için "Yerinde bir seçim" açıklaması yapan Neşer, uzmanlara danışılmadığı ve doğru seçim yapılmadığı gerekçesiyle sürecin başından bu ihaleye karşı çıkan odanın merkez yönetiminden tepki görmüştü. GMO'nun önceki şube yönetiminin ve genel merkezin tam tersi yönde açıklamalar yapması üzerine konuyu araştıran Egeli Sabah, Neşer'in aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nde yönetim kurulu üyesi olduğunu ortaya çıkarmıştı. Prof. Dr. Neşer, bu gelişmelerin ardından hem Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanlığı'ndan hem de İZSU'daki yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. konuya ilişkin görüş almak üzere Egeli Sabah muhabirinin ulaştığı Neşer, herhangi bir açıklama yapmak istemediğini söyledi.
KÜÇÜK SORUNLAR!
Satın alınan gemilerden ilki olan Çakabey'in İzmir'e getirildikten sonra uzun süre limanda bekletilmesi, seferlere başladıktan bir süre sonra da Yalova'daki tershaneye geri gönderilmesi kamuoyunda merak uyandırmıştı. Başkan Aziz Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'da bürokrat olduğu ortaya çıkan dönemin Gemi Mühendisleri Odası (GMO) İzmir Şube Başkanı Prof.Dr. Gökdeniz Neşer, yaptıkları açıklamalarda, yeni nesil gemilerinin "ufak-tefek sorunları" olduğunu ifade etmişti.
SONRA BOYA OLDU!
Otoritelerin "ufak tefek sorun için gemi tersaneye geri mi gönderilir" demesi üzerine bir açıklama daha yapan Kocaoğlu, bu kez gemilerde sorun olmadığını, "yeni teknoloji boya ile boyanması için" gönderildiğini söylemiş, eleştirilere tepki göstermişti. Körfez vapurlarının imalatındaki eksiklikleri rapor edince disiplin cezasına çarptırılıp, işten el çektirilen mühendis Nadir Devrim Al da baskılar yüzünden istifa etmişti.