Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Kasım 2024
Haber
Anket
Türkiye'nin uçak gemisi 2021 de suya inecek
Türkiye'nin ilk uçak gemisi LPD'de çalışmalar son sürat ilerliyor. 2021'de suya inecek Uçak Gemisi bin 200 personelin yanında helikopterler, uçaklar, tanklar ve insansız hava araçları taşıyacak. Gemi, asgari bir tabur gücü büyüklüğünde olacak.

Türkiye'nin ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın (DKK) ilk 'Havuzlu çıkarma gemisi'nde (LPD) çalışmalar hızla ilerliyor. Geçtiğimiz mayıs ayında Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın (SSM) Sedef Gemi İnşaatı Sanayi A.Ş arasında imzalanan gemi projesinin, önceki günde Aselsan ve Havelsan tarafından sistemlerinin anlaşması imzalandı. 2021 yılında DKK'ya teslim edilmesi planlanıyor. Bunların başında geminin alt kısmında yer alan havuz içerisinde sahile tank ve benzeri savaş araçlarının çıkarılmasını sağlayacak gemiler bulunuyor. Yine gemiye helikopter inebilirken, gemiden top ve füze atışı da yapabilen özellikler bulunacak.



İMZALAR ATILDI

Anlaşmaya Sedef Tersanesi adına Yönetim Kurulu Üyesi Orkun Kalkavan ve Savunma Sanayi Projeleri Direktörü Osman N. Yurtsever, Aselsan adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Üçüncü ve Genel Müdür Faik Eken, Havelsan adına Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Öztekin ile Genel Müdür ve CEO Sadık Yamaç imza attı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, LPD Projesiyle, Ege, Akdeniz ve Karadeniz'de asgari bir tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerekmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek bir gemiye sahip olacak.

GEMİ TABUR GÜCÜNE SAHİP

Tam yüklü deplasmanda 27 bin 436 ton ağırlıkta ve 231 metre boyunda inşa edilmesi planlanan LPD, Türk Silahlı Kuvvetlerinin deniz platformu olacak. LPD Gemisinde bulunacak savaş-elektronik sistemlerinin sağlanması ve entegrasyonu konusunda imzalanan sözleşme kapsamında gemi ile ilgili Aselsan 127 milyon 252 bin avro, Havelsan ise 87 milyon avro tutarında iş yapacak.

ELEKTRONİK TEÇHİZATI ASELSAN VE HAVELSAN'DAN

Projede Aselsan tarafından Havuzlu Çıkarma Gemisi, Mekanize Çıkarma Araçları, Araç-Personel Çıkarma Araçları üzerinde yer alacak muhabere ve uydu sistemleri inşaa edilecek. Havelsan ise ana görev fonksiyonları ile çok tehditli ortamda savaşma yeteneğini sağlayan Ağ Destekli Savaş Yönetim Sistemi test-tecrübe ve entegre lojistik faaliyetlerini sağlayacak.

Uluslararası operasyonlara katılabilecek

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyacı doğrultusunda yurtiçinde inşa edilecek LPD, bin 200 personel ile birlikte helikopterleri, dikine iniş kalkış yapabilen uçakları, insansız hava araçlarını, tanklar ve farklı tipte araçları, ana üs desteği olmadan kriz bölgelerine taşıyabilecek ve havuzunda taşıyacağı çıkarma araçları ile çıkarma operasyonlarına katılabilecek. LPD, Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekat alanlarında ve gerektiğinde Hint Okyanusu ile Atlantik Okyanusu'nda kullanılabilecek. Geminin uzunluğu 230 metre, genişliği 30 metre, maksimum hızı 21 knot olacak.

************

Türkiye’nin ilk Uçak Gemisi hakkında



Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 01.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 APEKS Denizcilik
 LUNA Roro
 ÜÇEL Denizcilik A..
 KUTUP Denizcilik
 MEKE Group
 REYSAŞ Denizcilik
 A1 Denizcilik
 RTS Denizcilik Sa..
 ARAS Deniz İnşaat..
 ALFA tanker & ACM..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim