Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
27 Kasım 2024
Haber
Anket
Kurtarma işlemi, geminin fiyatından fazla olabilir
Gazimağusa’da geçtiğimiz perşembe sabahı şiddetli fırtına nedeniyle Palm Beach Bölgesi’nde Oxo Adası’nın güney batısında karaya oturan Tanzanya bayraklı “M-V Chrisdul” isimli kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları henüz başlamadı.



Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi tarafından tamamen kayaların üzerine oturduğu tespit edilen geminin, denizde kirlilik yaratma riskini önlemek amacıyla etrafına bariyerler ve emici bezler yerleştirildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, havanın düzelmesi ve geminin kurtarılması için gereken bütçe belirlenecek ve ardından da geminin armatörüyle görüşülüp kurtarma işlemine başlanacak.

Öte yandan gazetemiz KIBRIS’a konuşan uzmanlar, geminin kurtarma işlemlerinin çok titiz bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekerken, bu titiz çalışmanın oldukça maliyetli olabileceğine değindi.
Kurtarma işleminin, geminin toplam fiyatından daha pahalıya mal olabileceğini ifade eden uzmanlar, söz konusu geminin, başka bir isimle 2014 yılında Girne’de mülteci olayına karışması nedeniyle KKTC limanlarına giriş yasağı da olduğunu hatırlattı.

Gerekli önlemler alındı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Halkla İlişkiler Birimi’nden alınan bilgiye göre, Limanlar Dairesi’nin talimatıyla Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma Şirketi görevlilerinin, geminin armatörünün ve çalışanlarının yer aldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Önceki günden itibaren de dalgıçların, geminin pozisyonunu görmek için dalış yaptıkları ve geminin tamamen kayanın üzerinde oturduğunun belirlendiği ifade edildi.

Olası bir sızıntıya karşı kirliliğin dağılmaması için gereken önlemlerin alındığı ifade edilirken, geminin etrafına bariyerler yerleştirildiği ve emici bezler bırakıldığı bildirildi.

Bakanlık açıklamasında, geminin hem çevresel, açıdan hem de başka anlamlarda tehdit oluşturmaması için gereken tüm önlemlerin alındığına dikkat çekilirken, havanın düzelmesi ve geminin kurtarılması için gereken bütçenin belirleneceği, ardından geminin armatörüyle görüşülüp kurtarma işleminin başlatılacağı kaydedildi.



Kaynak: Kıbrısgazetesi
Eklenme tarihi: 28.12.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEMEL Denizcilik ..
 HASRETLER Gemicil..
 SEACOR INTERNATIO..
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 KALKAN Denizcilik
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 ADAMAR Denizcilik
 ANTMARİN A.Ş
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 GÜRMAR Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim